Delen vinden we super lief

Wake-up LightS’ochtends heb ik veel moeite om uit mijn bed te komen. Door drukke weken en dagen is het niet makkelijk om s’ avonds ontspannen in slaap te vallen. Mijn “Mama-Mind” is non-stop aan het doordraaien. Zelfs in mijn dromen hang ik de was nog op en ben ik aan het stofzuigen. Na ons twee keer verslapen te hebben, realiseerde ik dat we misschien een goede wekker moeten aanschaffen.

Wat zou het heerlijk zijn om gemakkelijker en fijner wakker te worden en op te staan. Nog voordat er een kleine dreumes over mijn hoofd kruipt en in mijn oor schreeuwt: “mam, ik heb honger”! Deze mama moet de wekker echt eerder zetten, zonder tig keer te snoozen. Tijd voor een Philips Wake-up Light. Ik heb er zoveel over gehoord. Wie wil er nu niet ontwaakt worden door de zonsopgang en heerlijke natuur geluidjes. Het is echter geen aanschaf die je zomaar doet, want het is geen huis, tuin en keuken wekker va neen tientje. Ik ga op onderzoek uit en review het voor jullie…

Wake-up LightVakantie

Er is niets zo heerlijk als uitgerust wakker worden na een goede nachtrust. Op vakantie krijg ik dit voor elkaar. Je bent helemaal opgeladen en klaar om de dag stralend te beginnen. Je word dan van het zonlicht energieker en opgewekter wakker. Er is geen tijdsdruk en er is uiteraard sprake van natuurlijk licht. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat je met licht veel relaxter wakker wordt. Ik geloof het absoluut nu we de wekker al een aantal weken in huis hebben.

(Aanbevolen door consumenten, Onafhankelijk onderzoek* toont aan dat 92% van de Philips Wake-up Light-gebruikers vindt dat het gemakkelijker is om op te staan (Metrixlab 2011, N=209) )

De kenmerken van een wake-up light uitgelicht

  • Gesimuleerde gekleurde zonsop- en zonsondergang om natuurlijk wakker te worden
  • 7 natuurlijke geluiden als alarm
  • Helderheid aan te passen op het display naar jouw voorkeur.
  • Tikken om te sluimeren en leeslamp (multifunctioneel touchdisplay)
  • Nachtlamp

De ontwikkelingen met de wake-up lights kent geen einde. Ze worden steeds beter en verfijnder om te helpen ontspannen en uitgerust wakker te worden. De Somneo Sleep & Wake-Up Light heeft zelfs lampjes die je ademhaling begeleiden en met persoonlijke zoninstellingen kies jij hoe en wanneer je in slaap valt of wakker wordt. Berehandig toch! Ik vind een simpeler model ook al ideaal en daardoor is er gekozen voor de philips hf3532/01 wake-up light. Bij alle grote onliners te verkrijgen en uiteraard op www.Philips.nl die nu ook een leuke cashback actie heeft ;-D

De werking van een Wake-up Light

Langzaam gewekt worden, nog voor het alarm afgaat: dat is de kracht van een Wake-up Light. Je stelt zelf de tijd in waarop je gewekt wilt worden. Het grote verschil tussen een gewone wekker en een wake-up light is dat in het half uur voor het alarm afgaat een zonsopkomst wordt gesimuleerd. De ingebouwde lamp gaat steeds feller branden, en zorgt er voor dat je minder diep slaapt. Dit voorkomt het “wakker schrikken” uit een diepe slaap. En dat maakt het begin van de dag prettig en ook energieker. Want of het een autootje is dat op mijn gezicht wordt gedrukt, of een schelle wekker die me wekt, dat chill-gevoel klinkt als muziek in mijn oren.Philips wake-up light

Wetenschappelijk onderbouwt

Onderzoeksbureau Blaauw heeft in Nederland en Frankrijk onderzoek gedaan naar het gebruik van een Wake-up Light. Niet minder dan 88% van de respondenten verkoos de Wake-up Light boven andere methodes om wakker te worden. Het is klinisch bewezen dat ze het algemene welzijn na het ontwaken verbeteren. Je bent in een betere stemming en voelt je ‘s ochtends fitter. En stiekem kan ik dit beamen nu ik de wekker een tijd heb ervaren.

“92% van de gebruikers zegt dat Wake-up Light hen op een aangename manier wekt, terwijl 88% van de gebruikers zegt dat ze met de Wake-up Light beter wakker worden dan voorheen. Bovendien vindt 92% van de gebruikers het gemakkelijker om op te staan.”

Wake-up Light kopen

Bij de meeste lichtwekkers kan de snelheid van de zonsopkomst ingesteld worden. Als je moeite hebt met opstaan, kan het prettig zijn om een langere zonsopkomst in te schakelen. Vaak staat een zonsopkomst automatisch ingesteld op 30 minuten. Bij sommige Wake-up Lights kun je een zonsopkomst van 2 uur instellen. Ik merkte dat ik bij het minste geringste licht al langzaam wakker werd. Na het instellen van de lichtintensiteit op 50% duurt het weksysteem nu iets korter. Ik slaap liever nog een half uur extra dan dat we wakker in ons bedje liggen. philips wake-up light

Moeite met in slaap vallen?

Een Wake-up Light kan helpen met inslapen. De meeste lichtwekkers kunnen een zonsondergang nabootsen. Je slaapkamer wordt dan geleidelijk donkerder, zodat je rustig en ontspannen in slaap kunt vallen. De duur van de zonsondergang kan ingesteld worden. Ik vind het persoonlijk fijn om gelijk de lamp uit te doen en me in te nestelen. Maar ik kan me voorstellen dat het langzaam aan donker worden fysiek kan helpen om in te dommelen.

Aantal alarmtijden

Sommige Wake-up Lights bieden de mogelijkheid tot 2 alarmtijden. Dat is handig voor verschillende wektijden voor bijvoorbeeld doordeweeks en in het weekend. Er zijn zelfs wake-up lights waar voor iedere dag een andere wektijd ingesteld kan worden. Voor mij niet echt nodig met vaste wektijden. Dat ligt meestal rond de 7 uur.

Wekmogelijkheden

Wake-up Lights kunnen je op verschillende manieren wekken. Alleen met een zonsopkomst of door een zonsopkomst met geluid of door de radio. Bij iedere lichtwekker staat duidelijk beschreven hoe het werkt. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke, rustgevende geluiden. Bij het model van mijn keuze zelfs uit 7 geluiden. Ook een wekkerradio of wakker worden met eigen muziek is mogelijk bij sommige modellen. Ik kies vaak voor de vogeltjes, hee lsubtiel zodat ik mijn man ook niet gelijk wakker maak.

Leeslampje en nachtlampjephilips wake-up light

De lichtsterkte van een Wake-up Light is in te stellen. Zulke lichtwekkers kun je dan ook gebruiken als leeslamp of nachtlampje. Ik deed de lamp vaak s’avonds aan als ik naar bed toe ging. De ene lichtwekker is overigens groter dan de andere. Let dus op de afmetingen van je wake-up light dat het niet te veel ruimte neemt. Voor mij is het ronde en hoge model ideaal.


Delen vinden we super lief