Delen vinden we super lief

De Wilde Robot ging feestelijk in première in Pathé Arena, Amsterdam. We stapten vol verwachting de bioscoop binnen, waar we hartelijk werden ontvangen in een uitgelaten sfeer. De groene loper lag uit voor een middag vol avontuur, gelach en misschien zelfs een traantje. De presentatie werd verzorgd door Nizar El Manouzi, die met zijn enthousiasme de toon zette voor een geweldige middag.

Feestelijke familiepremière l van DE WILDE ROBOT 

Het verhaal van Roz: meer dan een Robot

De Wilde Robot, gebaseerd op het bekroonde kinderboek The Wild Robot van Peter Brown, vertelt het verhaal van Roz, een robot die na een schipbreuk strandt op een onbewoond eiland. Wat volgt is een wonderlijk avontuur waarin Roz zich moet aanpassen aan de wilde natuur en een onverwachte band opbouwt met de dieren op het eiland. Vooral de relatie met het weesgansje Brightbill is hartverwarmend en ontroerend. Terwijl Roz meer over zichzelf ontdekt, leren we als kijker over de balans tussen technologie en natuur, en wat het betekent om écht verbonden te zijn met de wereld om je heen.

Een sterrencast die tot de verbeelding spreekt

De Nederlandse stemmen geven het verhaal een eigen, unieke sfeer. Met de stemmen van Sosha Duysker als Roz, Gijs Naber als de wijze vos Fink, en Matheu Hinzen als het schattige gansje Brightbill, wordt de film voor zowel kinderen als volwassenen een belevenis. De internationale cast met namen als Lupita Nyong’o, Pedro Pascal, en Catherine O’Hara zorgde er ook voor dat de originele versie, The Wild Robot, nog steeds lonkt voor een volgende bioscoopbezoek.

Feestelijke familiepremière l van DE WILDE ROBOT 

Het magische moment in de zaal

De première zelf was een feest. De zaal zat vol kinderen die niet konden wachten om het avontuur van Roz te beleven. Het is altijd bijzonder om een film voor het eerst te zien, maar de magie van een première, met enthousiaste mensen en een cast die erbij is, voegt toch iets extra’s toe. De kinderen om mij heen zaten op het puntje van hun stoel, terwijl de ouders genoten van de diepere lagen in het verhaal. Wat De Wilde Robot zo bijzonder maakt, is dat het niet zomaar een kinderfilm is. Het spreekt een breed publiek aan, met thema’s die je aan het denken zetten over natuur, technologie en wat het betekent om “levend” te zijn.

Waarom je deze film niet mag missen

Als je nog twijfelt of De Wilde Robot de moeite waard is: geloof me, dit is een film die je niet wilt missen. De animatie is adembenemend mooi, met gedetailleerde landschappen en personages die tot leven komen. En hoewel het een kinderfilm lijkt, zijn er genoeg momenten die ook volwassenen zullen raken. Het verhaal is avontuurlijk, grappig, maar ook diepgaand – het laat je nadenken over hoe we omgaan met de wereld om ons heen.

Chris Sanders, de regisseur van onder andere How to Train Your Dragon en Lilo & Stitch, heeft met De Wilde Robot opnieuw bewezen dat hij meesterlijk is in het vertellen van verhalen die zowel jong als oud in hun hart raken. Deze film is perfect voor een gezinsuitje, maar ook voor volwassenen die weer even dat gevoel van verwondering willen ervaren dat je als kind in de bioscoop had.

Feestelijke familiepremière l van DE WILDE ROBOT 

Op naar de bioscoop!

Na de première liepen we met een grote glimlach naar buiten. De film is prachtig en vol van betekenis. En eerlijk gezegd kan ik niet wachten om hem nog een keer te zien, misschien zelfs in een van de andere indrukwekkende formats zoals 3D, 4D of Dolby Cinema. Heb je de trailer al gezien? Dan weet je precies waarom deze film een plekje op je kijklijst verdient!

De Wilde Robot draait vanaf 26 september exclusief in de bioscoop. Zorg dat je het niet mist, want het is een film die je hart verwarmt en je met een gevoel van bewondering voor de natuur naar buiten laat lopen. Een absolute aanrader voor het hele gezin!

Feestelijke familiepremière l van DE WILDE ROBOT 

Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief