Delen vinden we super lief

Smartwatches stimuleren kinderen op speelse wijze om meer beweging te krijgen en tegelijkertijd is een kinder smartwatch ideaal voor ouders om kleintjes te kunnen volgen bij hun avonturen! We wilden al lange tijd een kinder smartwatch kopen waarbij Xplora er uit sprong. We testten het uit en zetten onze bevindingen uiteen.

Xplora Kinder Smartwatch

Xplora is de Europese leider in smartwatches voor kinderen en begin je steeds meer in het straatbeeld te zien. We wilden al een tijdje een smartwatch voor onze kinderen en dit was het juiste moment! Het Noorse bedrijf betreedt namelijk de Nederlandse markt met twee gloednieuwe smartwatches: de Xplora X5 Play en de Xplora XGO2. De smartwatches zijn speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik door kinderen vanaf vijf jaar oud én zijn uitgerust met dezelfde essentiële functies als een smartphone. Ideaal voor onze 5, 7 en 8 jarige. Met name nu we gaan verhuizen en veel op de camping, zijn waar ze altijd op struintocht zijn. Ik wil geen helikopter moeder zijn, waardoor een kinder smartwatch ideaal is.

Smartphone en horloge in één

De kinder smartwatch fungeert als het ware als de eerste eigen en veilige mobiele telefoon voor jonge kinderen. Eerst wilde ik er niet aan, maar toen ik een meisje haar moeder zag bellen na een balletles omdat ze er niet stond bij het ophalen en een ander jochie de weg kwijt was, zag ik het nut er echt van in. Daarnaast combineert Xplora zijn smartwatches met het bijbehorende gepatenteerde Goplay-platform dat kinderen stimuleert om meer te bewegen. Toch wel een fijne gedachten dat kinderen in beweging blijven dankzij Xplora Goplay.

Schermverslaafd

Kinder smartwatch, gps tracker, kinderen, horloge

Kinderen kruipen voor vermaak meer dan ooit weg achter een scherm in plaats van actief te spelen. Xplora staat te springen om verandering in de scherm verslaving te brengen en motiveert kinderen om meer te bewegen en om zich niet alléén maar met een schermpje te vermaken. Dit omarm ik enorm aangezien mijn kinderen ook wel een zetje in de rug nodig hebben om het iPad scherm te laten voor wat het is.

Kinder smartwatch met beloningssysteem

Ook beloont het kinderen wanneer zij voldoende bewegen. Voor elke duizend stappen ontvangen kinderen muntjes – Xplora Coins. Die coins kunnen ze samen met hun ouders inwisselen voor een beloning, zoals een Nintendo Switch, LEGO, een trampoline of een GoPro-camera. Als ultieme motivatie maken de actiefste kinderen op basis van hun wekelijkse score kans op exclusieve cadeaus. Als dat ze niet uit hun stoel weet te krijgen!

Kinderen die de smartwatches van Xplora dragen en meedoen aan de activiteiten op het Goplay-platform zetten per dag gemiddeld driehonderd procent meer stappen dan kinderen zonder Xplora-smartwatch. In totaal zetten Xplora-gebruikers in Europa per week zelfs meer dan 3,5 miljard stappen – dat aantal staat gelijk aan elke dag wel 25 rondjes om de aarde lopen en dat is best een heel eind!

Bellen en selfies versturen: een kind kan de was doen

De X5 Play en de XGO2 zijn allebei uitgerust met een mobiele-telefoonfunctie en 4G, waardoor kinderen eenvoudig in contact blijven met hun ouders en andere goedgekeurde contacten. De smartwatches zijn daarmee een veilig opstapje naar een echte, eigen mobiele telefoon. Dankzij het touchscreen en de intuïtieve interface zijn zelf bellen en binnenkomende telefoontjes opnemen een eitje. Daarnaast zijn de horloges uitgerust met een always-on SOS-knop, zodat kinderen in geval van nood altijd iemand kunnen bereiken. Ook kunnen de X5 Play en de XGO2 sms’jes, foto’s en emoji’s ontvangen en versturen. En op school raken kinderen dankzij de ‘concentratie’-modus die de smartwatch deactiveert, niet afgeleid. Het is een uitkomst op dei momenten dat je als ouder toch wel graag waakzaam wilt blijven.

 kinder smartwatch, Xplora

Een gerust gevoel

Ouders beleven ook plezier aan de X5 Play en de XGO2. Dankzij de GPS-chip in de Xplora-horloges weet je precies waar je kind is en geef je ze met een gerust hart meer verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld door ze zelf naar school te laten gaan, of in ons geval over de camping te laten fietsen. Daarnaast is het mogelijk om veiligheidszones te creëren die je een melding sturen als je kind een vooraf ingesteld gebied verlaat of binnenkomt. Dat is voor ons buiten de camping, of de elfenvijver achterin de camping.

 kinder smartwatch

Geen moment gaat onopgemerkt voorbij

Met de camera van zowel de X5 Play (2 megapixel) en de XGO2 (0,3 megapixel) nemen kinderen selfies en kunnen ze die de hele dag delen met hun ouders en andere contacten. De grappigste momenten, dagelijkse bezigheden en betekenisvolle ontmoetingen zijn zo altijd te volgen op eenzelfde manier als op social media, maar dan in een gecontroleerde en veilige setting. Beide kinder smartwatches kunnen bovendien meer dan duizend foto’s opslaan e dat is we alzo handig aangezien mijn zoontje op de eerste dag al aardig er op los fotografeerde.

 kinder smartwatch

Ook van binnen dik in orde

Zowel de X5 Play als de XGO2 is van binnen uitgerust met een betrouwbare en snelle chipset. In het geval van de X5 Play is dat een Qualcomm-chipset. De XGO2 is voorzien van een Spreadtrum-chipset. De smartwatches zijn goed bestand tegen water, stof, zand en andere fijne deeltjes. met kinderen is dat wel zo handig wel zo handig. Met name op de camping worden er veel zandkastelen gebouwd en hutten opgezet in het bos. De batterij van de horloges gaat in stand-by 72 uur mee; in gebruik is dat vijf uur.

Bovendien wegen de kinder smartwatch X5 Play en de XGO2 respectievelijk 54 en 60 gram en zijn de afmetingen van de smartwatches perfect aangepast aan de kleine polsen van kinderen. Mijn zoontje vond het model ook prima te doen en wilde hem nooit af doen.

 kinder smartwatch

Prijs en verkrijgbaarheid

De Xplora X5 Play is verkrijgbaar in de kleuren zwart, roze en blauw en heeft een adviesprijs van 169,99 euro. De Xplora XGO2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen, roze en blauw en heeft een adviesprijs van 119,99 euro. Beide kindersmartwatches zijn te koop via Amazon en myxplora.nl. Tijdens de vakantie vonden we het een ideale uitvinding waardoor we er ook eentje voor mijn dochter hebben aangeschaft. Het is en sportief en ideale kinders smartwatch.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief