Delen vinden we super lief

Hebben we eigenlijk wel een excuus nodig om taart te eten? Natuurlijk niet! Heb je zin in een groot stuk slagroomtaart? Dan houdt niemand je tegen toch? Althans, toch hebben we vaak het gevoel dat we ons moeten verantwoorden. Taart eet je immers alleen als er ook echt iets te vieren valt. Maar is dat ook wel echt zo? Als het aan ons ligt namelijk niet, want taart kan toch altijd op het menu staan! En wil je je toch verantwoorden, dan volgen hier drie goede redenen om vandaag nog dat stuk te eten. Leef vandaag is ons credo, taart is namelijk altijd een goed idee….

1.      Hang zelf de slingers op

Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen” Een bekend Nederlands gezegde. Duidelijk, al schiet het er bij velen vaak bij in. Zonder enige reden blijven velen snel hangen in het negatieve en focussen ze zich op dat wat verkeerd (kan) gaan. Zonde, aangezien we daarmee de dag niet plukken. En is dat hoe jij in het leven wil staan? Vast niet.

Daarom hoog tijd om het tij te keren. Je mag soms echt wel balen van dingen die gebeuren, daarin ben ik ‘guilty as charged’. Maar spreek met jezelf af dat je niet langer dan tien minuten flink baalt en dan weer de schouders eronder zet om door te gaan. Probeer de kleine dingen in het leven te zien. Zelfs op een dag dat álles tegen lijkt te zitten, zijn die dingen er echt wel. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat een goede vriend even een lief appje stuurde om je een hart onder de riem te steken, het zonnetje dat vandaag al heel lekker scheen, of de natuur die langzaam weer tekenen van het voorjaar laat zien. Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn, om van te genieten en om blij van te worden. Als je hier oog voor begint te krijgen en de kleine gelukjes gaat vieren, zul je snel verandering in je geluksgevoel merken.

En dat gezegd hebbende, mag je jezelf dus ook best wel eens verwennen met een guilty pleasure.. En een betere reden om vandaag dan ook nog dat stuk taart te eten, kunnen we eigenlijk niet bedenken.

“Cake makes the world a better place”

2.      Vier de kleine overwinningen

Taart eten we meestal als er iets te vieren valt. Denk bijvoorbeeld aan een promotie, een goede uitslag of een verjaardag. Maar je kunt natuurlijk ook taart in huis halen om de kleine overwinningen te vieren. Maak eens de balans op. Ben je in de afgelopen tijd meer aan jezelf gaan werken? Bijvoorbeeld door het sporten weer op te pakken? Of gewoon om elke dag op tijd je bed uit te komen? En zijn die (grotendeels) gelukt? Dan is het natuurlijk goed om juist deze dingen te vieren. Vier die kleine overwinningen. Je hebt echt geen grootste redenen nodig om taart te eten.

3.      Omdat het kan

En dan heel eenvoudig: ‘gewoon omdat het kan!’ Waarom zou je jezelf iets lekkers onthouden als je daar echt trek in hebt. Pluk de dag, geniet van dat taartje en laat de boel de boel. Nodig een vriendin uit, breng een stukje bij de buurvrouw of geniet gewoon zelf volop. Een taart is altijd een goed idee, of je nu iets te vieren hebt, of liever getroost wilt worden met het beste comfortfood. .

In elke dag zit een klein feestje

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief