Delen vinden we super lief

Bezoek nu pop-up restaurant De Maaltuin in het indrukwekkende klooster van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. een bijzondere plek met een rijke geschiedenis.. De bijzondere avond bestaat uit een 5-gangen diner met bijpassende wijnen en een ‘beleving’ die de verhalen van de locatie en haar geschiedenis vertelt. Na mijn bezoek aan Rome is eten in een priorij toch wel helemaal leuk.

Buitenplaats Doornburgh in Maarssen decor voor herfsteditie van De Maaltuin

Een oase van rust

Op slechts een half uurtje fietsen van het centrum van Utrecht ligt de prachtige Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht. Hier vind je priorij Emmaus, een bijzonder klooster. Ontworpen en gebouwd in 1966 door Jan de Jong, volledig volgens de Bossche School stijl. In het klooster lijkt de tijd te hebben stilgestaan, veel originele elementen zijn bewaard gebleven. De Jong had één doel: het creëren van ritme, zodat er ruimte is voor innerlijke rust en bezinning. Dit is dan ook de rode draad van deze editie van De Maaltuin. Van de kapel tot aan de keuken, overal in het klooster zie je deze visie terug.

De vele kamers en gangen werden volgens De Gulden Snede ontworpen en zelfs de kleine steentjes in de vloer werden bewust uitgekozen. De zusters liepen namelijk altijd op slofjes, waardoor er tijdens een wandeling door de gangen constant bepaalde drukpunten in hun voeten werden geactiveerd. Gasten van De Maaltuin worden uitgedaagd om de stoute schoenen uit te trekken en zich volledig over te geven aan het ritme en de rust van priorij Emmaus.

Tijdens deze editie dineer je aan gezellige, lange tafels.

Een menu met een verhaal

De Maaltuin volg ik al lange tijd op Facebook en dit is de eerste keer dat ik het concept zelf mag ervaren. Het is echt meer dan alleen een wandeling maken door het klooster en luisteren naar de verhalen over deze plek. De Maaltuin trakteert haar gasten op een bijzonder 5-gangen diner, waarbij chef Paul Oldemenger zich volledig laat inspireren door de locatie en haar verhalen. Het menu blijft nog even geheim, maar je kunt in ieder geval rekenen op heerlijke gerechten, bomvol lokale- en seizoensproducten.

In de zogenaamde refter van het klooster, waar de zusters vroeger ook hun maaltijden nuttigden, strijken de gasten neer voor het diner aan lange tafels. De Maaltuin bootst dit gezusterlijke leven na: een avond gezamenlijk eten, om zo een moment van verbinding en samenzijn te creëren. Met manlief gaan we het beleven, dit is toch een absolute cadeautip voor jouw dierbare?

Klooster Doornburgh is gebouwd in de Bossche Schoolstijl: architectuur op basis van De Gulden Snede, volgens de wetten van de natuur

Over De Maaltuin

De Maaltuin vertelt graag onvertelde verhalen. Zo laat ze haar gasten op verrassende wijze kennis maken met deze unieke locatie. Voor deze editie is de hulp van zuster Monica ingeschakeld die als één van de laatste zusters het klooster nog bewoonde. Mede dankzij de verhalen van zuster Monica weet De Maaltuin ervoor te zorgen haar gasten een onvergetelijke avond te bezorgen!

Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. Je bezoekt De Maaltuin op Buitenplaats Doornburgh vanaf 12 oktober op 7 november op donderdag tot en met zondag.

Meer informatie over De Maaltuin

De Maaltuin begint vanaf 18:00 uur waar we rond 19:00 uur aan tafel gaan en de geschatte eindtijd tussen 22:00 – 23:00 uur ligt.

Reserveer hier jouw tickets.

Een ticket kost 109,95 per persoon. Daarbij zijn vijf gangen, een volledig drankarrangement, tafelwater en koffie/thee inbegrepen. Ook de muzikale invulling, beleving en andere verrassingen zitten daarbij in.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief