Delen vinden we super lief

De regio Innsbruck biedt ontelbare mogelijkheden in één vakantie, met haar unieke, veelzijdige aanbod. In een gezin met verschillende vakantie wensen is dat ideaal! Hier vullen natuur en cultuur, (culinair) genieten en inspanning, stad en landleven elkaar aan tot een aantrekkelijk compleet pakket. Gemoedelijk of sportief? Ontspannen of uitdagender? In en rond Innsbruck is eenvoudigweg alles mogelijk. De perfecte uitgangspositie om op slechts één plek elke dag opnieuw vrij te kunnen kiezen en geschikte activiteiten te gaan beleven. Voor een zomer vol veelzijdigheid en levensvreugde!

Veelzijdigheid en levensvreugde!

Afgelopen zomers waren we vaak op een camping en nu de kinderen ouder worden gaan we er graag actief op uit. In Innsbruck is het mogelijk je vanuit het hart van de stad direct in de natuur te begeven, of gelijk naar luchtige hoogtes te stijgen en vanaf de Nordkette te kijken naar de drukte van de stad beneden. Een tijdsprong beleven tussen moderne architectuur en historische gebouwen, lekker eten en winkelen in kleine steegjes en voor de grote bergcoulisse: de regio Innsbruck biedt een unieke veelzijdigheid voor recreatie en ontspanning op verschillende hoogteliggingen. Helemaal zoals het past bij een echte Alpen Metropool. En dat is goed zo, want iedereen geniet op een andere manier van zijn of haar vrije tijd.

Echt genieten: alpien-urbane ontspanningsmomenten

Wat betreft veelzijdige ontspanning is de regio Innsbruck een waar „natuurtalent“. Want een ontspannende vakantie in Innsbruck voert vaak vanuit de stad direct in de natuur. En kan met de kabelbaan of de e-bike heel comfortabel ook zonder grote sportieve inspanning worden beleefd. Ook de stad nodigt uit tot een ontspannen ontdekken van alpien-urbane levensvreugde – ja, ook hier kan men de typische drukte van een grote stad ontvluchten! Innsbruck is een charmant stadje, dat tussen historische gebouwen en moderne architectuur een gevarieerd panorama voor een machtige bergcoulisse ontvouwt. Tijdens het flaneren langs de Innpromenade komt deze bergcoulisse achter de beroemde gekleurde huizenrij heel bijzonder tot zijn recht.

Ben je meer geïnteresseerd in de bekende bezienswaardigheden: vertrouwde, maar ook geheime hoekjes van de stad ontdek je heel individueel en gemoedelijk op de „Walks to explore“. De zeven thematische wandelingen nodigen uit om de stad vanuit verschillende perspectieven te benaderen. De wandelingen verlopen op ongewone paden omhoog en dwars door Innsbruck. Weg uit de drukte, hup de beleving in: tussen de Bergisel skischans en de Sillschlucht, in de historische wijk Anpruggen of in de sporen van de Habsburgers.

Het bergwandel- en e-biketourprogramma met gids

Een uitstapje in de natuur hoort er tijdens een bezoek aan de regio Innsbruck gewoon bij. Het populaire berg wandelprogramma met een uitgebreid aanbod aan gemakkelijke en meer inspannende tochten voldoet aan de meest verschillende eisen en wensen: voor gezinnen, genieters, natuurliefhebbers en bergtop bestormers. Uit dit aanbod van in totaal 18 tours met begeleiding kun je elke vakantiedag opnieuw kiezen en op deze manier heel ontspannen de adembenemende bergwereld met lokale tour guides ontdekken.

Wie liever op de pedalen trapt, kan zich bij de lokale bike guides aansluiten: sinds de zomer van 2021 vormen de e-biketours met gids een vast onderdeel van het gratis tourprogramma. Ook in dit jaar zijn ze weer een bijzonder hoogtepunt. Zij bieden techniektraining met waardevolle tips en trucs tot en met uitstapjes naar de mooiste plekjes van de regio. Hierdoor kun je kiezen uit een compleet aanbod voor beginners tot aan (ver)gevorderden.

Het beste van alles: deelname aan het bergwandel- en e-biketourprogramma is inbegrepen in het dienstenpakket van de gratis gastenkaart Welcome Card. Bovendien ontvangt je met de Welcome Card bij geselecteerde verhuurpartners uitstekend uitgeruste e-bikes.

fietsen, fietsen met, thule, sporten

Het ticket naar vakantiegeluk: de gastenkaart Welcome Card

Bij een bezoek van minstens 2 nachten biedt regio Innsbruck een gratis gastenkaart aan: de Welcome Card. Deze gastenkaart biedt een veelvoud aan mogelijkheden om de unieke veelzijdigheid van Innsbruck nog beter te ervaren. Het openbaar vervoer en geselecteerde kabelbanen in de regio staan gratis ter beschikking. Bovendien zijn er talrijke kortingen en vele gratis aanbiedingen bij het familieprogramma en zijn de zwembaden inbegrepen. Lees hier meer over de Welcome card.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief