Delen vinden we super lief

Vroeger was natuurlijk de regel: eerst trouwen en dan kinderen. Maar tegenwoordig kom je steeds meer mensen tegen die deze traditionele volgorde omgooien. Trouwen met je kinderen erbij is namelijk ook wel heel speciaal. Sommige stellen vinden het juist heel leuk om als een gezin dat compleet is te trouwen. Ook in de voorbereiding kan het extra plezier bieden. Waar moet je op letten bij het kiezen van een trouwlocatie die ook leuk is voor kinderen? Wij doen hier alvast een paar suggesties voor trouwlocaties die extra leuk zijn voor kinderen.

De voordelen van trouwen met je kinderen erbij

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe oud je kinderen zijn, maar eigenlijk kun je ze al vanaf jonge leeftijd op een leuke manier betrekken bij het organiseren van je bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan het samen knutselen van decoraties, zoals slingers en tafeldecoraties. Je kunt ze een menukaart laten versieren of op bedankkaartjes laten tekenen. Misschien geef je ze op de grote dag zelf wel een speciale taak zoals de ringen brengen. Het is ook leuk om je kinderen te betrekken bij het kiezen van een trouwlocatie. Staan er ook veel andere kinderen op de gastenlijst? Dan is een kidsproof locatie wel een slim idee.

Trouwen in een attractiepark of dierentuin

Wist je dat veel attractieparken en dierentuinen in Nederland ook officiële trouwlocaties zijn? Ik bedoel, hóe leuk is het voor je kinderen wanneer je trouwt in de Efteling? Maar je kunt bijvoorbeeld ook trouwen in Duinrell in Wassenaar. Daarnaast zijn er ook zat dierentuinen in Nederland met trouwarrangementen, denk aan: de Apenheul in Apeldoorn, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en ARTIS in Amsterdam. Of zijn je kinderen helemaal into geschiedenis? Dan is bijvoorbeeld het Archeon ook heel speciaal!

Trouwen op het strand

Voor een kind is er weinig leuker dan lekker spelen op het strand. Trouwen in een beachclub is daarvoor ideaal. Genoeg hippe beachclubs aan de Nederlandse kustlijn. Beachclubs vind je tegenwoordig zelfs niet eens alleen maar aan de kust. De zogenaamde ‘stadsstranden’ poppen als paddestoelen uit de grond. De ontspannen sfeer, zeeën van ruimte, volop speelmogelijkheden en de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te trouwen maken het strand tot een ideale trouwlocatie voor kinderen. 

Tip: Informeer vooral ook naar de mogelijkheden bij trouwlocaties. Veel trouwlocaties denken graag met je mee en doen hun best om het jou (en je kinderen) naar de zin te maken. Zo kun je misschien wel een springkussen bij een trouwlocatie laten neerzetten?

Trouwen op de camping

Trouwen op een camping is ook echt een feestje! Een camping associëren veel mensen sowieso al met ontspanning en vakantie. Het is bovendien de ideale setting voor een festival bruiloft vol activiteiten voor jong en oud. Misschien kun je wel een (mini) camping afhuren? Zo hebben jullie alle ruimte voor jullie zelf, kunnen jullie tot in de kleine uurtjes feest vieren en jullie gasten hebben gelijk een slaapplek. Met je kinderen kunnen jullie leuke spelletjes en activiteiten plannen. Doe van tevoren trouwinspiratie en inspiratie op voor leuke bruiloft activiteiten met kinderen op een camping. Zo maak je het voor jezelf en voor je kinderen een onvergetelijke dag!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief