Delen vinden we super lief

Ben jij ook helemaal klaar voor het lekkere weer en om weer te genieten van het lekkere weer? Dan ben je hier aan het goede adres! Nu de zomer weer voor de deur staat is het de perfecte tijd om je tuin klaar te maken om weer te genieten van lange zomerse avonden. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een ruime achtertuin, er zijn genoeg manieren om jouw tuin om te toveren tot een gezellige plek om komende maanden helemaal te genieten. In dit artikel delen we vier handige tips om jouw tuin zomerklaar te maken.

Investeer een goede buitentafel

Wanneer je lekker buiten wil zitten is het natuurlijk belangrijk dat je een goede tuinset hebt. Het begint allemaal met het hebben van een goede tafel waaraan jullie kunnen borrelen en eten. Maar waarom kiezen voor een simpele tafel als je kunt kiezen voor iets unieks, een ronde tuintafel! Het zorgt voor een gezellige sfeer en nodigt uit om met vrienden en familie samen te eten. Een ronde tuintafel neemt vaak wat minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel en zorgt voor een intiemere setting. Kies altijd voor een tafel die gemaakt is van duurzaam materiaal zoals hout of metaal. Hierdoor weet je zeker dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Je kunt de tafel stijlen met kleurrijke placemats en leuke accessoires voor een zomerse uitstraling.

Tuinstoelen

Naast een mooie tafel is het ook belangrijk om comfortabele tuinstoelen te hebben. Kies voor stoelen die goed zitten en makkelijk te verplaatsen zijn. Op die manier kan je de opstelling van je tuin makkelijk aanpassen aan de hoeveelheid mensen die je ontvangt. Kies voor stoelen die passen bij de stijl van je tuin, bijvoorbeeld moderne kunststof stoelen of klassieke houten stoelen. Zorg er ook voor dat de stoelen weerbestendig zijn, zodat je ze niet iedere keer naar binnen hoeft te halen wanneer het regent. 

Verlichting

Wanneer het donker wordt, wil je natuurlijk ook nog kunnen genieten van het warme weer. Hierom is het belangrijk om goede verlichting te plaatsen. Kies voor sfeervolle tuinverlichting die de juiste sfeer creëert. Denk bijvoorbeeld aan lantaarns, kaarsen of lichtslingers die je op kunt hangen. Om wat extra gezelligheid toe te voegen kun je een vuurkorf of een buitenhaard plaatsen waar iedereen samen kan komen. Zorg ervoor dat de verlichting op een veilige en praktische plek is geïnstalleerd, zodat je optimaal kunt genieten van je tuin.

Groen en bloemen

Een tuin zonder groen en bloemen is natuurlijk geen echte tuin. Je zult nog meer van je tuin genieten wanneer deze er levendig uitziet door planten en bloemen. Kies voor planten die goed passen in de zomer en makkelijk te onderhouden zijn. Denk aan lavendel, hortensia’s of mooie zonnebloemen. Hangende plantenbakken of klimplanten kunnen zorgen voor een groene oase in je tuin. In de zomer kan het best warm worden, vergeet daarom niet om de tuin regelmatig water te geven zodat je tuin er altijd mooi uitziet

Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief