Delen vinden we super lief

Asterix en ObelixWie kent niet de populaire stripreeks ‘Asterix’? En zijn jullie fan geweest van de ASTERIX en OBELIX stripboeken? Manlief kent alle plekken waar ze zijn geweest en heeft ze als kind verslonden. Bij het nieuws dat er een nieuwe film in de bioscopen zal draaien, maakte zijn hart een sprongetje. Daar zullen we dus zeker bij aanwezig zijn. En extra leuk, we mogen 4 bioscoopkaarten weggeven voor de film; “Het geheim van de toverdrank, of  ook wel... ‘Le secret de la potion magique’ Lees dus snel verder.

“Aut Caesar, Aut Nihil
“Of Caesar of niets.” Deze uitspraak drukt uit dat men volledig voor een zaak wilt gaan, en meteen voor de hoogst mogelijke positie. Alles of niets.”

Het verhaal

De bekende stripfiguren Asterix en Obelix nemen je weer mee op een nieuw avontuur!  De film wordt de opvolger van de film “De Romeinse Lusthof “uit 2014. Die film was nog gebaseerd op een bestaand album van Asterix, maar het verhaal van de nieuwe film is speciaal daarvoor geschreven.

Als de oude tovenaar Panoramix tijdens het plukken van maretakken valt, raakt hij geblesseerd en besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen. Hij wil namelijk graag zijn kennis graag overdragen.

Met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij samen door het Gallische rijk. Ze gaan samen op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij “het geheim van de toverdrank” kan toevertrouwen. De rivaal van Panoramix genaamd Sulfurix is echter vastberaden om het geheim te ontrafelen en probeert samen met de Romeinen het plan van de Galliërs te dwarsbomen…

Trailer Asterix en Obelix “Het geheim van de toverdrank”

En dit is de originele Franstalige trailer voor ‘Le secret de la potion magique’. Ik ben dol op de Franse taal en geef de voorkeur aan deze versie. Nu alleen nog manlief overhalen.

ReleaseAsterix en Obelix

De film “Asterix, Het Geheim Van de Toverdrank” draait vanaf 12 december in de Nederlandse bioscopen met de stemmen van Dylan Haegens, Bas Keijzer, en Huub Dikstaal. Het is een leuke animatie film voor  het hele gezin van jong tot oud!

“Quote Asterix: Quid nunc

“Wat nu?” – een uitspraak die vaak uitdrukt dat men ook niet meer weet wat te doen.

Winactie Asterix en Obelix

Is dit een film naar jullie hart en zouden jullie deze film willen bekijken? Laat ons onder deze blog of onder de Facebook winactie-post weten met wie je hier naartoe wilt gaan! Wellicht zijn de 4 tickets voor jullie! Ze liggen klaar om naar jullie verstuurd te worden!

Veel succes en uiteraard kijkplezier!  “Carpe diem’, lieve lezers.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief