Delen vinden we super lief

Gids Robbert Reurings: “Gaudi’s meesterwerk tot leven laten komen is mijn passie.”

Ervaar het ware Barcelonagevoel met de enige Nederlandstalige touraanbieder in de Sagrada Família

Barcelona staat nog altijd in de top 5 van de populairste stedentripbestemmingen binnen Europa. Dat zal geen verbazing wekken want de stad biedt werkelijk alle ingrediënten voor een geweldig verblijf: strand, heerlijk eten, cultuur, voetbal, markten, shoppen, prachtige wijken en de top attracties Gaudí en de Sagrada Família. ‘Deze basiliek niet bezichtigen is vergelijkbaar met het Colosseum overslaan tijdens een stedentrip naar Rome,’ aldus Robbert Reurings, die sinds 2007 in Barcelona woont en daar in 2013 zijn tourbedrijf Robbcn startte.

EPOSNA 2017 Barcelona © Jürgen de Witte / CAOS

Naast fiets- en wandeltours, Picasso tours, maatwerk tours, dagtochten en groepsreizen specialiseert Reurings zich ook in rondleidingen in de Sagrada Família. Hij is de enige Nederlandstalige touraanbieder die een licentie heeft om in de Sagrada Família rondleidingen te geven en bijkomend voordeel: je hoeft niet in de ellenlange rijen te staan want hij maakt gebruik van de VIP ingang. Nadere info over zijn tours vind je hier.

Inlooptour

Reurings heeft zijn hart verpacht aan het iconische bouwwerk van de Spaanse architect Gaudí en is de enige gids die er Nederlandstalige rondleidingen organiseert. Men kan kiezen voor een privé rondleiding of aansluiten bij een van zijn wekelijkse inlooptours op maandagen, donderdagen of vrijdagen op vaste tijdstippen. “Is het bouwwerk van buiten al adembenemend, binnen zie je pas echt wat voor een architectonisch wonder Gaudí gemaakt heeft. Tijdens mijn rondleiding hoor je zoveel verrassende wetenswaardigheden en ludieke feitjes waardoor dit meesterwerk echt gaat leven,” stelt Reurings.

EPOSNA 2017 Barcelona © Jürgen de Witte / CAOS

“Wat mij betreft is dit een van de mooiste en meest oogstrelende basilieken ter wereld en daarom deel ik mijn enthousiasme en kennis graag met mijn klanten. Zelfs toeristen die al meerdere malen de basiliek bezocht hebben, weet ik nog te imponeren.” Naast een schat aan informatie informeert Reurings zijn klanten ook over verschillende grappige weetjes, waaronder hoe Gaudí’s reuma van invloed is geweest op zijn werk, waarom er geen enkele steunbeer in het bouwwerk te vinden is en waarom het cijfer 7,5 van cruciaal belang is.

Video impressie

Reurings wijst toeristen tijdens de rondleiding ook op de nieuw aangebrachte elementen door de bouwwerkzaamheden, die naar verwachting in 2026 gereed zijn, precies 100 jaar na het overlijden van Gaudí.

Prijzen

De prijs voor de open inlooptour bedraagt 59,95 euro per persoon, waarbij de entreekaarten zijn inbegrepen. Kinderen tot en met 11 jaar krijgen 10 euro korting. Diegenen die geen rondleiding wensen, kunnen op de site ook alleen toegangskaarten kopen. Met bijna 5 miljoen bezoekers per jaar is het er een drukte van belang en staan er dagelijks enorme rijen voor de ingang maar klanten van Reurings kunnen via de snelle VIP ingang naar binnen.

Wereldstadgidsen

Daarnaast is Reurings grondlegger en één van de drijvende krachten achter het samenwerkingsverband ‘Wereldstadgidsen’, Nederlandstalige kwaliteitsgidsen die in meer dan 25 steden in Europa – waaronder Berlijn, Barcelona, Valencia, Antwerpen, Rome en Napels en intercontinentaal, zoals New York, Buenos Aires en Rio de Janeiro toeristen rondleiden.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter|Facebook| Youtube| Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief