Delen vinden we super lief

Je houdt natuurlijk heel veel van je hond of kat en daarom wil je hem lekker verwennen. Lekker samen wandelen, op de bank hangen en natuurlijk veel snoep en lekker eten. Dit is hartstikke begrijpelijk, liefde gaat door de maag. Wat dan wel gevaarlijk is, is dat je beste vriendje misschien wel wat overgewicht kan oplopen zo. Dat gaat helaas sneller dan je denkt en dit is niet fijn voor je huisdier.

hond, voeding

Overgewicht kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen en daarom is het belangrijk om je huisdier niet te veel eten te geven. Als je kat te zwaar is, moet je hem op een dieet zetten. Dit is even niet zo leuk, maar wel het beste voor zijn gezondheid. Als je zoekt naar dieetvoer kat bij Welkoop, zul je zien dat er voldoende aanbod is. Daar zit vast wel iets tussen wat jouw beestje ook lekker vindt.

Heb jij je hondje iets te enthousiast gevoerd? 

Zoals gezegd is het hartstikke begrijpelijk dat je soms iets te ver gaat met het verwennen van je huisdier. Ze zijn natuurlijk ook super lief en schattig en daardoor ben je soms geneigd om net iets te veel te geven. Je doet het uit liefde natuurlijk. Voor honden is veel bewegen ook belangrijk en om dit te kunnen doen moeten ze goed eten. Maar als ze te zwaar zijn, kunnen ze ook weer worden beperkt in hun vrijheid om te bewegen. Dit heeft een grote impact op hun gewrichten en spieren en kan voor serieuze klachten zorgen en dit wil je niet. Daarom is het belangrijk dat als je hond te zwaar is, je kiest voor dieetvoer hond.

honden voer

Hoe kun je overgewicht bij honden en katten voorkomen? 

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt ook voor overgewicht bij honden en katten. Het bijkomen gaat een stuk sneller dan je denkt en dan moet je gaan zoeken naar een geschikt dieet. Dit is natuurlijk niet leuk voor je beestje en ook niet voor jezelf. Om te voorkomen dat je hond of kat te dik wordt, moet je zorgen voor voldoende beweging. Let ook op de geadviseerde dosering die op het voer staat. Vaak ben je geneigd meer te geven dan nodig en je huisdier zal dan niet snel zeggen dat ‘ie genoeg heeft. Daarom is het belangrijk dat jij de juiste dosering bepaalt. Het is moeilijk, maar probeer sterk te blijven als je huisdier gaat bedelen. Het is echt voor zijn eigen best.

hond, voeding

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief