Delen vinden we super lief

We kennen het allemaal wel: op de vraag hoe het met je gaat zeg je ‘druk‘. Het is zo ongeveer een standaard antwoord geworden. Maar ben je wel echt druk, is de grote vraag? Veel jonge ouders herkennen wel dat de productiviteit soms ver te zoeken is. Ze rennen zich de hele dag rot en hebben het gevoel dat ze constant bezig zijn, zonder dat er ook maar iets echt goed gedaan is. Maar er is goed nieuws voor je: we hebben tien tips waardoor jij productief je dag door komt. En je standaard antwoord is daarmee voorgoed verleden tijd. Lees je mee?

Frida, frida Kahlo, mexico, fiesta, wat zou Frida doen, kleurrijk, powervrouw
Te veel drukte kan omslaan in stress, weet dat ten allen tijden te voorkomen.

Mijn tien tips om je productiviteit te verhogen

Wil je niet meer alleen maar bezig zijn en je productiviteit eens flink verhogen? Dan zijn mijn volgende tien tips misschien handig. Het geeft mij in ieder geval veel houvast en als ik momenten heb dat ik het overzicht even niet meer heb, dan val ik terug op de basis.

  • Stel een deadline. Als je je bewust bent van de tijd, krijg je veel meer gedaan.
  • Schuif je taken niet voor je uit, maar zet vast een eerste stap. Je hersenen onthouden beter dingen waarmee je al gestart bent en dan ben je een stuk meer productief.
  • Stop met multitasken en zet alle meldingen van je telefoon uit. Zo word je niet afgeleid van wat je eigenlijk moet doen. En door je op één taak te richten krijg je meer gedaan dan meerdere dingen door elkaar doen.
  • Plan meer tijd dan je nodig hebt. Niks zo demotiverend als een berg werk dat op je ligt te wachten en er is geen tijd om het gedaan te krijgen.
tijd, afvallen in december
  • Houd je hoofd ‘opgeruimd‘. Vergelijk het eens met de harde schijf van je computer. Hoe meer bestanden erop staan, hoe trager deze gaat werken. Voor je hersenen is dit niet anders. Dit kun je ondervangen door van te voren zoveel mogelijk ideeën op te schrijven. Mijn to-do-list ligt dan ook standaard naast me dat ik digitaal overneem in de app -to-do-ist
  • Probeer niet te piekeren. Hoe meer je piekert, hoe minder je gedaan krijgt. Plan een piekerkwartiertje. De rest van de dag focus je je dan op de dingen die gedaan moeten worden.
  • Pauzeer regelmatig. Zo kunnen je hersenen weer even opladen.
  • Je kan niet alles doen, dus maak keuzes en behoud daarbij je focus.
  • Begin met de lastigste taak van de dag. Daarna heb je het gevoel dat je door de rest van je klussen heen vliegt. Dit was mijn zwakte en zeker een leerpunt.
  • Geloof in jezelf. Dit helpt om in een goede flow te komen en dat maakt je dan ook productiever.

In mijn werkzaamheden overstroomt mijn inbox vaak en met een druk gezin is het balanceren op een koord. Toch weet ik de werkzaamheden in balans te houden met bovenstaande tips… en natuurlijk er gaat heus wel een keer iets verkeerd!

De koffiejongens, koffie, nespresso, nespresso machine, george clooney, duurzaam, koffie drinken, koffiecups
Welkom bij ons in alle gezellige hectiek, waar het altijd druk, maar bovenal gezellig is.

Tot slot

Als nieuwbakken ouder komt er een hoop op je af. Op Olivette vind je allerlei leuke blogs en tips om deze periode makkelijker door te komen. Ik hoop dan ook dat mijn ervaringen als werkende moeder jou helpen met hoe je productiever kunt zijn en niet alsmaar druk? Goodluck!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief