Delen vinden we super lief

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers. Een titel die me aanspreekt van het boek dat vele kinderharten heeft veroverd! De film draait vanaf 9 oktober in de bioscoop en is geschikt vanaf 6+. Hier kijk ik enorm naar uit, al is het om waarden en levenslessen mee te geven aan mijn kids.

Pukkels, beugels, rood haar, flaporen…

Deze leuke film gaat over Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen. Hij moet op een dag plotseling mee op schoolreisje en komt er al snel achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Het land moet namelijk opgeschoond worden volgens president Isimo. Paul weet gelukkig te ontsnappen en richt met Sara en andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op om de ‘lelijke kinderen’ te redden!

Ze gaan de strijd aan met het regime van de president. vanuit hun schuilplaats. Het blijft spannend of Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen kunnen bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen!

Trailer

Bij het zien van de trailer oogt het als een spannende, leuke film met een belangrijk moraal! Vooral met de geschiedenis in gedachten zie ik er een dubbele laag in. En ook de problematiek van discriminatie, pesten en je gelukkig voelen zoals je bent komen er mooi in terug. Dit is een film naar mijn hart.

Het gelijknamige Boek

De dictator generaal Isimo wil van zijn staat een schone, mooie staat maken. Op een dag wordt er vanaf het dak van de school van Paul een foto van de kinderen gemaakt. Sommige van de kinderen op de foto zijn met een stift omcirkeld. Een paar dagen later rijdt er een bus voor om de omcirkelde kinderen mee te nemen op een schoolreisje. Zo begint voor Paul een groot avontuur. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek en zal op velen indruk maken.

Discriminerende dictaturen

De schrijver protesteert middels dit boek tegen discriminerende dictaturen. De karakters zijn bijzonder goed getypeerd. De vlotte schrijftrant, het goede en geestige taalgebruik en de tekeningen maken het lezen van een boek inspirerend voor kinderen.

En de kaft spreekt uiteraard ook enorm aan. Des te lelijker, des te beter! Het boek is opnieuw uitgegeven naar aanleiding van de komende film, met als extra enkele foto’s en het verhaal achter het boek en de film. Geschikt vanaf ca. 9 jaar.

Winactie voor lelijke kinderen

We kijken uit naar deze film en zijn dan ook ontzettend blij dat we 2 keer 4 kaarten voor deze film mogen weggeven! En daar blijft het niet bij, ook zullen we er een tof merchandise pakket bij doen! Meedoen is eenvoudig: Tag dingen waarmee je dolgraag naar deze film zou willen onder de facebookpost, of laat een bericht achter onder deze blog. Op beide kanalen geven we 2 keer 4 kaarten weg, voor jou en de lelijkerds van je ;-D

Niet verplicht, maar we vinden het wel leuk als je ons volgt op Twitter Facebook Youtube of Instagram. Daarnaast organiseren we vaak meer toffe winacties en blijf je hierdoor altijd op de hoogte!

Titelsong

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief