Delen vinden we super lief

Kunnen jullie een stropdas strikken ? Ik niet, heel eerlijk gezegd. Best slecht, want mijn man draagt vrij veel stropdassen. Het ziet er ook zo charmant en sexy uit als een vrouw een stropdas bij haar man omdoet. Maar ik kan het echt niet. Of laat ik het beter zeggen, ik heb er nooit echt tijd aan besteed om het echt te leren en te doen.

hippe das

Maar ik moet aan de bak, want mijn hubby is jarig. En dan is het wel tof als ik hem zelf een stropdas om kan omdoen. Hij draagt het met grote regelmaat en het is een van de toffe accessoire voor de man. Ik vind het vaak hét verschil maken op een mooie blouse. Er zijn tig strikmanieren lees ik overal dus werk aan de winkel… Om een origineel en hippe das te vinden ben ik graan struinen en mijn missie is geslaagd!

Vaderdag cadeau tip

Op deze webshop heb je een enorme grote keuze aan leuke en vooral hippe stropdassen. Je kunt hier als fashion addict je hart ophalen. Extra leuk dat alles stropdassen een eigen naam hebben. Het model dat ik Kay cadeau heb gegeven heet “Bombay“. En als je niet kunt kiezen selecteer je gewoon op ‘populariteit, nieuwheid of prijs. En als je
er dan nog niet uitkomt dan is een cadeaucheque een idee.

Voor vaderdag is een stropdas een ideaal cadeau (als je vader stropdassen draagt natuurlijk) Ik ontving het pakketje zoals de foto hierboven voorzien met een persoonlijk kaartje. Ik heb het nog ietwat extra gepersonaliseerd vanwege de 39e verjaardagsparty van mijn hubby en heb het mijn kinderen laten geven. Hij was helemaal verrast en is heel erg blij met het cadeautje. We hebben er een passende blouse bijgegeven waardoor zijn nieuwe outfit helemaal compleet is! Nu eerst nog leren hoe ik het moet strikken, dus hierbij…

85 strikmanieren

Ik kwam een overzicht tegen met maar liefst 85 manieren om je stropdas te strikken. Nou ga d’r maar aan. En als je het niet op de een of andere manier lukt, zijn er dus nog tig andere manieren om die stropdas piccobello om de nek te krijgen. Ik lees overal dat het eenvoudig is, zelfs als je twee linkerhanden hebt. Ok, dan ga ik er voor. Ik begin bij de 4 bekendste knoop technieken van een stropdas die elke man/vrouw zou moeten kunnen knopen:

Om het me eigen te maken gaat er niets boven een video tutorial. Ik bekijk de video keer op keer. Niet bij elke strik lukt het me gelijk. Maar het is me inmiddels gelukt! Ik kon het cadeautje, de stropdas eigenhandig om strikken.

  • De four inhand knoop
  • De halve Windsor
  • De hele windsorknoop
  • De vlinderstrip

En krijg je er niet genoeg van en wil je meer experimenteren dan kun je los bij deze knopen:

  • De elredge knoop

Dit is hogere wiskunde, maar het proberen waard. Met deze knoop maak je zeker de blits, dus het proberen waard! En oefening baart kunst.

  • De Carnation knop

Achja voor als je een keers iets geks wilt. Het ziet er uit als een waar kunstwerk

  • De trinity knop

Het is net een roos. Ik wil het echt een keer gaan proberen! De ietwat vereenvoudigde vorm van hierboven

Voor elk wat wils, deze is wel stylisch al zie ik mijn hubby er niet zo snel mee rondlopen

Veel strikplezier. Ik heb inmiddels 1 manier van strikken odner de knie, de andere varianten meot ik nog wel even mee oefenen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief