Delen vinden we super lief

Je hebt er misschien even op moeten wachten, maar geloof me, het is het wachten meer dan waard geweest. Als je op zoek bent naar een plek waar Brabantse gezelligheid hand in hand gaat met smaken van over de hele wereld én een interieur waar je niet genoeg van kunt krijgen op je Instagram-feed, dan moet je echt een bezoekje brengen aan Foodmarkt DE FAM. Ik stapte onlangs binnen en ik kan je vertellen dat deze nieuwe foodmarkt in Den Bosch echt een pareltje is!

Foodmarkt DE FAM

Den Bosch heeft er een gloednieuwe hotspot bij en aangezien we dol zijn op eten is een foodmarkt en grote aanwinst. Na wat uitdagingen en een flinke verbouwing opende Foodmarkt DE FAM op 29 juli haar deuren, en ik kan je zeggen dat het resultaat verbluffend is. Deze plek heeft een urban vibe en een toplocatie waar je u tegen zegt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het diverse aanbod aan eten! We bezochten recent een foodmarkt in Amsterdam, maar deze hotspot in Brabant overtrof de verwachtingen wat net even dat beetje extra heeft, namelijk de brabantse gezelligheid.

Foodmarkt met een Brabants tintje 

Je hebt veel gezellige straatjes in Den Bosch en de Korenburgstraat is daar zeker één van. Niet zo gek dat juist hier Foodmarkt DE FAM te vinden is. Wij brabanders zijn niet vies van een barretje hier en daar. Heel fijn want hier heeft elke keuken wel een eigen bar. Wij beginnen met een lekker cocktailtje. Even scrollen naar de drankkaart en binnen no-time staat mijn Aperolletje op tafel. En om nog even in de zomerse sferen te blijven kiezen we voor wat lekkere Pintxos en Aziatische hapjes. Ik word helemaal blij als ik mijn favoriet jalapeno poppers op de kaart zie staan en ben meteen fan van de Boa Bun. Maar ook als je vega wil, of juist een stevige hamburger, zit je hier helemaal goed. De keuze is reuze!

Foodmarkt DE FAM.

Kleurrijk en hip interieur 

Het interieur is werkelijk waar een visueel feestje. Als je gewend bent aan de traditionele bruine kroegen van de stad, dan zal dit interieur je verrassen. Overal waar je kijkt, zijn levendige kleuren, graffiti-kunstwerken op de muren, een oase van groene planten en opvallende eyecatchers die schreeuwen om een foto. Het was fijn dat we op tijd waren zodat we nog alle keuze hadden in welke sfeer we ons wilde `begeven. Het fluoriserende flamingotafeltje, hangen aan een bar of toch “gewoon” voor één van de prachtige graffiti kunstwerken. Ik kon het niet laten om mijn camera tevoorschijn te halen en wat kiekjes te schieten.

Foodmarkt, Foodmarkt DE FAM, Den Bosch, hotspot, Brabant, gezelilg, soulfood

Culinair de wereld rond

Maar goed, laten we het belangrijkste niet vergeten: het eten! Deze foodmarkt heeft het allemaal. Met maar liefst zes verschillende keukens kun je hier echt een culinaire wereldreis maken. Van Mexicaanse smaken tot Aziatische lekkernijen, en van heerlijke visgerechten tot sappige burgers van de grill. Het beste van alles is dat je bij al deze keukens rechtstreeks de keuken in kunt kijken en de koks aan het werk kunt zien. Dat is pas een totaalbeleving!

Foodmarkt DE FAM

Connectie tussen gast en personeel 

Wat ik echt bijzonder vind aan Foodmarkt DE FAM is de connectie tussen het personeel en de gasten. Hier word je aan tafel bediend, wat een aangename afwisseling is van de gebruikelijke foodmarkt-ervaring. Het personeel is vriendelijk en snel. Of je nu ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds langskomt, er is altijd een gezellig plekje voor je en je gezelschap aan een van de knusse tafels. Het voelt echt als een stukje Brabantse warmte.

Foodmarkt DE FAM

Dus, als je op zoek bent naar een plek waar Brabantse gezelligheid, wereldse smaken en een onweerstaanbaar interieur samenkomen, dan is Foodmarkt DE FAM absoluut een aanrader. Of je nu met je gezin wilt ontbijten, met collega’s wilt lunchen of met vrienden wilt genieten van een Bourgondische avond, hier zit je goed. Den Bosch heeft er een nieuwe favoriete hotspot bij, en ik kan niet wachten om hier nog eens terug te komen en mijn smaakpapillen weer te laten verrassen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief