Delen vinden we super lief

wanderlust, reizen, duffle bag, thule, reislust, reizen, er op uit, liefde voor reizen

De vakantie-uittocht is begonnen en ook wij zullen neerstrijken op ons ligbedje op de sprookjescamping. Dit jaar zal de vakantie anders ingestoken worden doordat we gaan verhuizen, maar we hopen ook echt te ‘unpluggen’ en stofvrij bij te komen van de hectische werk weken. Ook wij kijken reikhalzend uit naar een zonnige zomer en pakken, net als vele mede Nederlanders, massaal de tassen om op vakantie te gaan. Je huis beveiligen is echter wel een must aangezien het aantal inbraken in de zomerperiode exponentieel toeneemt. Wees gewaarschuwd en neem onze 5 tips tot je!

Let op voor ongewenste gasten

Je huis leeg achterlaten kan ongewenst bezoek opleveren. Met name in een huis dat pas bewoond is, of als je huis vol staat met verhuisdozen. In Diemen is alles beveiligd met een WiFi deurbel aan toe. In Apeldoorn hebben we gelijk op de eerste dag drie offertes laten opmaken en zorgen we ervoor dat nog voor onze vakantie ons huis beveiligd is met een camera alarm systeem. Elke zomer neemt het aantal inbraken toe omdat veel huizen voor langere periode onbewoond zijn en dan wil ik koste wat kost tegengaan. Ook de afgelopen zomer was er een aanzienlijke stijging zichtbaar in het aantal inbraakmeldingen.

Met name in de wijk de Parken waar wij gaan wonen, waren er afgelopen zomer zelfs insluipers actief dat de buurt op high alert heeft gezet. Met de hele buurt gaan we voor veilig wonen. De tips van Verisure deel ik dan ook graag met jou. Ze zijn Europees marktleider op het gebied van alarmsystemen die in verbinding staan met een meldkamer. De volgende adviezen waren dan ook zeer welkom om onaangename verrassingen te voorkomen wanneer je terugkeert van vakantie!

Voorkom een woningbraak

Met onderstaande tips ben je een inbreker te veelal te slim af en zoeken ze hun heil elders. Een inbraak heeft veel impact op je woongeluk en daarom doe weer alles aan om het te voorkomen.

1. Plaats waardevolle spullen niet op één plek en vermijd zichtbare kluizen .

2. Vraag een buurman om de brievenbus te legen: een volle brievenbus is een signaal dat er niemand thuis is.

3. Voorkom het plaatsen van te veel vakantiefoto’s op sociale media. Boeven kijken ook mee.

je huis beveiligen, inbraak voorkomen, beveiliging
De eerste dag na de sleuteloverdracht was het af en aan met vakmensen

4. Installeer een alarmsysteem dat is aangesloten op een meldkamer. Als er in geval van een (poging tot) inbraak actie ondernomen moet worden, zijn ze er snel bij, ook als je niet thuis bent.

5. Zorg ervoor dat je gordijnen open- en dichtgaan en de lampen ingesteld zijn op verschillende tijden. Er bestaan zelfs geniale robotjes die je gordijnen op en en dicht kunnen doen terwijl je niet thuis bent.

Met deze vijf eenvoudige tips voorkom je eenvoudig nare verrassingen na een heerlijke vakantie. En vaak is inbraakpreventie heel makkelijk te organiseren.

We wensen jullie happy en bovendien safe holidays!

inbraak, inbreker, beveiligen, tips, preventie

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief