Delen vinden we super lief

Met mijn tiener besloten we tijdens onze moeder zoon date een bezoek te brengen aan BODY WORLDS Amsterdam, en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door hoe geschikt dit museum is voor kinderen. Je zou denken dat het verkennen van het menselijk lichaam een nogal volwassen aangelegenheid is, maar niets is minder waar. Miljoenen kinderen van over de hele wereld hebben deze fascinerende reis door de anatomie al gemaakt, en het museum staat te popelen om nog veel meer jonge ontdekkingsreizigers te verwelkomen. Mocht je dus op zoek zijn naar een kindvriendelijke (6+) attracties in Amsterdam, dan is dit zeker een plek die je moet overwegen.

bodyworlds amsterdsm, geluk , uit met kids, moeder zoon uitje

6 jaar en ouder?

Hoewel BODY WORLDS de leeftijd van 6 jaar en ouder aanbeveelt voor een bezoek, zijn jongere kinderen ook welkom. Wel vind ik zes jaar geschikt omdat ze dan meer van de anatomie begrijpen en ook het verhaal over geluk en het lichaam beter kunnen plaatsen. Het is echter raadzaam om je kinderen voor te bereiden op wat ze zullen zien, zodat ze het volledig kunnen begrijpen en waarderen. Een bijzonder moment zelf vond ik het moment dat ik vragen kreeg over het verschil in man en vrouw, het huwelijk en vrijen. Hij mocht al zijn vragen stellen en verzeker me, tieners weten meer dan we als ouder denken Hier zijn enkele nuttige tips om je te helpen je bezoek met kinderen voor te bereiden!

BODY WORLDS: THE HAPPINESS PROJECT

Wat is BODY WORLDS?

BODY WORLDS is een tentoonstelling die je de kans biedt om een diepgaande blik te werpen in het wonder van het menselijk lichaam. Hier leer je alles over onze anatomie, gezondheid en zelfs de invloed van geluk op ons welzijn. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 200 anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen, die op een ongelooflijke manier zijn geconserveerd dankzij de plastinatietechniek ontwikkeld door Dr. Gunther von Hagens.

Ontdek de geheimen van het menselijk lichaam in gezelschap van meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen

BODY WORLDS: THE HAPPINESS PROJECT

Plastineren

Het is raadzaam uit te leggen dat deze mensen hun lichaam aan de wetenschap hebben gegeven na hun overlijden. En wat ze zien is echt, maar geplastificeerd. Plastineren is een techniek waarbij lichaamsvloeistoffen worden vervangen door een soort siliconenrubber, waardoor de lichamen niet alleen geurloos en droog blijven, maar ook langer meegaan dan zelfs Egyptische mummies! De huid wordt verwijderd van de ‘plastinaten’, waardoor al het interne – botten, spieren, zenuwen, aders en organen – volledig zichtbaar wordt.

Het is dan ook belangrijk om te weten dat alle lichamen die in de tentoonstelling worden gebruikt, vrijwillig zijn gedoneerd door mensen die tijdens hun leven besloten om hun lichaam aan BODY WORLDS te schenken voor educatieve doeleinden. Dus, lang nadat ze zijn overleden, blijven ze ons onderwijzen over de complexiteit van de menselijke anatomie. Toen ik mijn zoontje vroeg of hij geplastificeerd wilde eorden, vertelden zijn rollende ogen mij genoeg… “Tuurlijk niet mama”

BODY WORLDS: THE HAPPINESS PROJECT
Maakt geld gelukkig, of juist arm? Er is immers meer dan geld alleen….

Go, of een no-go?

Wat deze tentoonstelling echt bijzonder maakt, is dat de ‘plastinaten’ in actieve houdingen zijn geplaatst. Hierdoor kun je zien welke spieren en lichaamsdelen worden gebruikt bij dagelijkse activiteiten zoals springen, dansen of zelfs het bespelen van een muziekinstrument zoals de saxofoon. Je kunt ook de gevolgen van levenskeuzes zien, zoals hoe roken de longen aantast of hoe kunstmatige knieën en heupen er in het menselijk lichaam uitzien.

Naast anatomie biedt de tentoonstelling ook inzicht in geluk en de positieve effecten ervan op ons lichaam. Je zult ontdekken dat gelukkige mensen over het algemeen langer leven en je leert zelfs hoe je je eigen geluk en gezondheid kunt bevorderen.

Het huwelijk is eigenlijk zo gek nog niet! Check de facts & figures

Handig om te weten

BODY WORLDS Amsterdam, hanteert online verschillende tarieven. Op hun eigen website liggen de tarieven dan ook stukken hoger dan op vele aanbiedingen sites. Zelf heb ik een ticket gekocht voor 14,95 volwassen prijs en 9,95 voor een kind t/m 12 jaar. Het zijn tijdsloten en wilde het zelf graag verzetten omwille de parade in Amsterdam. Het is een klein team waardoor dat eventjes duurde, maar als je ze minimaal 8 uur voor aanvang mailt via hello@bodyworlds.nl komt het goed

Locatie: Damrak 66, Amsterdam. Op loopafstand van Amsterdam Centraal Station

Wat maakt jou gelukkig?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief