Delen vinden we super lief

Het is heerlijk en gezellig: een zomerse borrel in de tuin. Organiseer er af en toe zeker eens een, voor buren, vrienden, familie, of zoals wij recent voor het hele hockeuteam.. Je kunt zoveel uitpakken als je wilt! Haal in ieder geval lekkere drankjes en hapjes in huis – dit zijn onze tips.

Licht drankje

Tijdens een zomerse borrel is het goed om te beginnen met een bijpassend drankje. Denk aan een cocktail die past bij de zomer, zoals een Mojito of Pornstar Martini. Geen trek in cocktails of op zoek naar meer opties? Ook een frisse wijn is een uitstekende keuze! Dit valt goed in de smaak bij lekker weer. Pinot Blanc wijn is lekker licht en fris, met een goede balans. Appel, peer, lychees en perzik: het komt er duidelijk in terug. Dat is natuurlijk al snel een vrolijk en toegankelijk drankje.

Genoeg variatie

We noemden het hierboven al: van cocktail tot wijn, er past genoeg bij een zomerse borrel. Ga daarom ook zeker voor variatie! Zo is er voor ieder iets wils en kan iedere gast gedurende de avond afwisselen. Naast witte wijn is er bijvoorbeeld nog meer wijn om aan te denken. Ook rosé wijn past bij de zomer, wat je goed kunt serveren. Sterker nog: het is voor velen van ons de favoriete wijnsoort in de zomermaanden. (Speciaal)biertjes passen tevens bij een borrel. En vergeet het fris niet, zoals frisdrank, huisgemaakte limonade of lekker koud (bruis)water.

Bar in de tuin

Hoe leuk is het om een bar in de tuin te maken? Denk aan een cocktailbar, waar men zelf drankjes kan bereiden. Maar ook een leuk gedecoreerde tafel met daarop bier, wijn en fris is een fraai aanzicht. Zo geef je de borrel pas echt een feestelijke uitstraling. En er is ook meteen iets te doen: gasten zijn graag in de weer met drankjes en hapjes. Het is een tof DIY project, zelf een bar maken met je creatieve inzicht. Een ding is zeker: het maakt een borrel al snel een stuk meer memorabel.

Smaakvolle hapjes

Van de drankjes gaan we verder naar de hapjes: dit vormt uiteraard ook een belangrijk onderdeel van de borrel. Het is onder andere afhankelijk van het tijdstip van de borrel welke hapjes passen. Geef je de borrel aan het eind van de middag? Grote kans dat de gasten trek hebben: je mag best wat vullende hapjes serveren. Denk aan stokbrood met dips, bittergarnituur en gevulde rolletjes wrap. Een quiche of nachoschotel valt ook in de smaak. Of steek zelfs de barbecue aan – dat past uiteraard goed in het plaatje. Zo maak je er meteen een diner van, wat stiekem toch wel heel gezellig is. Komt de visite pas na het avondeten? Dan zitten de buiken al wat voller en zijn subtiele hapjes vaak genoeg. Een kaasplank is bijvoorbeeld wel een idee, als luxe toetje. Of denk aan wat chips en nootjes, of een gevuld eitje.

Leuke aankleding

Tot slot: het oog wil ook wat! Zie de zomerse borrel als de ideale aangelegenheid om de tuin aan te kleden. Hang gezellige lampjes op, tussen de bomen of boven de tafel bijvoorbeeld. Op de tafel plaats je kaarsen of een windlicht, samen met een bos bloemen. Maak een sfeervolle buffet opstelling van de tafel, met stapels bordjes en benodigd bestek bij elkaar, gevolgd door de hapjes. Dit werkt ook meteen lekker praktisch. En dan zijn er nog de laatste extra’s, zoals kussens om plaats op te nemen, vlaggetjes ter decoratie en sierlijke servetten om na het eten te gebruiken. Zo heb je echt overal aan gedacht!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief