Delen vinden we super lief

Het bevallen van mijn drie kindjes vond ik overweldigend. Als je er met andere vrouwen over hebt, houden ze op een mysterieuze wijze bepaalde dingen voor zich. Nu bij mijn 3e kindje weet ik inmiddels wat ik kan verwachten. Al stond ik deze keer ook voor verrassingen. Ik deel ze graag met jullie;weekoverzicht babynews

De uitgerekend datum is ver overtrokken

Vrouwen hebben graag een finishlijn om naar uit te kijken. Ook ik, want met een deadline in gedachte weet je het vol te houden en omarm je alle ongemakken gedurende de 9 maanden. De laatste weken zijn heftig maar je leeft uit naar de finish. Echter, slechts 5% bevalt op de uitgerekende datum.

  • Mijn ervaring

Wees dus niet verbaasd als je kleintje zich niet meld op de gewenste dag. Ikzelf was bij alle drie kindjes over tijd. Bij de eerste twee weken, waarbij de dagen werkelijk voorbij kropen. Wat was ik er klaar voor. Bij nummer twee plakte ik voor de buitenwereld 2 weken bij de uitgerekende datum om de realistische finish te hanteren. En ja hoor zij kwam ook bij 40+5. Nr 3 kwam bij 41+10. Laat je dus niet gek maken.

Na de geboorte voorlopig geen sexy lingerieBio-Oil ticket to the tropics

Na de bevalling blijf je ongeveer nog 6 weken doorbloeden en ook ben je nog aardig opgezwollen. Daar had ik even niet op gerekend. In het kraampakket zitten dan ook zeer grote maandverbanden om het te stelpen. Ik wist niet wat ik zag, maar helaas, je hebt ze echt nodig. Dit gaat gepaard met hele grote onderbroeken. Hier is niets flatteus aan. Gewoon je verstand op nul zetten en dragen die hap. Voor je het weet dartel je weer rond in je mooie setjes. ‘It’s worth it” 

Het bevallen stopt niet als je kindje er is

Zodra je kindje er is, moet ook de placenta nog “ bevallen worden” Wees dus niet verbaasd als je nog een na-wee hebt en nog een keer moet persen. Vaak is dit snel en pijnloos. Met een kindje op je borst maakt het je niets uit.  De adrenaline schiet door je lijf! Als het niet heel gemakkelijk gaat, drukt de verloskundige op je buik om het te helpen. Niet heel prettig, maar je wil dat ding echt uit je lijf. Ik hoefde het overigens nooit te zien. De placenta mocht van mij snel weg. De verloskundige zag elke keer dat het er goed en gezond uit zag. dat was voor mij het belangrijkste en voldoende.Schermafbeelding 2016-08-22 om 16.10.50

Kwarkhoofdje

Na de geboorte in er kindjes waarbij het lijkt alsof ze ingesmeerd zijn met kwark. Geen zorgen, het kan geen kwaad. Het is een kleverige, kaas -achtige witte smurrie waarmee kindjes tot aan hun 40 weken volledig mee bedekt zijn. Het dient als bescherming van je kindje tegen het vruchtwater. Mijn monsters waren niet meer extreem bedekt met het een of ander, maar wat wil je met twee weken overtijd. De babybuik in huize Olivette was zeer comfortabel.

Haar

En last but not least: Baby’s kunnen heel veel haar hebben en niet alleen op hun koppie. Sommige baby’s zijn net kleine aapjes bij de geboorte en niet alleen vanwege de haren op hun hoofd. Ik heb babyfoto’s gezien van kindjes met hele donkere haartjes op de armen, schouders en rug. Met de tijd zal dit loslaten. no worries

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen! Vielen jullie dingen op na de bevalling, die je niet had durven in te denken?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief