Delen vinden we super lief

We hebben een ontzettend leuk spel ontdekt waar mijn kinderen verslaafd aan zijn! Het gaat er bij dit actieve spelletje ‘Krok’s Sokken‘ om dat je de eerste de bijpassende, missende sok van de krokodil vindt. Hij mist namelijk een sok en het paar is dan weer compleet. Kinderen moeten dus heel goed opletten of het patroon klopt en of het een linker, of rechter sok is! Het Crocs’ Socks! spel is een actief gezelschapsspel voor 2 tot 4 spelers en geschikt om te spelen door kinderen en ouders. Plezier gegarandeerd! We hebben samen echt ontzettend hard gelachen!

Sokken hunt bij Krok’s Sokken

Het spel werd snel opgepikt door de kindjes (4 &5) en is daarom zo leuk. Niet ingewikkeld doen, maar elkaar aftroeven is het leuke aan dit spel! Er zitten 24 kaarten met gekleurde sokken in de verpakking en 24 kaarten met de krokodil met maar één sok aan. De 4 ploppers zijn bedoeld om de kaarten te pakken. Deze ‘plopper’ is ook wel een stokje met een zuignap eraan.

Dit vonden de kids misschien nog wel het leukste onderdeel! Eén van de deelnemers draait een kaart om (dat ben ik vaak) en daarna probeert iedereen zo snel mogelijk de missende sok te vangen met de plopper.
Het draait echt om ‘goed kijken‘ en wie de beste reactiesnelheid heeft. Het leuke is dat ze als malle de juiste sok gaan zoeken en vaak allebei een sok te pakken hebben. We gaan dan giechelend kijken wie de linker-, of een rechtersok heeft en dus gewonnen heeft.

De mening van onze kids

Krok’s Sokken is een snel spel dat voor leven in de brouwerij zorgt. Het is van zeer goede kwaliteit en als we het erbij pakken, willen eigenlijk alle kindjes wel mee doen!

Kinderen moeten bij het spel Krok’s Sokken snel details waarnemen in het grotere totaalplaatje. Het vraagt snel reageren, maar ook om visueel scannen, waarnemen van visuele details, patroonherkenning, spiegelen en het ontwikkelen van een efficiënte zoekstrategie. Wat ze nog wel even onder de knie moeten krijgen, is het afremmen als ze de sok vinden en moeten kijken of het links en rechts is. Maar door het enthousiasme laat ik ze nog even.

De combinatie van de plopper en het snel reageren zorgt voor veel plezier, ‘We Love It!’ Het is overigens wel slim om Krok’s Sokken te spelen met gelijkwaardige spelers. Mijn dochter was net even minder goed dan haar broer en beter dan haar broertje, dat soms voor wat wrijving zorgde. Bij haar vriendinnetje van gelijke leeftijd ging het gelijk op!

Video Krok’s Sokken

Ook heeft het een prima prijs en daardoor ideaal om als cadeautje weg te geven! (€16,95) Wij begrijpen wel dat het genomineerd is voor de titel ‘speelgoed van het jaar 2019″! Wij zijn fan!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief