Delen vinden we super lief

David Goggins, mindset, boek, kosmos

David Goggins is een buitengewoon individu dat me weet te intrigeren. Hij heeft een opmerkelijke reis afgelegd vanuit een jeugd doordrenkt met armoede, vooroordelen en fysiek misbruik. Door zijn vastberadenheid, mentale veerkracht en tomeloze inzet heeft hij zichzelf getransformeerd van een depressieve jongeman met overgewicht tot een inspirerend icoon binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Bovendien is hij een van de meest gerespecteerde duursporters ter wereld. Niet voor niets is zijn boek een New York Times bestseller.

Doorzetter

Geboren in een omgeving waar tegenspoed en beperkingen de norm waren, leerde Goggins al op jonge leeftijd de harde realiteit van het leven kennen. Hij groeide op in armoede en werd geconfronteerd met vooroordelen die zijn zelfvertrouwen en eigenwaarde ondermijnden. Bovendien werd hij geconfronteerd met fysiek misbruik, wat de reeds zware last van zijn jeugd nog verder verzwaarde.

David Goggins, mindset, boek, kosmos
Can’t Hurt Me – Nederlandse editie | Master je mindset en doe het onmogelijke | Auteur: David Goggins | ISBN: 9789043929868 | Prijs: €22,99 | Verschijnt 4 juli 2023

In plaats van toe te geven aan de ongunstige omstandigheden, koos Goggins ervoor om zijn eigen lot te bepalen. Hij ontwikkelde een zelfdiscipline en vastberadenheid, die zijn kracht zouden worden bij het overwinnen van obstakels. Ondanks de diepe dalen waar hij doorheen ging, geloofde hij dat hij de controle kon nemen over zijn leven en zijn eigen toekomst kon vormgeven.

Met deze vastberadenheid begon hij een transformatieproces dat zijn leven voorgoed zou veranderen. Hij werkte aan zijn fysieke en mentale gezondheid, met als doel zijn overgewicht te bestrijden en zijn innerlijke demonen te overwinnen. Door middel van intensieve training en een onwrikbare focus slaagde hij erin zijn fysieke gesteldheid te transformeren en een niveau van fitheid te bereiken dat voorheen ondenkbaar leek.

David Goggins, mindset, boek, kosmos

Dienstbaar

Naast zijn persoonlijke transformatie koos Goggins ervoor om zijn talenten in dienst te stellen van anderen. Hij trad toe tot de Amerikaanse strijdkrachten en werd een Navy SEAL, waar hij zijn uitzonderlijke doorzettingsvermogen en vastberadenheid kon inzetten om het beste uit zichzelf en zijn team te halen. Zijn toewijding en onverschrokkenheid werden een bron van inspiratie voor zijn medesoldaten en voor mensen over de hele wereld.

Maar Goggins stopte daar niet. Hij zocht nieuwe uitdagingen en zette zijn zinnen op duursporten. Hij nam deel aan extreme races en uithoudingsvermogenstests, waar hij opnieuw bewees dat zijn vastberadenheid geen grenzen kende. Hij werd een symbool van doorzettingsvermogen en veerkracht, en zijn prestaties inspireerden talloze mensen om hun eigen grenzen te verleggen.

David Goggins’ verhaal herinnert ons eraan dat onze omstandigheden ons niet hoeven te definiëren. Met zelfdiscipline, mentale weerbaarheid en hard werken kunnen we ons leven transformeren, ongeacht waar we vandaan komen.

Can’t Hurt Me

In Can’t Hurt Me vertelt hij zijn levensverhaal en onthult hij dat de meesten van ons slechts 40% van onze capaciteiten benutten. Ze noemen Goggins niet voor niets ‘The toughest motherf*cker on planet earth’.
In zijn boek legt hij uit hoe je eelt op je ziel krijgt, zodat niks je kan tegenhouden in het leven. Volgens Goggins moet je jezelf blijven uitdagen: op je werk, tijdens een work-out en in relaties. Hij deelt zijn technieken die ervoor zorgen dat je de confrontatie aandurft te gaan met jezelf en je gepusht wordt beyond your limits.

Goggins verhaal is ontstellend, je mond valt er geregeld bij open.”NRC

“Wat ons betreft een van de meest indrukwekkende mannen ter wereld en een eindeloze bron van inspiratie en motivatie.” – Men’s Health

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief