Delen vinden we super lief

Het kiezen van de juiste wasmachine is zeker belangrijk als je een gezin hebt. Het is nogal een uitgave en dan is het wel belangrijk dat hij zijn taak goed doet, lang meegaat en goed bij de gezinssituatie past. Je kunt dan ook het beste vooraf verschillende wasmachines vergelijken om zo tot de beste en passende keuze te komen. We gaan je vertellen waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe wasmachine. 

 Ryan McGuire via Pixabay, beste wasmachine, keuze wasmachine, budget, prijs, kwaliteit

Bepaal je budget

Er zijn verschillende prijsklassen bij machines. Je kunt gaan voor een relatief goedkope wasmachine, maar er zijn ook zeer uitgebreide modellen. Bedenk vooraf goed wat je maximaal wilt uitgeven aan een nieuwe wasmachine. Je budget is een goed beginpunt van je zoektocht. Met een bepaald budget kom je vaak al bij bepaalde merken uit. Het is belangrijk om dit onderling goed met elkaar te vergelijken en ook de prijs-kwaliteitverhouding goed te bekijken. 

 Igor Ovsyannykov via Pixabay

Het vulgewicht en toerental

Bij het zoeken van een wasmachine moet je goed bedenken hoe groot je huishouden is. Afhankelijk van de samenstelling kies je het vulgewicht. Voor een groot huishouden heb je een groter vulgewicht nodig dan wanneer je alleen bent. Het vulgewicht heeft betrekking tot hoeveel was er in de machine past. Tot 4 personen heb je meestal genoeg aan 5 tot 8 kg. Daarnaast is ook het toerental van belang. Hoe hoger het toerental is, hoe meer rotaties hij per minuut maakt. Dit zorgt ervoor dat de was een stuk droger uit de machine komt. Wel verbruikt een wasmachine met een hoog toerental meer energie en maakt hij ook vaak meer geluid. Wil je een wasmachine met een vulgewicht van 10 kilo? Je kunt dan 1400 toeren per minuut draaien. Maar met 1600 toeren heb je ook meteen droge was. Dit is natuurlijk fijn in het geval je geen droger hebt.

Een energiezuinige wasmachine

Er zijn tegenwoordig steeds zuinigere wasmachines te koop. Dit is een stuk beter voor het milieu en zorgt ook dat je kunt besparen op de energierekening. Wasmachines worden ingedeeld op energielabels. Hierbij is A het meest energiezuinig en G het minst. Daarnaast zijn er ook veel wasmachines die een eco stand hebben. De eco stand zorgt ervoor dat hij minder energie gebruikt, maar ook gebruikt hij minder water. Een energiezuinige wasmachine is vaak wel iets duurder in aanschaf, maar verdient zichzelf weer terug doordat hij minder energie verbruikt.

Lena Lindell via Pixabay

Je wasgewoonten

Kies voor een wasmachine die het beste bij jouw wasgewoonten past. Ze bieden vaak verschillende wasprogramma’s aan. Wanneer je vaak even wat was wilt opfrissen, is het wel zo handig als hij een extra kort wasprogramma van 15 tot 30 minuten aanbiedt. Ook is een wasmachine reinigingsprogramma en een kinderslot wel zo handig. Sommige wasmachines bieden ook een startuitstelfunctie aan. Zo kun je de wasmachine zo instellen dat je was precies klaar is op het moment dat je bijvoorbeeld thuis komt van je werk. Zo kun je ook voorkomen dat je de was vergeet uit de wasmachine te halen.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook |Tiktok |Instagram|Pinterest|Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief