Delen vinden we super lief

Afgelopen negenmaandenbeurs rook ik voor de eerste keer echt bewust essentiële oliën. Tijdens een masterclass ging er een wereld voor me open en werd ik geënthousiasmeerd door de heilzame, positieve werking die het op ons heeft. Gaandeweg heb ik veel kennis bijgeschaafd over het gebruik, de toepassingen en de fysieke en emotionele voordelen van essentiële oliën.

negenmaandenbeurs 2020 bloggerstour.

De stap naar een gezonder en natuurlijker te leven is zo snel en eenvoudig te nemen! Voor je weerstand, immuunsysteem én humeur is het echt een cadeau aan jezelf. En vooral in tijden van stress hebben essentiële oliën een heilzame werking.

Essentiële oliën

Het bestaan van Essentiële oliën was voor mij niet nieuw. In sauna’s maken ze er ook veel gebruik van en recent zie ik de grote voordelen voor klein én groot. Essentiële oliën worden gewonnen uit natuurlijk materiaal, zoals bloemen, bladeren, zaden, harsen wortels, citroenen etc. Er zijn diverse manieren om oliën uit organisch materiaal te verkrijgen, maar er is groot verschil in kwaliteit. Kies dan ook voor een goede kwaliteit als je effectiviteit wenst is het advies.

Een zeer goede kwaliteit olie verkrijg je door bijvoorbeeld koude persing van citroen schillen waarbij er citroen olie gemaakt wordt. Of door stoom destillatie dat bij lavendel gebeurt. Afgelopen zomer heb ik lavendel zakjes meegenomen vanuit Frankrijk die in mijn sokken en ondergoed lade liggen.

valentijn voor de liefste bloemen elma
De geur van heerlijk ruikende bloemen huil je in huis met essentiële oliën.

De geur blijft me blij maken. Ook gebruik ik vaak geurstokjes, maar dat is toch wel heel anders dan het inzetten van essentiële oliën! Dus waarom zou ik hier niet meer mee doen!

Efficiënt gebruik

Een aroma diffuser is ideaal en tegenwoordig heb je prachtige exemplaren die je in het zicht in de woonkamer kunt zetten. Je kunt de oliën op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het allereerst aromatisch gebruiken in een diffuser, op een doek, of direct uit het flesje. En als je (nog) geen diffuser hebt, kun je zelf een fijne roller maken met een of meerdere oliën en een basisolie. Ook zijn er een aantal andere producten die je kunt inzetten, zoals een handige hand spray, of de High Immuun Roomspray.

de hermitage, interieur, interieurstyling, interieur persoonlijker maken, persoonlijk interieur
Een aroma diffuser is een ideaal cadeau

Ook kun je het op je huid verdund aanbrengen. Bij lichte jeuk, of een wondje kan het een heilzame werking hebben. En als je je manlief lief aankijkt kan hij je er ook een fijne massage mee geven om alle stress uit je te laten stromen. Het is bijzonder wat geuren met je kunnen doen, je voelt je hierna vaak als herboren.

Last but not least

En last but not least kun je het ook innemen. Pepermuntolie, sinaasappelolie. De juiste olie is een perfecte smaakmaker en ook in te zetten voor je gezondheid. Tijdens mijn detoxkuur begon ik elke dag met citroen dat een perfecte start van de dag is én om op een goed gewicht te blijven.

Enkele geuren uitgelicht

Lavendel

 • Ideaal om huidirritatie te verzachten
 • verminder angstige gevoelens
 • lekker slapen
 • verlicht spanningen

Citroen

 • maakt de lucht en oppervlakten schoon
 • zuivert je lichaam en activeert de witte bloedlichaampjes
 • ondersteunt de spijsvertering
 • antibacteriële én antivirale werking
 • bevordert een goed humeur en optimisme

Pepermunt

 • bevordert een gezonde ademhaling.
 • door inname wordt de spijsvertering bevorderd.
 • verdringt ongedierte op natuurlijke wijze.

Eucalyptus: 

 • Musthave bij verkoudheid en opkomende griep
 • Werkt desinfecterend en doodt verschillende bacteriën en schimmels.

Tea Tree: 

 • gaat schimmelinfecties, bacteriën en virussen te lijf
 • wordt voor veel klachten en kwaaltjes ingezet.
 • Versterkt het immuunsysteem en de weerstand.

Weerstand ondersteunen

Zoals je kunt lezen zijn we enthousiast over essentiële oliën!  De aromadiffusers hebben we besteld en ik wil echt niet meer zonder. Het ruikt zo lekker en bij verschillende klachten en kwaaltjes kun je het inzetten. En preventief gebruiken we het om onze weerstand te ondersteunen. Deze zomer ruikt het alsof we in Frankrijk zijn met de lavendel geuren en zodra de R weer in de maand zit ondersteunen we maar wat graag onze weerstand.

En tot slot wil je meegeven dat het ook voor ons stressvolle tijden zijn met het virus die de hele wereld op zijn kop zet. Met fijne geuren halen we het stress level ietwat naar beneden en maken we van ons huis een echt, heerlijke geurende thuis!

TikTok, app, essentiële oliën, geur

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief