Delen vinden we super lief

“Kijk eens mama hoe hard ik kan rennen!” Het is maandagochtend en mijn dochter en ik trekken een sprintje naar school. Niet alleen omdat het zo lekker is om zo nu en dan een stukje te rennen maar vooral omdat we nog 2 minuten hebben voor de deuren dicht gaan. De kids kunnen flink hun tijd nemen in het ochtendritueel waardoor alles langer duurt dan gepland. Maar hoe ik het ook wend of keer, ik ben zelf gewoon een enorme laatkomer. Op tijd komen is niet “my second name“…. Misschien dat een nieuw dames horloge me een handje kan helpen.

De geschiedenis herhaalt zich

Als ik terug denk aan mijn eigen jeugd zie ik me sprinten naar mijn fiets om te beginnen aan mijn dagelijkse race tegen de klok. Dat ritje van 25 minuten fietsen naar de middelbare school moet zoals zo vaak worden ingekort naar een sprint van 20 minuten inclusief fiets op slot zetten en jas in het kluisje proppen. Meestal was het een onhaalbare strijd en begon ik mijn schooldag bij de conciërge om een briefje te halen.

Een nieuw horloge

De makkelijkste en leukste manier om iets te doen aan het eeuwige laatkomen is heel simpel. Koop een mooi nieuw horloge! Deze eerste stap in de goede richting heb ik al gezet. Ik heb een mooi dames horloge gekocht. Daarvoor hoef je niet eens de deur uit. Vanaf de bank google je er lekker op los. Je vindt altijd wel een exemplaar naar wens op sites zoals Zalando.nl. Met als voordeel dat de keuzemogelijkheden enorm zijn. Zo heb je twee vliegen in één klap. Een prachtig mooie accessoire om je look compleet te maken en tegelijkertijd het perfect hulpmiddel om altijd bij de tijd te zijn. Bijkomend voordeel is dat je niet de hele tijd naar je telefoon moet grijpen om te zien hoe laat het is.

Fossil q smartwatch Testingfossilq
Georganiseerd en gestructureerd leven om op tijd te komen.

Kom toch eens op tijd!

Mijn leraar op de middelbare school zei ooit “Eigenlijk vind je het niet ècht erg om te laat te komen, anders zou je er wel wat aan doen” Daar heeft hij natuurlijk een punt. Als je het verschrikkelijk vindt om te laat te komen, zorg je er wel voor dat je op tijd bent. Dan zet je je wekker een uur eerder of stapt simpelweg een kwartier vroeger op je fiets. Misschien vind ik het inderdaad niet heel erg om te laat te komen. Als bezoek een uur (of een kwartier) te vroeg op de stoep staat, vind ik een stuk vervelender. Ik ben gek op appjes die mij verontschuldigend vertellen dat ze toch ietsje later komen. Ik voel me heel ongemakkelijk als ik te vroeg ben. En als ik echt op tijd moet zijn word ik er zelfs een beetje zenuwachtig van.

fietszitje, veiligheid, Thule, Thule Yepp next, Thule upride,fietsen
Altijd haast en te laat, maar niet als het aan papa ligt haha

Soms kan het niet anders

Persoonlijk vind ik een kwartiertje eerder of later geen probleem. Als je werk het toe staat, kan je gewoon wat langer doorwerken. Daar heb ik nooit veel problemen mee. Toch gaat dat natuurlijk niet altijd op. Heel vaak moet je gewoon op tijd komen. Bijvoorbeeld als je een afspraak hebt bij de tandarts, een trein moet halen of op tijd op school moet zijn. Die trein vertrekt echt wel zonder jou en het is echt mega irritant als de juf al is begonnen met de les en er nog allemaal laatkomers binnendruppelen. En als je met iemand buiten hebt afgesproken. Bijvoorbeeld om een rondje te rennen, is het geen feest voor die ander als hij of zei tien minuten staat te verkleumen in de kou omdat jij weer eens moeite had met de tijd.

Fossil q smartwatch Testingfossilq

De hele dag door de wekker

babymusthaves

Er zijn stiekem heel veel momenten waarbij je echt op tijd moet komen. Zo wil ik echt niet dat mijn kleuter de school uit loopt en ik niet klaar sta om haar een dikke knuffel te geven. Gelukkig is dat tot nu toe altijd goed gegaan. Mijn geheime middel is om gewoon de hele dag door wekkers te zetten.

Als de wekker gaat, moet ik direct alles laten vallen waar ik mee bezig ben, jas aantrekken en de deur uit. Tien minuten vroeger werkt bij mij niet want dan kan ik nog snel even iets doen en daar gaat het dus mis. Vandaag zijn er al drie wekkers gegaan. Ik was mooi op tijd op kantoor vanmorgen, netjes binnen de afgesproken tijd op de kinderopvang en toen de schoolbel ging stond ik al tien minuten te kletsen met een ouder op het schoolplein.

Het lukt niet altijd

nijntje.nl, tijd, school

Als het moet, ben ik (net) op tijd. We leggen voortaan ’s avonds al kleren klaar voor de volgende dag. Dat scheelt een hoop discussie in de ochtend. Ik stel me in om tien minuten te vroeg op school te zijn.

In de praktijk komt dat neer op net op tijd. Maar we zijn er voordat de deur dicht gaat. Maar ik blijf blij als bezoek te laat komt. Dan kan ik net nog even wat beter opruimen, of koken of wat dan ook. Zo deze blog stond voor één uur geleden op de planning. Oeps, het is me weer niet gelukt.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief