Delen vinden we super lief

Pasta kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf verse pasta maken. Je hebt hiervoor slechts twee ingrediënten nodig, maar daarover later meer. Om het deeg uit te rollen kun je een simpele deegroller van Baktotaal Bouwhuis gebruiken of een handige pastamachine zodat je de machine het werk kunt laten doen. In dit blog lees je welke twee magische ingrediënten je voor het maken van verse pasta nodig hebt en hoe je te werk gaat. Ben je er klaar voor om zelf je eigen verse pasta te maken? Lees dan snel verder hoe je dit doet!

De twee magische ingrediënten voor verse pasta

Je kunt je waarschijnlijk haast niet voorstellen dat je verse pasta kunt maken van slechts twee ingrediënten, maar het is toch echt waar. Het enige wat je nodig hebt, is speciale pastabloem oftewel semolina plus een aantal eieren. De juiste verhouding hierbij is één ei per 100 gram semolina. Je kunt uitsluitend pastabloem gebruiken of de semolina deels (bijvoorbeeld voor de helft) vervangen door patentbloem of bloem van type 00. Door de toevoeging van patentbloem of bloem van type 00 wordt het deeg wat soepeler en kun je het makkelijker uitrollen.

Wat is semolina eigenlijk?

Semolina, ook wel pastabloem genoemd, is griesmeel gemaakt van durumtarwe. Dit is een vrij harde tarwesoort. De korrels worden grof vermalen zodat er gries ontstaat. Hiervan wordt de semolina gemaakt. Semolina is lichtgeel van kleur en wordt daardoor eenvoudig verward met polenta. Dit is eveneens een griesmeel, maar dan gemaakt van mais.

Hoe maak je verse pasta van semolina en ei?

Pasta met verse asperges, een perfecte combinatie!

Breek de eieren in een kom en roer de eiwitten en dooiers tot een mooi homogeen mengsel. Weeg de gewenste hoeveelheid semolina af en leg dit in een soort bergje op het werkblad voor je neer. Maak met je vingers een kuiltje in het midden van de berg en giet hier voorzichtig het eimengsel in. Werk nu de bloem uit het kuiltje van binnen naar buiten door het ei totdat het niet meer vloeibaar is. Zorg ervoor dat het ei niet wegloopt. Kneed vervolgens tot een homogeen en glad deeg.

Verpak het deeg in folie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast. Nu is het deeg stevig genoeg om het met een deegroller of pastamachine uit te kunnen rollen. Snijdt hiervoor kleine stukjes deeg af en rol tot de gewenste dikte is bereikt. Laat de dunne deegplakken heel voor lasagne of snijd er smalle strookjes van om bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle te maken. Zo simpel is het! Nu nog een lekkere eigen gemaakte pasta saus en buon appetito. Zelf pasta maken ozrgt iedere keer weer voor een feestje in onze keuken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief