Delen vinden we super lief

Op 24 juni is het ‘Internationale Feeën dag’ , ook wel bekend als ‘International Fairy Day’. Wereldwijd dé ideale dag om alles opzij te zetten voor alle kleine én grote feeën liefhebbers! We gaan vandaag eens flink uitpakken en betreden samen de fantasiewereld! We omarmen de mogelijkheden van onze onwetendheid en laten ons feeëriek betoveren!

fee, elf, fairy

Magische feeën

Feeën zijn ook wel een soort elfen die toverkracht bezitten en de mensen vaak helpen. Het zijn prachtige wezens en bovendien intelligent, kleurrijk, ondeugend en magisch. Hoe tof zou het zijn om te kunnen vliegen, magische spreuken uit te kunnen spreken en om te leven in “Tír na nóg”, ook wel ‘het land van de eeuwige jeugd’ genoemd.

feeen dag, elf, fairy day

Ieder klein meisje droomt er zo nu en dan van om te kunnen vliegen en deze Alfi elfenset maakt dat mogelijk! 

Met een beetje fantasie en wat feeën poeder komt de wondere wereld van de feeën tot leven. Onze kinderen geloven nog stellig in de tandenfee en ook de fee Tinkerbell uit Peter Pan spreekt tot hun verbeelding.

Bewijs

En ik laat dat ook lekker zo! De fantasie van een kind is iets bijzonders, ook al leven de feeën in een andere wereld en zijn ze niet met het blote oog te zien! Ennnn…. “is het ooit bewezen dat ze niet bestaan? Precies!”

“Fairy Day is a day for fairies, magic, and wishes to come true. For one day, put aside the cycnicism of the modern world and embrace the possibilities of the unknown, and believe in fairies…”

feeën dag, elf, fairy day
Photocredits SouzoForkids

Feeëndag

De mooiste feeënjurk kan uit de kast getrokken worden, vleugels erbij en misschien zelfs een magisch toverstokje. Naast de vele andere thema’s zoals eenhoorn, zeemeermin en prinsessen, hebben feeën ook een speciaal plekje in ins hart! Vandaag is extra aandacht voor alles wat met feeën en elfjes te maken heeft. Er zijn naast vele leuke filmpjes ook diverse kinderboeken en knutselprojecten in te zetten. Ook wordt er met waterverf geschminkt, leuk zo’n themadag!


Prachtige haar accessoire voor iedere aspirant elf of prinses. Om heerlijke te spelen in je eigen fantasiewereld.

Feestdag

Het is een thema waar we alle kanten mee op kunnen. De klassiekers als Peter Pan en Pinocchio worden vanavond gelezen. En voor volwassenen is een voorstelling van ‘Midsummer Night’s Dream’ een aanrader. De tuin wordt omgetoverd in een sprookjestuin en voor je het weet krijg je tekenen van het feeën leven. Heerlijk toch om kind te zijn!

Deze lieve kwetsbare wezentjes bestaan al generaties in mythes, legendes, verhalen en bijzondere sprookjes. Ze verdienen dan ook als geen ander een eigen internationale feestdag! Doe je vandaag mee?

En als je #InternationalFairyDay volgt, zie je meer online activiteiten.

feeën dag, elf, fairy day

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief