Delen vinden we super lief

Een ongeluk zit echt in een klein hoekje. Mijn collega gleed uit op een gladde steen in Griekenland en brak haar been, een andere collega struikelde over een drempel en liep weken in het gips. Het kan echt iedereen overkomen, of het nu een klein ongelukje op de skivakantie is, of een iets te wilde actie op de trampoline. Wat vond ik het sneu om beide collega’s zichzelf in een rolstoel te zien voortbewegen. gelukkig lukte het later met een lichtgewicht rollator, maar leuk was het niet!

rolstoel, afvallen met sportvasten, fittergy, sportvasten, dieet, afvallen, gewichtsverlies, dieet, kuur, programma, sporten, fit,

Beperkt in je mobiliteit

Krak! Je breekt je been. Vervolgens moet je tijdelijk in een rolstoel of maak je gebruik van een rollator. Je hebt hier niet om gevraagd, maar ja niemand die in een rolstoel zit, heeft dat natuurlijk. Doordat je redelijk beperkt bent in je mobiliteit, vraag je je af of dit het einde is van je sociale leven. Dat hoeft gelukkig zeker niet! In dit artikel wijzen we je op een aantal leuke activiteiten die je nog steeds kunt doen.

1.Musea

Veel musea zijn rolstoelvriendelijk. Maar ik hoor je denken, musea zijn saai en stoffig. Niet is minder waar. Zo heb je bijvoorbeeld het interactieve museum Naturalis in Leiden. Hier kun je bijna alle dieren door de tijd heen bewonderen, inclusief de T-rex Trix, benoemd naar onze oud koningin Beatrix. Nog een voorbeeld? Wat dacht je van het Archeon in Alphen aan de Rijn? Hier kun je vrij door het park heen lopen met rollator, of rijden met je rolstoel. Onderweg zijn genoeg leuke dingen zien en te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld ook een Romeins badhuis bezoeken. Zolang je blijft denken in mogelijkheden, ligt de wereld aan je voeten.

2.Film 

Oké, wellicht heb je het niet zo op Romeinse badhuizen, kan gebeuren. Of is je kind hier ook niet voor te porren. Niks aan de hand, we hebben nog veel meer ideeën. Ook mijn zusje heeft haar leven leuk ingevuld toen ze zichzelf, door een breuk in haar voet, tijdelijk in een rolstoel moest voortbewegen.. Wat dacht je bijvoorbeeld van naar de film gaan? Handig voor als je minder mobiel bent, je hoeft immers niet veel rond te lopen. Je kunt gaan zitten en van de film genieten. Eventueel met een bak popcorn of een andere snack erbij. Ik hoor je wederom denken, dit is wel heel standaard.

cadeaukaarten, primera, bioscoopkaart, bioscoopbon

Geen zorgen, ik heb nog genoeg ideeën achter de hand. Het Omniversum in Den Haag. Dit is niet zo maar een bioscoop. Je zit hier in een enorme koepelzaal, waardoor de beleving enorm meelevend is. Vaak draaien ze natuurfilms die spectaculair zijn op het grote doen. Informatief en entertainment, ook voor de kinderen en bovendien rolstoel en rollator vriendelijk.

3.Dierentuin

Wat kan er nou ontbreken aan een gezellig uitje dan een middagje aapjes kijken? De Apenheul in Apeldoorn is enorm vriendelijk voor mensen die minder mobiel zijn. Ook andere dierentuinen zijn zeer geschikt voor mensen met een (tijdelijke) beperking. De paden in een dierentuin zijn vaak breed opgezet, vaak zijn er bovendien hulpmiddelen zoals een leenstoel, aanwezig mocht je daar behoefte aan hebben. 

supermarkt , Toychamp Amersfoort PAW Patrol schap

4.Een hapje eten

Iedereen kun je tevreden stellen met een verrassingsuitje naar een pannenkoekenrestaurant of de plaatselijke Griek! Steeds meer restaurants hebben tegenwoordig een rolstoel ingang of zijn geheel rolstoel vriendelijk. Vaak is dit bovendien online te vinden. Ook een enorm leuk uitje voor het hele gezin. Let wel op, soms is het nodig vooruit te bellen en een plek te reserveren. Het aantal plekken dat geschikt is voor rolstoel- en rollatorgebruikers kan beperkt zijn in een restaurant. 

5. En last but not least

Deze blog sluiten we graag af met nog enkel rolstoel vriendelijke locaties, die we uit ervaring goedgekeurd hebben:
Rolstoelvriendelijke musea: Tropenmuseum | rijksmuseum |oorlogsmuseum Overloon | Veiligheidsmuseum PIT.

Rolstoelvriendelijke pretparken zijn o.a: Duinrell, Europapark, Julaiantoren, Amusementenpark tivoli, Avonturenpark Hellendoorn.

En qua dierentuinen ben je op je plek in Artis, Avifauna, Apenheul en eigenlijk in vele dierentuinen in ons land aangezien ze vrij ruim opgeteld zijn. En of het voor lang, kort, of een dagje is dat je met een rolstoel met manoeuvreren, succes met jouw rolstoel en rollator avonturen en maak er het beste van!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief