Delen vinden we super lief

Afgelopen jaar introduceerde Ravensburger het succesvolle GraviTrax ® waarmee je, naar eigen inzicht, de meest toffe kogelbanen kunt bouwen. Het speelgoed bleef in mijn hoofd hangen en ik wilde het eigenlijk dolgraag aan mijn zoontje geven voor zijn 6e verjaardag. Toch werd er qua leeftijdsindicatie 8 jaar aangegeven en besloot daarom braaf te wachten….

Uitbreiding een must!

Met de starter-set maak je, door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht, een futuristisch parcours vol spannende elementen.
Met meer dan 100 bouwelementen kun je de knikkers, (kogels), laten rollen en bewegen. Met de handleiding begin je met bouwen en je merkt dat de creativiteit geprikkeld wordt.

Leuk speelgoed en ook nog eens ontzettend goed voor je ontwikkeling! Je kogelbaan heeft op een gegeven moment echt wel een upgrade, aanpassing of uitbreiding nodig. Ravensburger heeft uiteraard niet stilgezeten en is gekomen met een rits aan coole accessoires voor nog meer actie!

gravitrax, knikkerbaan, kogelbaan

Eindeloos doorbouwen

De GraviTrax ® kogelbaan bestaat eigenlijk uit allerlei onderdelen waar je mee kunt experimenteren. Je bouwt bijvoorbeeld met bouwstenen, vloerplaten, tracks (rails) en allerlei speciale onderdelen. Je kunt alles combineren waardoor er steeds toffere banen tot stand komen!

Met de verschillende accessoires maakt je het steeds uitgebreider en spectaculairder. Denk aan het magnetische kanon, waarmee je gemakkelijk hoogteverschillen overwint en ook de looping. Daarnaast is er al de katapult en kogelslinger. En nu is er meer…… je kunt nu namelijk ook verder bouwen met met een lifter, scoop, tunnels en zelfs gave trampolines.

Naar eigen inzicht pas je het systeem steeds weer aan en breid je het basispakket uit met de verschillende elementen. Het is echt speelgoed waar je experimenteert met zwaartekracht en waar je niet op uitgekeken raakt.

gravitrax, knikkerbaan, kogelbaan

Nieuwe constructies bedenken

Door te bouwen aan de GraviTrax ® kogelbaan worden creativiteit en ruimtelijk inzicht spelenderwijs getraind. En laat ik je vertellen dat veel ouders het ook stiekem leuk vinden om zich er mee te bemoeien. Op de speelgoedbeurs in Neurenberg bleef ik er geïntrigeerd naar kijken. Je maakt bochten, bruggen en door de hoogteverschillen kun je de kogels naar beneden laten vallen. Met de lifter breng je de kogels weer terug naar boven en met de scoop geef je de kogel net dat extra duwtje.

De tunnels zijn tof om de kogels te laten verdwijnen. Het verrassingseffect hebben ze hier echt tof mee weten te bewerkstelligen. En met de trampoline stuiteren de kogels indrukwekkend over de baan. Eén ding is zeker. Je blijft bezig met constructies bouwen om nog meer te ontdekken!

gravitrax, knikkerbaan, kogelbaan

Gebruik de gratis GraviTrax ® App

Als je je GraviTrax ® kogelbaan overal mee naar toe wil nemen, of de baan wil ervaren, gezien vanuit de kogel, download dan gelijk de app. Hiermee beleef je je baan interactief en kun je de kogel volgen vanuit verschillende camerastandpunten. Met de ‘Virtual Reality functie‘ kun je de baan beleven zoals de kogel hem beleeft! dat is echt heel tof! Voor deze functie is het gebruik van een VR hoofdset wel aanbevolen. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle GraviTrax ® producten zij geschikt voor iedereen van 8 – 99 jaar. het speelgoed is zowel online als in de speelgoedwinkel verkrijgbaar. Hier vind je meer informatie. De starter-set bestaat uit meer dan 100 onderdelen, (€ 49,99) Deze basis is uit te breiden met nieuwe accessoires (tunnels of lifter) (€ 19,990. De nieuwe trampoline en de scoop (€ 10,99) zijn ook echt te gek! En de uitbreidingsset (GraviTrax ® Bouwen / Tracks) is toch ook wel echt hee erg tof. (€19,99)

Dit is speelgoed naar mijn hart en voldoet helemaal aan de speelgoed schijf van vijf! Ontdekken maar! Ik begrijp wel dat het een award-winning product is en zelfs genomineerd beste speelgoed van het jaar 2018! Love It

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief