Delen vinden we super lief

Vind je kind het lastig om te vertellen wat hij of zij die dag gedaan heeft en z’n gevoelens te uiten? Of ben je nieuwsgierig naar wat er in dat hoofdje allemaal omgaat? Een kleuter kan niet altijd goed verwoorden wat er is gebeurd en hoe hij of zij zich daarbij voelt. Ons jochie is bovendien gevoelig en als hem iets dwars zit, komt dat er niet altijd even goed uit. Het is dan ook heel fijn om hem de dag van hem ‘af te laten schrijven’. want om elke dag af te sluiten met “Begint het met een A….begint het met een B….. schiet ook niet echt op!

oma, dagboek schrijven, dagboek, zo voelde ik mij vandaag

Kat uit de boom kijken

Hier hebben we een perfecte vondst voor. En omdat het zo goed werkt bij mijn oudste hebben we de dagboekjes ook geïntroduceerd bij mijn dochter Yvette en bijna schoolgaande Lucas.

We kochten onderstaand emotiedagboek dat speciaal is gemaakt voor kleuters die nog niet kunnen schrijven. Anders dan in een gewoon dagboek vind je op elke pagina duidelijke tekeningen die je kind op een speelse manier helpen om zijn of haar dag te beschrijven.

dagboek, zo voelde ik mij vandaag
Met dit invulboek kunnen kleuters op een speelse manier even stilstaan bij hun emoties en de dag mooi afsluiten.

Bovenaan de bladzijde is er ruimte voor de datum, het weer en kan je kind kiezen voor duim omhoog of omlaag. Op een eenvoudige wijze neem je de dag door. Vaak vertelt mijn dochter er nog wel een verhaal bij. Met mijn zoontje vraag ik vaak nog even door. Samen ga ik met ze na wat elke emotie betekent en laat ik ze aanwijzen of zeggen hoe ze zich voelden die dag. Al snel kom ik er achter met wie ze gespeeld hebben, of dat er voorvallen zijn geweest.

dagboek, zo voelde ik mij vandaag
Zo voelde ik mij vandaag – Emotiedagboek voor kleuters 9789044757859 | NUR 012 | €14,95 | 112 blz | geb 21,2 x 15,8 cm | volledig in kleur

Reality check

Dankzij het dagboek kwam ik erachter dat hij last had van 2-3 pestkoppen en daar best verdriet over had. We begonnen er over te kletsen en al snel bleek dat het zijn onzekerheid was. Hier konden we aan werken en voor we het wisten straalde hij van zelfverzekerdheid en was er een glimlach van oor tot oor. De basisschooljaren vond ik als kind ook best heftig.

Je moet jezelf bewijzen, in de groep opvallen, maar ook niet te veel, je hebt te maken met allerlei karakters en populariteit. Mijn zoontje is mega creatief, maar tegen de voetbaljochies legt hij het af. Het is nog echt even zoeken voor hem waar hij staat en wie hij precies is. Dit dagboek is fijn om er samen over te kunnen praten en zekerheid te kunnen creëren bij je kind.

Tot slot

Zo voelde ik mij vandaag – emotiedagboek voor kinderen is online eenvoudig te bestellen. Wij zijn fan en sluiten de dag er heel goed mee af. We pakken het er vooral bij als de kindjes heel vervelend, of druk zijn geweest. Mede dankzij de vragen weten we dan precies waaraan het heeft gelegen. Vooral in de gekke corona tijd was dat ideaal.

dagboek, zo voelde ik mij vandaag
Duidelijke tekeningetjes die de vraag visueel maken – Met ruimte voor ouder of begeleider om aanvullende informatie te noteren

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief