Delen vinden we super lief

Een kraamweek vol eerste ontmoetingen, lieve woorden, knuffels, kraamtranen, gelukswensen en veel cadeautjes. De kraamweek is van oudsher een periode van 10 dagen, ook wel de eerste 10 dagen na de bevalling. Bij onze drie kinderen hebben we iedere keer een fantastisch tien dagen kraampakket ontvangen met de meest lieve, persoonlijke en originele kraamcadeaus. Het was elke dag een feestje om een cadeautje te mogen uitpakken en wat werden we verwend! Nu is het aan ons om kraamcadeautjes voor vrienden te kopen en tippen je graag op deze perfecte kraamcadeaus….

Het perfecte kraamcadeau

Bij de komst van nieuw leven en de geboorte van een klein wonder, wil je het liefst een uniek en persoonlijk cadeau geven aan de ouders en baby. Iets waar ze echt iets aan hebben en later mooie herinneren aan hebben. Als moeder met drie kinderen bleven mij de persoonlijke cadeaus het meeste bij, maar ook de praktische kraamcadeaus waren zeer welkom.

De luiertassen die ik destijds heb mogen krijgen, gebruik ik zelfs nu nog. Zo’n gepersonaliseerde tas met de naam van de liefde van je leven is toch fantastisch! Het ene cadeau was nog unieker dan het andere! De knuffel met naam is ook nog steeds een groot succes en ligt iedere nacht bij mijn dochtertje in bed. Je begrijpt dat ik het daardoor ook regelmatig bestel voor bevallen vriendinnen. Het is leuk om iets te geven waar ze op latere leeftijd ook nog iets aan hebben, of een praktisch cadeau dat daadwerkelijk gebruikt wordt. Een badcape, poncho, of rugzakje is origineel en bovendien ook echt ideaal als het kleintje iets groter wordt.

Tips bij de keuze van kraamcadeaus

Kraamcadeaus zijn ook een geweldige manier om een jonge moeder te helpen met een praktische babyuitzet voor haar baby. Het is allereerst een aanrader om nuttige geschenken te kiezen, zoals rompertjes, papflessen, luiers en dekens. Met name bij ons tweede en derde kindje waren dit dé ultieme cadeaus waar ik heel blij mee was.

Ga vervolgens zeker voor neutrale kleuren die zowel bij een meisje als bij een jongen passen. Zelfs als de ouders ervan overtuigd zijn dat ze het geslacht van hun baby weten, zijn er soms verrassingen. Daarnaast zul je zien dat je de neutrale kleuren veel vaker gebruikt dan de opvallende prints! En heb je ook een cadeautje voor de eventuele grote broer of zus? Hoe leuk is het om iets uit de collectie van houten speelgoed 1 jaar te geven, of alvast o ode groei, want onderstaande items zijn toch te leuk!

Kleintjes worden ontzettend snel groot en het is ook onwijs leuk om de moeder te verwennen. De baby wordt vaak overladen met cadeaus terwijl de ouders ietwat vergeten worden. Onze laatste tip is dan ook altijd een schot in de roos! Denk aan een cadeaubox met verzorgingsproducten en een extra cadeautjes als verrassing voor de moeder en wellicht zelfs vader. Of wat dacht je van een herinneringsbox voor echo’s, foto’s en geboortekaartjes.

Als je deze personaliseert met de naam en geboortedatum van het kindje is het nog waardevoller. Ook de inhoud van de box kan je naar eigen smaak samenstellen met praktische, fashionable, of grappige cadeaus. Het rompertje met naam en de gepersonaliseerde rammelaar heb ik bijvoorbeeld altijd bewaard. Net als de knuffel of het eerste paar slofjes.

de beste kraamcadeaus, kraamcadeau, cadeautjes, geboorte,

Tot slot

De keuze is reuze als het gaat om kraamcadeautjes en ze zijn altijd onwijs lief bedoeld. Hopelijk heb je aan bovenstaande tips en tricks veel inspiratie opgedaan want na het zoveelste knuffeltje, speenkoord en pakje in maat 50 is het aardig lastig om spontaan en verrast te reageren. Voor kraamcadeaus die wel in de smaak vallen zijn de gepersonaliseerde varianten ene absolute aanrader! Veel shop plezier!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief