Delen vinden we super lief

Gastblogger Ursula heeft Gravitrax en diverse uitbreiding sets getest met Janne (13), Bram (9) en ook vriendjes gebben meegebouwd! Begin deze vakantie gaf ze haar kinderen de starterset en geleidelijk kwamen daar extra uitbreidingssets bij! Er zijn immers geen betere en eerlijkere reviewers dan kinderen die er ook echt mee spelen en ontdekken! De hele zomer werd er gebouwd en ge-experimenteert. In 1 zin verwoorde Ursula het heel mooi:

“Gravitrax daagt je uit en prikkelt je fantasie” De woorden die ze er bij gaf waren de volgenden:

Gravitrax is: Creatief – Bouwen – Ruimtelijk inzicht – Behendigheid – Structuren – Snelheid – Doordacht – Zwaartekracht – Techniek –
Motoriek – Constructief – Grappig – Verrassend – Wedstrijdjes – Alleen – Samen – Nabouwen – Puzzelbouwen – Uitbouwen – Zelf bouwen”

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Ursula vertelt

Wat kan ik toch genieten van Janne en Bram als ze relaxt aan het spelen zijn! Allebei waren ze super opgewonden bij het zien van de Gravitrax doos en helemaal enthousiast om er mee aan de slag te gaan. Ze wilde er niet samen mee gaan spelen. Eerst mocht Bram(9) gaan ontdekken en bouwen en wanneer hij naar bed ging, pakte Janne (13) haar tijd. Als moeder is het grappig om te zien hoe ze beiden op hun eigen manier aan de slag gaan.

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Bram bouwt baan A en baan E en gaat de volgende dag zelf zijn eigen banen bouwen. Het vergt wel een zekere rust met bouwen want als je het te snel wilt doen en je stoot tegen een rail dan valt hij. Gravitrax is geschikt vanaf 8 jaar en dat klopt ook wel, tenzij je een jongere, rustige, geconcentreerde bouwer thuis hebt zitten!

Janne gaat gestructureerd te werk en bouwt netjes baan A tot en met E en de volgende dag door tot en met I. Daarna gaat ze zelf aan de slag met eigen bouwsels. Met een muziekje op de achtergrond, helemaal relaxt!

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Ik vind dat er erg inventieve onderdelen in zitten zoals de startknop waar je 3 gekleurde knikkers inlegt en ze gaan rollen als je er op drukt. Het magnetische kanon is grappig omdat de ene knikker zijn energie doorgeeft aan de volgende. De werveling is leuk omdat je van te voren niet weet welke kant je knikker op gaat.

Instructies

De handleiding is heel duidelijk te volgen met niveau indicatie in de kantlijn. Als je de lego handleidingen kunt lezen, gaat dat ook goed met deze. Qua ruimtelijkheid moet je soms goed kijken op welke positie de hoogteblokjes moeten staan ten opzichte van elkaar.

Een tip voor Ravensburger– Gravitrax

Er zou op de doos best gezegd mogen worden dat er verschillende bouwvoorbeelden zijn en er oneindig veel bouw mogelijkheden zijn! Je raakt er niet mee uitgespeeld! Ik raad dan ook zeker aan om de Gravitrax app te downloaden.

De afgelopen weken ligt er elke dag een andere knikkerbaan in onze woonkamer. Het zijn echt trofeeën. Dan vind ik het zelf ook heel verleidelijk om een paar keer de baan uit te proberen. Het leukst vind ik het als er 3 knikkers tegelijkertijd starten.

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Ik verwacht nog veel mooie banen!

Uitbreidingen voor extra speelplezier

Wat een geweldige verrassing is het als ik na een week spelen met Gravitrax, de niveau uitbreidingen geef om te ontdekken.

Grote uitbreiding;

Met de Lifter, het liftje, gaat vooral Janne (13) aan de slag. Het maken van een doorgaande knikker loop vindt ze erg leuk. Bram (9) vindt hem lastiger om toe te passen en neemt minder tijd om de hoogte in te bouwen.

Grote uitbreiding;

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

De Tunnels met extra grondplaten zijn een succes voor beiden! Super leuk natuurlijk om een extra grote baan te bouwen. De tunnels maken de baan wat spannender. Uit welke baan komt de knikker nu?

Kleine uitbreiding;

De katapult is echt heel leuk bedacht. Dit geeft de baan een leuke extra dimensie. Echt leuk die scoop en worp.

Kleine uitbreiding;

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Als je het doosje opent, oogt het een beetje teleurstellend. Maar de trampolines geven een verrassend effect aan je baan. Grappig zo’n stuiterende knikker.

Bram speelt Gravitrax met vriendjes

De grondplaten zijn handig; alle drie hebben ze 2 grondplaten en ze beginnen ieder hun eigen baan te bouwen. De handleiding willen ze niet zien. “Trial & Error” dus. Na wat uitproberen worden de platen aan elkaar gelegd en proberen ze samen een baan te bouwen. Best lastig. Bram geeft aanwijzingen omdat hij wel een aantal keer met de handleiding geeft gebouwd.

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Als ik vraag hoe de het vinden zijn ook de 2 vriendjes, een meisje van 9 en een jongen van 10 jaar, erg enthousiast. Ze willen er nog wel vaker mee spelen, maar nu gaan ze eerst voetballen. Sport gaat immers voor.

Gravitrax Interview Bram, 9 jaar

Wat vind je van Gravitrax?
“Superrr leuk!! Ik had wel eens een doos in de winkel gezien maar wist niet hoe super leuk het is.” “Je kunt er echt mooie knikkerbanen bouwen.”

Wat vind je het leukste onderdeel?
“De magneet, die de balletjes doorgeeft.
Het gat, de draaikolk. De splitsing, dat de knikker naar 2 kanten kan.”

Wat vind je van de doos?
“Leuk maar ook niet zo, zo wit. Niet zo duidelijk. Ik wist bijvoorbeeld niet dat je meerdere banen kon bouwen.”

Wat vind je van de spel uitleg?
“Leuk! Het is heel leuk dat je meerdere banen in verschillende levels kunt bouwen. Ook is het makkelijken duidelijk, net als bij Lego

Wat vind je van de verschillende knikkerbanen?
“Super leuk!! De moeilijk baan, dat je met 3 knikkers een wedstrijdje kunt doen vind ik cool.”

Welke uitbreidingsset vind je het leukst?
“De katapult is heel tof en de tunnels met extra grondplaten is ook echt een aanrader.”

Welk cijfer geef je het?
4,5 van de 5 sterren!

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Denk je dat je vriendjes het leuk vinden?
“Ja, zeker!”

Interview Janne, 13 jaar

Wat dacht je toen je de doos zag?
“Jeeeh, leuk om mee te spelen!”

Welk woorden komen er als eerste in je op?
“Creatief bouwen”

Wat vind je van de doos?
“De doos vind ik heel mooi!
“Aesthetically Clean!”
Het is mij wel duidelijk dat je er meer banen mee kunt maken. Misschien begrijpen van jongere kinderen dat niet meteen.”

Wat vind je van de handleiding?
“Uitleg is duidelijk, leuke eerste ideeën over dit kan je er allemaal mee doen. Nabouwen is leuk en vooral het zelf verzinnen daarna.”

Wat is voor jou het leukste onderdeel?
“Van de Basisset de magneet en the black hole.
Van de uitbreidingen de Katapult, by far!”

Wat vind je van de uitbreidingssets?
“De uitbreidings tunnels zijn leuk om zelf te verwerken en fijn dat er 2 grondplaten bij zitten dan kun je een leuke extra grote baan maken.”

“De lift is leuk met het looping effect maar moeilijker om in eigen ideeën te verwerken. Voor de verdiepingsplaten moet je wat vaker hebben gebouwd. De katapult is ook super leuk! De trampolines zijn wel grappig.”

Gravitrax, knikkerbaan, kogels, Ravensburger

Zou je Gravitrax adviseren?
“Ja, vooral als je iets jonger bent. Jongere kinderen van vrienden zou ik het zeker aanraden. Hier gaan ze lol mee hebben! Ik vind het heel fijn om er alleen mee te spelen.”

Tot slot

Zoals je kunt lezen zijn we allemaal super enthousiast! Hier gaan we vast nog meer van zien, echt leuk speelgoed. Daarnaast is het een fantastisch verjaardagscadeau! De uitbreidingssets verschillen in prijs, maar vanaf 10€ heb je al een te gek cadeautje. Meer over Gravitrax producten en specs. lees je in deze blog!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief