Delen vinden we super lief

Eerlijk is eerlijk het eerste half jaar is zwaar. Nou laat ik extra eerlijk zijn. Het hele eerste jaar is zwaar en dan begint het leuk te worden…… Tenminste dat werd me door iedereen verteld. En dat klopt dus echt niet. Zodra de terrible 2 intreed mag je als ouders aan de bak. Koester alle mooie momenten, want daar moet je op teren als je het even niet meer weet.

Reality check
Na de geboorte van mijn 1e kindje keek uit naar elke mijlpaal en sprongetje en het kon me niet snel genoeg gaan. Nu is hij 2 en gaan we beginnen. Hij heeft leren bijten, slaat zijn zusje met autootjes op haar hoofd en kan het niet laten om zuslief een duwtje te geven zodat ze omvalt en haar hoofd stoot. En als we hem op de trap zetten om hem op opvoedkundige manier de les te lezen, lacht hij je gewoon uit in je gezicht. Oef, bij deze leeftijd is het eerste jaar echt appeltje eitje. De knuffels met mijn baby koester ik des te meer en fluister haar in haar oortjes; “ blijf nog maar lekker lang klein lieverd”

Relatie
Ik las laatst een artikel in een tijdschrift dat een BN’er riep; verwijt elkaar niets de 1e drie jaar, je relatie heeft zwaar te lijden onder jonge kinderen. En ik geef haar gelijk. Je bent beide moe, prikkelbaar en de kinderen slokken al je kostbare vrije tijd op. Blijf in elkaar investeren, want je moet het immers samen doen. Investeer in een oppas en maak plezier met elkaar. De buffeljaren zijn zo voorbij en dan wil je niet vervreemd zijn van je hubby.

Vroeg naar bed
Zorg er voor dat je s’ ochtend fit bent. De uren voor tienen tellen dubbel en dat klopt. Plan een avond in de week dat je er lekker vroeg in kruipt. De wereld ziet er s’ochtends dan echt serieus anders uit en je kunt de hele wereld aan. Mijn leven ziet er inderdaad heel anders uit dan toen ik het licht uit deed in de kroeg, maar dat ligt al heel ver achter me. Ik kan het echt niet meer opbrengen om het laat te maken en door te halen. Mijn gezin gaat nu even voor en een vrolijk mama al helemaal.

Maak het jezelf makkelijk
Bestel online. Zowel de boodschappen als die leuke outfit bij de Wehkamp . Stel ook niet te hoge eisen aan jezelf, vrienden begrijpen heus wel dat je tijdelijk minder tijd voor ze hebt. En niet met alle feestjes en partijen hoef je zo groots uit te pakken. Het gaat je dierbaren veelal om jou en echt niet om de 5 sterren maaltijd die je ze voorschotelt. En je huis hoeft er echt niet altijd spik en span uit te zien. ‘ Lay back & relax ‘ . Al is het maar af en toe.


Delen vinden we super lief