Delen vinden we super lief

TikTok is de must have -app van jongeren en ook ik als marketeer heb de app gedownload. Ik doe er zelf weinig mee, dat eigenlijk een gemiste kans is. Het is een waardige concurrent voor Instagram en een app die maar blijft komen met nieuwe functies. Het zal dan ook niet meer lang duren voordat iedereen de Tiktok App heeft geadopteerd. Wellicht ken je het met de naam Musical.ly, dat in 2016 werd overgekocht voor een schamele 1 miljard dollar door het Chinese bedrijf ByteDance en vervolgens fuseerde met de app TikTok.

Hipper dan hip

De bekende social media platforms Instagram, Facebook en Snapchat verliezen aan populariteit en worden meer en meer ingeruild voor TikTok. Het is vooral razend populair onder kinderen en jongeren, terwijl de ‘ouderen‘ onder ons er weinig mee doen. Tijd om er in te duiken! Ik wil me namelijk nog echt niet ‘oud‘ voelen, vooral niet met een dochter die met haar Kiddi Zoom kinder Camera non-stop in de weer is met filmpjes maken. “Hoi ik ben Yvette van Olivette’ giechelt ze glimlachend in de camera.

TikTok, kidizoom, Vtech

Wat is TikTok?

Met de gratis TikTok app kun je jezelf filmen terwijl je aan het dansen bent, zingen, of hilarische content maken. Tieners heb ik backflips zien doen en playbacken op hun favoriete pop- of R&B-hit. De video’s kun je vervolgens bewerken met behulp van effecten en filters. de een is nog leuker dan de ander. De video duurt vaak niet langer dan 3 tot 15 seconde waarna je het live kunt zetten op je eigen account. Mensen kunnen dit vervolgens liken en er op reageren. Ook kun je het snel en eenvoudig doorplaatsen op andere social media kanalen, zoals Facebook. ik zie tegenwoordig steeds vaker TikTok video’s voorbij komen op Instagram waardoor ik extra nieuwsgierig ben geworden!

TikTok, kidizoom, Vtech

Gebruikers TikTok

Met meer dan 1 miljard downloads wint tikTok aan populariteit
in meer dan 150 landen en in meer dan 75 verschillende talen. Het is zelfs een populairder platform dan LinkedIn, Twitter, Pinterest en het vergelijkbare Snapchat. TikTok geeft zelf aan dat het bestemd is voor de leeftijd van 13 jaar en ouder.

TikTok, kidizoom, Vtech

Inmiddels weten we dat veel kinderen er op zitten en er zeer creatief mee zijn. Bij het inloggen voldoet een geboortedatum dat niemand echt controleert. Kinderen zijn daardoor ook massaal tiktokkers.

Toffe TikTok features

TikTok heeft verschillende functies die populair zijn. Wij zetten de meeste gebruikte en leukste features voor je op een rij!

1. Video’s

De video’s duren niet langer dan 15 deconden, al kun je meerdere video’s met elkaar verbinden tot max. 60 seconden. Video’s en slideshows kun je maken, of uploaden om ze vervolgens te bewerken met een gebruiksvriendelijke video editor in de app. Er zijn veel mogelijkheden zoals pauzes inlassen tijdens opnames, het toepassen van crossfadings, of van toffe Augmented Reality effecten. Je kunt je hart ophalen met het aanbod van stickers, emoji’s, GIFs en een scala aan elementen.

In de app van TikTok kun je met de video-editor video’s maken met relatief hoge kwaliteit. Dat is vooral de reden dat ik er echt in zou moeten duiken. Het editen van korte video’s vergt me momenteel nog best veel tijd.

Kom mam, gaan we dansen, Yvette vindt TikTok bere interessant

2. Reactie video’s

Op Youtube zie je veel video’s waarin er gereageerd wordt op andere video’s. De interactie is populair waarmee in TikTok gespeeld kan worden. Je kunt bijvoorbeeld de audio, positie en grootte van de originele video veranderen en in de video zelf reageren.

3. Live streaming op TikTok

Met de ‘Go Live’ feature zou je kunnen live streamen (min 1.000 volgers). Je hebt hiermee meer interactie met je favoriete TikTokkers. We hopen dat dit snel een standaard feature zal worden.

4. Duetten in TikTok

Door te reageren op andere video’s creëer je grappige duetten. De meeste video’s focussen op één persoon, maar deze video’s winnen aan populariteit aangezien ze erg leuk en verrassend zijn. TikTok begrijpt dat we fun willen creëren.

5. Challenges

Bij de challenges wordt je op TikTok uitgedaagd voor leuke opdrachten waar je je eigen draai aan kunt geven. je ziet steeds vaker gekkere challenges voorbij komen. Jimmy Fallon lanceerde bijvoorbeeld de #tumbleweedChallenge waarbij op een deuntje uit het Wilde Westen moet rollen als een hooibaal. In onderstaande video zie je nog tig andere voorbeelden.

6. TikTok ‘For You’ pagina

Als je de TikTok app opent, krijg je suggesties van de app. Deze zijn gebaseerd op het klik gedrag. je begrijpt dat alle influencers dolgraag op deze pagina willen komen te staan. Je ziet hier vaak zeer populaire video’s van hoge kwaliteit en ook diverse challenges met veelal catchy muziek. wellicht zal het me ooit lukken om met de kindjes TikTok verder te ontdekken en hilarische video’s te maken!

Het account is inmiddels aangemaakt en langzaamaan zullen we het gaan ontdekken. Ik ben benieuwd!

Hele serieuze blikken bij het ontdekken van TikTok

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

Delen vinden we super lief