Delen vinden we super lief

Ook wij kijken reikhalzend uit naar de volgende vakantie om onze batterij op te laden. Net als vele Nederlanders pakken we massaal de koffers om er op uit te gaan. Je huis beveiligen is echter wel een must aangezien het aantal inbraken in de vakantieperiode exponentieel toeneemt. In Nederland worden er jaarlijks in totaal maar liefst meer dan 100.000 inbraken gepleegd en dan met name tijdens de vakantie periodes. Wees dan ook gewaarschuwd met dit artikel en neem de volgende tips in je op om een woningbraak te voorkomen, dat overigens begint met de installatie van een alarm!

Let op voor ongewenste gasten

Elke zomer neemt het aantal inbraken toe omdat veel huizen voor langere periode onbewoond zijn. Ook de afgelopen zomer was er een aanzienlijke stijging zichtbaar in het aantal inbraakmeldingen. Je huis leeg achterlaten kan dan ook ongewenst bezoek opleveren. Met name in een huis dat pas bewoond is, of als je huis vol staat met verhuisdozen. In Diemen hadden we alles beveiligd met een WiFi deurbel. In Apeldoorn hebben we gelijk op de eerste dag drie offertes laten opstellen en zorgden we ervoor dat nog voor onze vakantie ons huis beveiligd werd met een camera alarm systeem.

alarm, Wifi deurbel, video deurbel, alarmsysteem

7 tips om een woningbraak te voorkomen

Met name in de wijk waar wij wonen, waren er afgelopen zomer insluipers actief dat de buurt op high alert heeft gezet. Met de hele buurt gaan we voor veilig wonen, maar wat kost een alarmsysteem precies? De volgende adviezen waren, naast de aanschaf van een kwalitatieve alarmsysteem, dan ook zeer welkom om onaangename verrassingen te voorkomen.

Met onderstaande tips ben je een inbreker te veelal te slim af en zoeken ze hun heil elders. Een woninginbraak gaat je nooit in de koude kleren zitten waarbij voorkomen is immers altijd beter dan genezen! Dit zijn dé tips:

1. Plaats waardevolle spullen niet op één plek en mijd zichtbare kluizen. Een inbreker weet precies waar een bewoner alles verstopt. Ze kijken dan ook echt in de vriezer, onder het matras en in die lade die jij als veilig waant.

2. Een volle brievenbus is een signaal dat er niemand thuis is. Vraag een buurman, of bekende om de brievenbus te legen, of de deurmat vrij te houden van post.

3. Plaats geen mooie vakantie kiekjes op Social media. Niet alleen je vrienden en familie zitten op Instagram, Facebook of Twitter aangezien ook inbrekers mee gluren. Als je een naam googelt, heb je immers al snel een adres te pakken en ben je eenvoudig te achterhalen.

4. Installeer bij voorkeur een alarmsysteem dat is aangesloten op een meldkamer. Als er in geval van een (poging tot) inbraak actie ondernomen moet worden, zijn ze er snel bij, ook als je niet thuis bent.

5. Denk ook aan de algemene preventiemaatregelen. Laat een bewoonde indruk achter als je weggaat, door het rommelig te laten ogen, de gordijnen geopend te houden en wat schoenen in de gang te laten staan. Ook de lampen kun je op verschillende tijden installeren. Er bestaan zelfs geniale robots die je gordijnen open en dicht kunnen doen terwijl je niet thuis bent. Of nog beter, nodig iemand uit om in je huis te verblijven!

6. Sluit uiteraard alle deuren en ramen (ook op de zolder) voordat je het huis verlaat en zorg ervoor dat je tussendeuren goed afgesloten zijn.

7. Een hond is een zeer goede inbraakpreventie aangezien het geblaf ervoor zorgt dat er aandacht wordt gevestigd op de inbraak. Hang dan ook zeker een ‘hier waak ik’-bordje op om inbrekers weg te jagen. Je kunt natuurlijk altijd doen alsof je er een hebt, mocht je geen viervoeter in huis hebben.

Tot slot

lavistique, kunstwerken, kunst, schidlerij, huisdieren

Met deze eenvoudige 7 ultieme tips voorkom je hopelijk nare verrassingen bij terugkomst van een heerlijke vakantie. Een goede voorbereiding is uiteindelijk de beste inbraakpreventie, al kun je uiteraard ook gewoon pech hebben. De meest ultieme tip ter voorkoming van een woninginbraak is dan ook wel een goed alarmsysteem waarmee je het inbrekers in iedere geval een stuk lastiger maakt. Het schrikt ze af en mochten ze een poging wagen, dan is de meldkamer snel ingeschakeld. Met deze gedachte lig ik toch wat relaxter op mij strandbedje!

We wensen jullie happy en bovendien safe holidays!

e-bike, cortina, de beste e-bike
Happy Holidays!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief