Delen vinden we super lief

Er is echt he-le-maal niets mis met kinderachtig, of kinderlijk gedrag!? Het maakt de wereld kleurrijker en heel wat minder serieus. Dat is de reden dat de ‘Nationale kinderachtig doen dag’ in het leven is geroepen. Met mijn huidige leeftijd zou je verwachten dat ik me wel wat volwassener zou moeten gedragen en uiteraard doe ik dat ook op zijn tijd. Maar zeker krijg regelmatig de opmerking; “Doe toch niet zo kinderachtig” . En ook manlief heeft er een handje van, zonder dat hij met het “Peter Pan Syndroom” besmet is overigens!

fantasiewereld, fantasie, , helden, superheld

Mannen zijn kinderachtiger

In een artikel van het AD las ik dat de gemiddelde leeftijd waarop een jongen pas echt volwassen wordt, 43 jaar is. En vrouwen laten het kinderachtig gedrag 11 jaar eerder achter zich en worden sneller serieus. Uiteraard wisten we dat allang dat mannen langer kind blijven. En ik heb de hoop opgegeven dat manlief het kinderachtige gedoe zal ontgroeien. Hij omarmt de Nationale kinderachtig doen dag dan ook met beide handen.

De boeren, high fives met de kinderen bij een windje, videospelletjes spelen en de vele stoeipartijen als aap, krokodil en octopus zijn hem zeer bekend.. En die steeds ‘onontkombare‘ dezelfde moppen en verhalen, daar ontkom ik niet aan. En de grap is dat manlief het niet zal ontkennen.

Nationale kinderachtig doen dag

Peter Pan Syndroom

Het Peter Pan Syndroom is een informeel psychologische ziektebeeld dat begin jaren tachtig voor het eerst werd beschreven door dokter Dan Kiley in het boek ‘The Peter Pan Syndrome, Men Who Have Never Grown Up” Hierin wordt het fenomeen beschreven van mannen die zich op latere leeftijd puberaal, narcistisch en onverantwoordelijk blijven gedragen. Michael Jackson is een goed voorbeeld met zijn Neverland. Als is dat vandaagdedag een vervelend voorbeeld.

Ook heeft het ‘Syndroom‘ eigenlijk best een negatief beeld, maar is het eigenlijk niet mooi? De man in kwestie heeft echter wel zijn eigen ‘Wendy’ nodig. Kijk maar naar onze eigen Wibi Soerjadi, heerlijk toch hoe hij in zijn paleis woont omringd met Disney.

Gedragen naar je leeftijd

Uit het onderzoek in het AD hierboven, bleek dat de man in de UK door zijn vrouw minstens één keer per maand verteld moet worden, dat hij zich naar zijn leeftijd moet gedragen. Dat is maar liefst gemiddeld 14 keer per jaar! Maar mijn inziens houd het het ook leuk en fris. En de kinderen vinden dat kinderachtige gedrag ook maar wat leuk! Zij doen dan ook graag mee met de Nationale kinderachtig doen dag.

nationale kinderachtig doen dag

Doe eens Kinderachtig dag

We schreven er al eerder over dat kinderachtig gedrag juist een compliment verdiend en daarom lanceerden we gelijk de nationale doe eens kinderachtig dag. Met de hashtag #kinderachtigdoendag mag je ons op 2 april al je kinderachtige gedragingen laten weten! Of die van je partner…We hebben niet voor niets 2 april gekozen. Alle mislukte grappen van de dag er voor, mogen nu openlijk tig keer uitgevoerd worden. Laten we lekker kinderachtig doen met z’n allen! Dus laat je fantasie maar de vrije loop!:

Leuke ideeën

*Draag die allerlelijkste tijgerprint boxershort met matching superman sokken.
* Maak de leukste grappen over je schoonmoeder, vandaag mag het!
* Trap op de rem als je vrouw naast je lippenstift op wil doen
* Beplak je arm met plak tattoos
* Overal “Nee” opzeggen; “mag ik ‘m na jou? nee , koop zelf een krant.”
* Doe die voordeur snel dicht voor je eega
* Zorg voor lol op de werkvloer, een candy grapper geeft je buikpijn van het lachen

Compliment

En ‘last but not least’…het is eigenlijk een enorm groot compliment als iemand zegt dat je kinderachtig bent. Kinderen hebben namelijk geen vooroordelen en leven in het nu. Ze zien geen verschil in ras, leeftijd, cultuur, of geslacht en onderzoeken echt … alles! Kinderen zijn creatieve genieën… En waar volwassenen chaos zien, zien zij er lol en uitdaging in. Kinderen zijn altijd eerlijk, nooit wraakzuchtig en nemen zichzelf vooral niet niet zo vreselijk serieus… Kinderachtig zijn is top!

huisregels kinderachtig kinderlijk

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief