Delen vinden we super lief

Een onderwerp waar weinig over wordt gesproken, is vaak je salaris, of over sex gerelateerde onderwerpen. Twee onderwerpen met dezelfde letter, die vaak het schaamrood op onze wangen brengt als er naar wordt gevraagd. Zelf heb ik twee vriendinnen die met plezier over hun seksleven praten en zeer open zijn, tot veler hilariteit overigens. Al is de helft ervan waar, dan hebben ze een uiterst actief seksleven en een nachtkastje vol vibrators. Heerlijk om naar te luisteren, al ben ik zelf toch wat voorzichtiger en deel ik niet heel graag mijn bedgeheimen.

Het blijft toch iets precairs om over je bedgeheimen te praten, ook al houd iedereen zich ermee bezig. Een open boek ben ik desalniettemin, al word je er wel gemakkelijker, des te ouder je wordt. Ook richting mijn man durf ik me kwetsbaarder op te stellen en merkten we dat openheid erover een toevoeging aan je relatie geeft.

Open boek

Zijn jullie eerlijk over je seksleven en je behoeftes richting je partner? De eerlijkheid van Katja Schuurman deed veel stof doen opwaaien, terwijl ik haar eerlijkheid wel kan waarderen. Mijn vraag was meer ‘jeetje 7 personen in een jacuzzi, hoe dan’. Ze had het er in haar enthousiasme uitgefloept en had de overtrokken reacties niet verwacht. Bepaalde onderwerpen zijn best lastig om over te praten en recent gaf een bekende toe, hier ook zelfs over te liegen, of nouja dingen te verzwijgen naar elkaar. Dat is eigenlijk best bizar en zo zonde. Je kunt toch wel vertellen dat je een vibrator in je nachtkastje hebt liggen, net als 70% van alle jonge vrouwen, of dat je fantaseert van een bepaalde plek die je samen wilt ontdekken.

Fantasiën

Waar het meeste over wordt gezwegen, zijn de seks fantasiën! Zowat de helft van de mannen durft niet tegen de partner te zeggen wat ze ooit graag zouden willen proberen in bed. En als ik dit aan mijn dierbare vriendinnen vraag, beamen ze dit. Er is dus niets lastigers dan te vertellen waar je stiekem over droomt. Hier ben ik zelf overigens ook schuldig aan en kan het dan ook zeer waarderen als iemand hier juist wel open over is en de slaapkamerfantasieën, of avonturen bespreekbaar durft te maken!

Meer bedgeheimen

Een ander groot geheim voor velen is het aantal sekspartners, dat bij heel veel stellen een gevoelig onderwerp is. Zelf heb ik overigens nooit begrepen waarom je daarmee te koop loopt, aangezien het voor je huidige, of nieuwe partner niet echt waardevolle informatie is. Een afgelikte boterham is nooit iets dat mij heeft aangetrokken, net als vele casanova’s in Hollywood. Julio Iglesias blijkt met meer dan 3000 vrouwen het bed gedeeld te hebben en een Warren Beatty een aantal, van meer dan 12.000, wow!

Waarom zou je een getal willen plakken op het aantal veroveringen, is mijn vraag? Bovenstaande voorbeelden zijn dan ook wel extreme, maar iets meer openheid over het aantal partners is niet heel erg binnen je relatie.

Happy end

Het blijft een groot goed om met elkaar te blijven communiceren en plezier aan je bedavonturen te beleven. Het is een groot avontuur om samen te ontdekken en te experimenteren en om je bedgeheimen met elkaar te delen. Zeker nu je weet dat jullie misschien beiden wel met fantasieën zitten die anders onuitgesproken blijven. Ons advies is dan ook zeker om de bedgeheimen met elkaar te delen. We suffen op dit vlak vaak in of nemen elkaar voor lief. Zonde natuurlijk! En wie weet wordt jullie bedgeheim wel een groot, nieuw, spannend avontuur.… dat overigens echt niet met de buitenwereld gedeeld te worden. Houd die geheimen maar gerust binnenkamers en gun jezelf die enorme boost aan je seksleven.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief