Delen vinden we super lief

In Pathé is het op de vroege zondagmorgen gezellig druk bij de première van Dolittle. Het is niet te merken dat het zó vroeg is deze grauwe zondag in januari. De rode loper staat vol, de pers is in grote getale aanwezig en de Nederlandse stemmencast staat te popelen om zich voor te stellen op het grote podium. Ze worden druk geïnterviewd en gefotografeerd, terwijl wij ons er tussendoor manoeuvreren om plaats te nemen op de trappen van Pathé Arena. Laat de stemmencast van Dolittle maar komen, we kunnen niet wachten….

Roarrr…

In hun beestenpak staan de 3 stoere dierenliefhebbers te popelen om de film te gaan zien. Ze hebben de trailer al een paar keer bekeken en de verwachtingen liggen hoog! Het moet wel een coole film zijn, het kan bijna niet anders bij het zien van onderstaande beelden!

Trailer Dolittle

Stemmencast presentatie

Op het podium maken de dj van Efteling radio en zijn co er al een feestje van. Enthousiast wordt er door een aantal meisjes gedanst op het podium die de sfeer er goed in weten te brengen. Tijdens de stemmencast presentatie vertelde Eddy Zoëy dat het voor hem de eerste keer is dat hij een stem van een persoon in heeft gesproken, namelijk die van Dr. Mudfly in Dolittle, de slechterik uit de film. Hij vond het moeilijker in verband met de mimiek van een mens, dat is toch anders dan een Angry birds figuur.


Edsilia Rombley vertelde dat ze zich kon inleven in het verantwoordelijkheidsgevoel van haar karakter, de eend. En dat ze in eerste instantie veel probeerde te snater-slis-praten, maar dat dat te onverstaanbaar was.

Voor Bibian Mentel was het de eerste keer dat zo zoiets heeft gedaan. Zij heeft ingesproken voor de vliegende suiker eekhoorn én een muisje. Ze vond het een erg leuk uitstapje. “Nee, ze begint geen nieuwe carrière.” vertelde ze lachend, aangezien de pers dit al voor haar had ingevuld!
Murth Mossel vond het niet lastig om te praten als een stoere zelfverzekerde eekhoorn met attitude, maar vond het weer o, zo leuk.

Voor Gijs Naber was het ook de eerste keer dat hij een stem heeft ingesproken voor ’n film, die van de stoere koning van de piraten Rassouli.
Nee“, thuis geen hebben hij en Thekla Reuten, de stem van de vos, het niet over de film gehad in de zin van tips. “Die komen vast na het zien van de film” reagerde hij lachend. Derek de Lint heeft zijn Haagse achtergrond gebruikt als inspiratie voor zijn stem van Lord Badgley in Dr Dolittle

Swing it met Stefania

Na de korte interviews is er een kort optreden van Stefania, bekend van de serie Brugklas, die onder andere een nummer van Dua Lipa zingt. Ze wist de hele zaal te entertainen met haar muzikaliteit! het is altijd een feestje om haar te zien optreden.

Waar gaat de film over?

De eigenzinnige, aparte Dr. John Dolittle (stem Fedja van Huêt) leeft in Dolittle Manor, een dierenparadijs, met een heleboel bijzondere exotische dieren als zijn huisgenoten. Hij praat met de dieren en heeft een rustig leven met ze. Wanneer Lady Rose (stem Stefania) hem vraagt om de, erg zieke jonge koningin, te komen bezoeken en te genezen. Hij gaat naar haar toe in het paleis en stelt een diagnose. Daarna gaat Dr Dolittle het zijn dierenvrienden en Tommy Stubbins (stem Roman Derwig) op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere, vrolijke dierenvrienden gevaarlijke avonturen. Hij komt oude vijanden tegen en hij trotseert nieuwe uitdagingen.

Dierenparade bij Dolittle

De vrolijke groep dierenvrienden, bestaat uit onder andere een onzekere, paniekerige gorilla Chee-Chee, die zen met zichzelf moet worden (Jamie Trenité). Een enthousiaste schattige klunzige eend Dab Dab (stem Edsilia Rombley). De vrolijke ijsbeer Yoshi, die niet van kou houdt (stem Dennis van der Geest) die veel kibbelt met de kritische, cynische struisvogel Plimpton(stem Rayen Panday). Een zekere Polly papegaai, die alles wel regelt (stem Ilse Warringa).

De film Dolittle is een genot om naar te kijken, hij is vooral heel bijzonder qua sfeer en de setting. De natuur rond het huis van Dolittle, de woeste zeetocht het is echt een avontuur waarin je meegenomen wordt. Alles zit erin: de goeie en de slechteriken, tegenslagen, uitdagingen die overwonnen moeten worden en verrassingen. Grappig zijn de acties, hoe de dieren zich gedragen. En de interactie tussen de dieren en mensen. In de zaal werd gelachen en meegeleefd.

Last but not least

Op weg naar huis kletsen we na over hoe cool en verrassend de film was. Hoe grappig de dieren waren en over de favoriete dieren. Yoshi de ijsbeer en struisvogel Plimpton zijn favoriet. Maar ook Kevin de eekhoorn en Chee-Chee de gorilla. We hebben er super van genoten!

We vinden het vooral heel knap hoe de stemmen zijn ingesproken, van iedereen, kijkend naar mimiek heel knap, sterk van Fedja van Huêt, Eddy Zoëy en Roman Derwig. Origineel en leuk vind ik het dat er voor een deel van de stemmencast is gekozen voor mensen die het nog niet eerder deden, zoals Bibian Mentel, Rayen Panday, Jamie Trenité en Dennis van der Geest.

Engelse versie

Ik ben ook wel benieuwd geworden naar de Engelstalige versie van de film. Met een stemmen cast met onder andere Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Selena Gomez, Rami Malek, Octavia Spencer en Emma Thompson. We gaan het dus zeker nog een keertje kijken!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter|Facebook| Youtube| Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief