Delen vinden we super lief

familie naar Parijs, parijs citytrip

Parijs, de stad van de liefde, heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. De stad waar ik altijd mijn ogen uitkijk en mijn smaakpapillen wil prikkelen. Het vinden van de perfecte eetadresjes dwars door Parijs vind ik echter wel een uitdaging. Want waar eet je de beste fruits de mer van Parijs? Voor welke oeufs mayo steek je op zondagavond de Seine over en waar neem je je eerste date of je schoonouders mee naartoe.

Voor de eerste Parijs citytrip met mijn kinderen kon ik me fantastisch voorbereiden met het geniale boek “dwars door Parijs‘, de lang verwachte vertaling van bestseller ‘La traversée de Paris‘. Het boek is een absolute liefdesverklaring vol culinaire geheimen die in deze prachtig hardcover worden gedeeld…. Op de heenreis heb ik het boek van voren naar achteren dorogebladerd voor de beste hotspots!

> Originele en gloednieuwe restaurantgids
> Geschreven door vier bekende Parijzenaren
> Humoristisch, praktisch en veelzijdig

parijs in february, parijs citytrip, paris, parijs met kinderen, parijs

Dwars door Parijs

In het boek “Dwars door Parijs” vind je een schat aan informatie waarin je word meegenomen op een culinaire reis door de straten van deze betoverende stad. Het staat vol met de favoriete adressen van vier levensgenieters – echte Parijzenaren met een passie voor goed eten, goede wijnen en goed gezelschap. Allen zijn ze 30+ en ‘parisiennes par excellence’ die over het leven in Parijs schrijven, voornamelijk voor mensen van buiten te stad.

Dwars door Parijs, parijs, parisienne, citytrip, restaurant parijs
ISBN 978 94 933 3813 5 | Prijs € 22,50 | Formaat 125 x 195 mm | 208 pagina’s | Auteur: Manu Payet, Caroline de Maigret, Ghilwerm de Cerval en Zazie Tavitian Illustraties: Éliane Cheung | Oorspronkelijke titel: La traversée de Paris

Gebundelde culinaire schatten

De eetgids is als een schatkaart naar de verborgen culinaire schatten van Parijs. Het boek is ingedeeld op basis van de lievelingsgerechten van de auteurs en geeft aan waar je deze het beste kunt vinden. Deze gedreven fijnproevers gaan dwars door Parijs voor hun favoriete gerechten, zelfs als dat betekent dat ze 45 minuten moeten reizen of door de regen moeten wandelen. En dan weet je dat je goed zit!

Dwars door Parijs, parijs, parisienne, citytrip, restaurant parijs, parijs babymerken

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is niet alleen de overvloed aan culinaire kennis, maar ook de humor waarmee het geschreven is en de prachtige illustraties van Éliane Cheung. De gids beslaat Franse klassiekers en wereldkeukens, inclusief heerlijke vegetarische opties. Voor elk gerecht krijg je niet alleen de suggesties voor de beste restaurants, maar ook een wijnsuggestie om je smaakpapillen te verwennen. Ik zeg: boeken die trip naar Parijs… Wij gaan je in februari vast voor en zullen de hotspots met je delen…

Praktisch Advies

Of je nu een doorgewinterde Parijzenaar bent of Parijs voor het eerst bezoekt, deze eigentijdse reisgids is een must-have. Met een handige index op arrondissement kun je eenvoudig de beste plekjes vinden voor jouw volgende citytrip. “Dwars door Parijs” opent de deuren naar een wereld van gastronomische verrassingen en laat je de stad ervaren als een ware levensgenieter.

Waar reserveer je voor tien personen een tafel? De vier auteurs, groot fans van goed en lekker eten, delen in dit boek hun favoriete adressen voor oeufs mayo maar ook couscous en frites

Vier rasechte Parijzenaars

Manu Payet is een Franse acteur, Caroline de Maigret is fotomodel, muziekproducent en co-auteur van het populaire boek Altijd een Parisienne. Gwilherm de Cerval is culinair journalist en sommelier, Zazie Tavitian is ook culinair journalist. Wie kunnen je nu beter naar de fijnste plekjes leiden dan deze vier leukerds! Wij zijn fan! Aanrader dus voor de lekkerbekken onder ons!!

Dwars door Parijs, parijs, parisienne, citytrip, restaurant parijs

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief