Delen vinden we super lief

In vrijwel ieder huishouden in Nederland leeft de vraag: hoe leven we duurzaam en comfortabel, zonder dat de energiekosten de pan uitrijzen? Keukenmerk Pelgrim speelt hierop in met haar Groene Keuze label in combinatie met voorlichting over hoe je energie en geld kan besparen in de keuken. De gedachte achter het Groene Keuze label is dat de duurzaamheid van een keukenapparaat niet alleen bepaald wordt door het energielabel maar ook door de Co2 uitstoot. Daarom krijgen nog niet alle producten, maar wel steeds meer, het Groene Keuze label. Een keukentrend die we graag omarmen.

Besparen met slim gebruik

Om de Co2 uitstoot van een product te bepalen wordt gekeken naar de materialen maar ook welke weg een product af moet leggen voordat het in thuis in de keuken staan. Zo worden de meeste apparaten in Europa gemaakt.

Staat een energievriendelijke oven of vaatwasser eenmaal in je keuken, dan kun je nog flink wat energie en geld besparen door de apparaten slim te gebruiken. We delen met plezier deze 10 bespaar tips.

10 Bespaartips voor thuis

Tip voor voor meer tips voor dagelijks gebruik: check Energie besparen in de keuken – Pelgrim.

5x Pelgrim Groene Keuze noviteiten

Deze vijf nieuwe apparaten voor je keuken zijn mooi makkelijk en duurzaam. Mocht je bezig zijn met een keuken make-over-over, zijn dit perfecte keuzes.

1. Meedenkende vaatwasser

Deze vaatwasser met LED verlichting heeft vuilsensoren die ervoor zorgen dat het wasprogramma vanzelf wordt afgestemd op de vuilgraad zodat je nooit teveel water en stroom gebruikt. De TotalDry functie zorgt voor extra snel en goed droogresultaat dankzij de ventilatoren. Adviesprijs Pelgrim GVW300L € 1.249,00.

2. Slimme koelkast

Kies voor een energiezuinige koelkast met ingebouwde slimme sensor die het gebruiksritme bijhoudt en daar de temperatuur van de koelkast op afstemt. In de FreshZone en CrispZone Plus blijven groenten en fruit extra lang houdbaar dankzij het vochtigheidsniveau. Is de deur te lang open, dan geeft het alarmsignaal je een waarschuwing. Adviesprijs Pelgrim PKD21578 € 1.449,-

3. Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

De Pelgrim IKR4082M in stijlvol matzwart is een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging die zich dankzij de AutoAir aanpast aan de inductiestand. Zo gebruik je nooit teveel energie en blijft je huis toch vrij van kookluchten. Adviesprijs Pelgrim IKR4082M € 3.299,00.

4. Efficiënte 3-in-1 oven

Waarom drie apparaten kopen als één ook kan? De COS834MAT is een combi-stoomoven met magnetronfunctie. Dat bespaart ruimte, geld en energie in je keuken. De stijlvolle, matzwarte alleskunner 18 ovenfuncties en 140 automatische programma’s met voorgeprogrammeerde bak-, grill- en stoomrecepten.  Adviesprijs Pelgrim COS834MAT € 2.499,00.

5. Antraciet afzuigkap

De Pelgrim BSGA970ANT is een slanke matzwarte schouwkap met antraciet glas (RAL7016) met AutoAir. Hiermee bedien je de afzuigkap via de kookplaat. Zo gaat de verlichting van de afzuigkap automatisch aan bij het activeren van de kookplaat en start de afzuiging zodra je start met koken. Bovendien past hij zich automatisch aan de kookstand aan. Adviesprijs Pelgrim BSGA970ANT € 1.129,00.

Tot slot

Of je kiest voor een budget keuken make-over of dat je voor een design keuken kiest, hopelijk overweeg je wel een duurzame keuze. Zo kunnen we samen lief zijn voor onze planeet.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief