Delen vinden we super lief

Vorig jaar zijn de kinderen van mijn zoontje zijn school naar de Teddy Bear Hospital geweest. Dit was een groot succes. Ook dit jaar organiseren ze in het VUMC in Amsterdam weer de Teddy Bear Hospital. Een leuke uittip om met je kindje naar toe te gaan tijdens de stakingsdag van aanstaande woensdag! In diverse ziekenhuizen in het land wordt het georganiseerd.

Teddy Bear Hospital

Tijdens het Teddy Bear Hospital komen kleuters (3-6 jaar) met hun knuffel naar het ziekenhuis (in ons geval het VUmc) om samen met studenten (Geneeskunde &  Verpleegkunde) “beter” te maken. Ze gebruiken hierbij gips, röntgenfoto’s en beren medicijnen. Zo weet je kindje zeker dat de knuffel weer topfit mee naar huis gaat. Op een speelse wijze worden de borstkasten  beluisterd, ogen bekeken, reflexen getest en natuurlijk worden er veel pleisters geplakt! Er zijn zelfs simulatie-röntgenapparaten die via een kleurplaat kunnen laten zien wat hun knuffel gebroken heeft. Te leuk! Hier ga ik graag naartoe. Vooral met mijn medische achtergrond ;-D Ik heb 2 jaar een medische opleiding genoten voordat ik de PR in ben gestapt. Ziekenhuizen inspireren mij, maar voor veel kindjes is dit niet het geval, of zijn er nooit geweest.

Spelend leren

Kinderen leren spelenderwijs meer over de zorg en zijn daardoor minder bang voor ziekenhuizen. Na afloop ontvangen de kinderen een berendokterdiploma, een schattige herinnering. Ook voor de geneeskunde studenten is het een leerzame ochtend omdat ze hun communicatieve vaardigheden kunnen oefenen met kinderen. Na het ongeluk dat onze kindjes hebben meegemaakt komt het woord ambulance, ziekenhuis en dokter wel eens voorbij. Ze hebben er voor zover ik zie geen zichtbare nare herinneringen bij. Hierdoor een extra goed idee om ze deze leuke ochtend mee te laten maken!

Gerelateerde blog: Als je grootste nachtmerrie waarheid wordt

Staking

Kom je ook?
Woensdag 14 maart
staken de meeste scholen in het hele land en ook Olivier heeft een dag vrij. De Teddy Bear Hospital organiseert in Amsterdam een inloopochtend van 9.00-11.00. Alle kinderen zijn uitgenodigd om naar het Teddy Bear Hospital te komen. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom om langs te komen met hun zieke knuffels. Het adviesleeftijd is 3-6. Iets jonger kan afhankelijk van het kind.

Inloopochtend van het Teddy Bear Hospital

Meer informatie over Teddy Bear Hospital bij jou in de buurt: klik op deze link

Locatie: Polikliniek VUmc, patio X.
Datum: Woensdag 14 maart tussen 9.00 en 11.00
Welkom: Kinderen (3-6 jaar) die niet met school naar het Teddy Bear Hospital komen + aanhang
Entree: Gratis, wel eerst even aanmelden via tbh.vumc@ifmsa.nl o.v.v. het aantal kinderen + leeftijden. Hierdoor kunnen ze de verachten patiënten toestroom inschatten. Je wil uiteraard wel dat je kindje aan de beurt komt. Voro de andere locaties kun je contact opnemen met de betreffende locatie via bovenstaande link.

IFMSA-NL

Teddy Bear Hospital (TBH) is één van de grootste projecten van IFMSA-NL. Het doel van Teddy Bear Hospital is om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg, Een prachtig initiatief waar wij graag naartoe gaan!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief