Delen vinden we super lief

De vloer van je huis is erg belangrijk: als je erover nadenkt, is dat het gedeelte van je huis dat je het vaakst aanraakt – je loopt er immers de hele dag op. Het is dan ook belangrijk om goed voor je vloer te zorgen. Dat wil zeggen: overweeg goede nieuwe vloerverwarming en de juiste betegeling. Voor ons nieuwe huis gaan we dan ook graag voor een vloerverwarming. Het is een rijksmonument waar het vaak koud is, maar voor het kern van het huis willen we er graag comfortabel bijzitten.

hermitage, tuin, tuinarchitect, tuinier, de parken, apeldoorn,

Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft vele voordelen. Het is zeer comfortabel, omdat het op een gelijkmatige wijze het huis verwarmt en daarnaast tocht en trek rondom de vloer verdwijnt. Je kan daarom zo’n 20 procent besparen op energie en energiekosten, wat je woning aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers in de toekomst; je woningwaarde stijgt met de aanleg van vloerverwarming. Dat hebben we in Diemen ook in de zolder aangelegd, ideaal en bij het nieuwe huis een must-have.

laminaatvloer, Laminatenvloer, laminaat, laminaten vloer

Type vloerverwarmingssystemen 

Voordat je nu halsoverkop besluit om vloerverwarming aan te laten leggen, is het belangrijk om te weten welk vloerverwarmingssysteem het beste past bij jouw huis. Allereerst moet je een keuze maken tussen vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming; in het laatste geval is het nodig enkele normale radiatoren te laten staan.

Daarna moet je kiezen welk type vloerverwarmingssysteem je wilt. Heb je een nieuwbouwhuis? Dan is wat ze een nat systeem noemen een goede optie. Bij een nat systeem worden buizen op de ondervloer gelegd, waarover een chape wordt gestort. Is je huis al wat ouder, dan is een droog systeem passender. Hierbij worden de buizen in isolatieplaten op de ondervloer gelegd. Maar ook een freessysteem is mogelijk bij renovaties: de buizen komen in aangebrachte groeven te liggen, waarover vloerbedekking wordt gelegd. Elektrische vloerverwarming wordt vooral voor kleinere ruimtes gebruikt, omdat de dunne matten onder de vloerbedekking veel energie verbruiken.

vloerverwarming, inteireur, kern van het huis, kinderkamer, think pink, roze,
Een comfortabele leefomgeving met vloerverwarming

Tegelvloer ter aanvulling

Een vloer moet naast lekker warm ook goed betegeld zijn door een tegelzetter. Een tegelvloer is eigenlijk de perfecte aanvulling op je vloerverwarming, omdat deze de warmte lang vasthoudt en deze blijft uitstralen.

G.W.Molleruslaan , de parken, hermitage, l'hermitage, ermitage, rhone, wijn, apeldoorn, stadsvilla, rijksmonument
De monumentale hal in ons nieuwe huis waar geen vloerverwarming geplaatst kan worden, in de hal achter de geslepen deur zal nieuw tegelwerk komen waar we vloerverarming overwegen.

Maar tegelvloeren hebben nog veel meer voordelen: ze zijn robuust, gaan lang mee, en zijn makkelijk in het onderhoud. Ze blijven namelijk vele tientallen jaren mooi en raken niet gauw beschadigd. Veel tegels zijn dan ook zelfs bruikbaar voor buiten, omdat ze bestand zijn tegen zelfs de naarste weersomstandigheden. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is de tegels schoonhouden. Gelukkig laten tegelvloeren zich makkelijk schoonmaken.

G.W.Molleruslaan 38, de parken, hermitage, l'hermitage, ermitage, rhone, wijn, apeldoorn, stadsvilla, rijksmonument
De hal, waar nieuw tegelwerk geplaatst zal worden.

Bovendien kunnen tegels ook voor de ruimte een groot verschil maken: door een mooi aangelegde tegelvloer kan het huis ineens veel chiquer aandoen of veel meer diepgang hebben. 

Iets om rekening mee te houden, is de prijs; vloerbetegeling is geen goedkoop kunstje.

De prijs per vierkante meter bestaat uit de arbeidskosten, materialen en btw. Het grootste verschil zit hem dus in het type materiaal: natuursteen is vaak duurder dan keramiek. We hebben dus nog wel even wat uit te zoeken, maar dat gaat goed komen! En zijn jullie er al uit?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief