Delen vinden we super lief

Osmo staat bekend om het bekroonde spelsysteem voor iPad waar kinderen spelenderwijs veel leren. En nu brengen ze hun vernieuwde Coding Starter Kit ook in de Benelux op de markt. Met dit spel leren kinderen op een leuke en eenvoudige manier programmeren. Voor mij echt een ‘ver van mijn bed show’, maar om de kinderen future proof te maken, echt een aanrader. Het heeft mijn interesse enorm gewekt en ben er ingedoken! Lees snel verder en laat je overtuigen…,of niet... 😀

Osmo Coding Starter Kit (5-10 jaar)

Met de Coding Starter Kit van Osmo transformeer je een iPad in een hands-on programmeer avontuur! Spelers leren de basisprincipes van het programmeren en óók luisteren, kritisch denken, observeren, muziek maken en op een creatieve manier problemen oplossen. Het spel bestaat uit drie verschillende spellen waarmee verschillende talenten worden ontwikkelt.

De Coding Starter Kit is de tweede vernieuwde Osmo kit die in de Benelux te koop is. Onlangs introduceerde Osmo al de vernieuwde Genius Starter Kit.

* Spel 1. In Coding Awbie (basis niveau) gebruik je als speler de fysieke programmeer blokken om hoofdpersoon Awbie op het beeldscherm te besturen. Interactief, fun en leerzaam. Coding Awbie bestaat uit zo’n 35 levels met groene bossen, spookachtige grotten, jungles, zonnige stranden etc!

* Spel 2. Met Coding Jam (Gemiddeld niveau) leer je de creatieve kant van het programmeren kennen, om vervolgens zelf geprogrammeerde muziek te delen met familie, vrienden en de Jam-community. Kinderen zijn hiermee net kleine dj’s en zijn echt trots als ze het resultaat horen, zo origineel ingestoken! je plaatst als het ware spelstukken in diverse patronen en ‘loops’ om je eigen muziek te componeren! Coding Jam bestaat uit 24 karakters en meer dan 300 muzikale geluiden, om je perfecte lied mee te kunnen maken.

* Spel 3. Coding Duo (geavanceerd niveau) draait om het samenwerken en strategisch denken, om samen nieuwe werelden vrij te spelen en daarmee meer dan 60 programmeer puzzels op te lossen. Het is verbluffend om te zien hoe het spel ontwikkeld is dat zorgt voor veel uitdaging en plezier! De spelkarakters Awbie en het vriendelijke monster Mo werken in Coding Duo samen om hersenkrakende uitdagingen op te lossen. Bij Coding Duo programmeert de ene speler voor Awbie en de ander voor Mo.

Om je een idee te geven hoe Osmo werkt kun je onderstaande video bekijken. Dit versta ik zeker onder verstandig en goed speelgoed!

Fysiek en digitaal vormen een geheel

Osmo spellen brengen de creatieve verbeelding van kinderen tot leven, en ontwikkelen hiermee hun tactiele, hands-on interactie op hun zo geliefde Ipad scherm. De ‘Reflective AI’ technologie zorgt ervoor dat de iPad camera de gekleurde onderdelen die voor het apparaat liggen kan ‘zien’. De spelletjes reageren op wat zich voor de tablet afspeelt, waarmee je kindje de eigen creatie terug ziet op het scherm.

De digitale omgeving en het fysieke spel gaan als het ware naadloos in elkaar over. Deze techniek is echt uniek en innovatief waarbij Osmo kinderen een blanco doek geeft om zichzelf te uiten en te leren door middel van fysiek spel. 

Leren door spelen

Over Osmo

Tangible Play Inc. – het bedrijf achter Osmo – is in 2013 opgericht door ex-Google engineers Pramod Sharma en Jerome Scholler. Het Osmo spelsysteem brengt digitale gameplay en fysieke interactie samen tot een leuke en gezonde speelervaring voor alle kinderen.

Sharma en Scholler willen met Osmo een leuke en gezonde speelervaring creëren die speciaal ontworpen is voor hands-on spel voor zowel jongens als meisjes. Het systeem is anders dan alle technologie die onze kinderen in hun leven tegenkomen. Kinderen staren, swipen en tappen niet op icons. Met Osmo worden ze aan het denken gezet. Ze spelen en leren in de echte wereld en zien die creaties tot leven komen.

Verzwakte motoriek voorkomen

Onderzoek toont aan dat schermtijd kan zorgen voor een verzwakte motoriek, waardoor kinderen een potlood niet goed kunnen vasthouden. Osmo bouwde daarom een wereld van hands-on spelervaringen die de geest van kinderen voeden door hun verbeeldingskracht te prikkelen. Het bedrijf brengt fysieke middelen naar de digitale wereld via augmented reality en de gepatenteerde Reflective Artificial Intelligence.

Het ontwerp van Osmo trekt een brede leeftijdsgroep aan en biedt veel accessoires waar ze wel even mee bezig zijn. Laat ze hun creativiteit, ondernemendheid en STEM-vaardigheden maar goed ontdekken, heel goed!

Prijswinnend

Osmo is al uitgeroepen tot een van Time Magazine’s Best Inventions en hebben een Parents’ Choice award gewonnen! Ook zijn ze winnaar van de prestigieuze Oppenheim award, en waren ze finalist voor Toy of The Year 2016. Inmiddels zijn worden de spellen in meer dan 42 landen verkocht en wordt omarmd door meer dan 30.000 scholen. Wij begrijpendst heel goed nadat we de spellen zelf mogen ervaren en testen. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar wat Osmo nog meer te beiden heeft ? Kijk dan zeker op playosmo.com.

Product Overzicht

  • OSMO IS MAGISCH en beidt een verscheidenheid aan bekroonde leerspellen waarbij fysieke accessoires communiceren met de iPad. hierbij komen de speelstukken en de acties van het kind tot leven op het scherm (Wi-Fi is niet nodig om te spelen).
  • LEREN: In Coding Awbie gebruik je de fysieke blokken en programmeer commando’s om het personage Awbie te besturen. Deze gedegen introductie in de wereld van programmeren voelt als een spannend avontuur. In Coding Jam laten de coding-blokken je kennismaken met de creatieve kant van programmeren. In Coding Duo los je geavanceerde programmeerpuzzels op, alleen of samen met anderen.
  • GELEERDE VAARDIGHEDEN: Osmo ziet wat er voor het scherm gebeurt en reageert daarop. Speciaal gemaakt voor kinderen, en hun liefde om te leren. Hierbij denken ze aan het stimuleren van: logica, programmeer basisprincipes, programmeer puzzels ontcijferen, teamwork, luisteren, kritisch denken, observeren, op een creatieve manier problemen oplossen, muziek maken & patroonherkenning.
  • LEEFTIJD EN VAARDIGHEDEN: Dit speelgoed is interessant voor 5-10+ jarigen. De spellen zijn ontworpen voor beginners en expert levels. De spellen zijn ook uit te breiden voor langdurig speelplezier.
  • WAT ZIT ER IN DE DOOS: iPad Base, 38 siliconen stokjes en ringen, 19 kostuum spelstukken, stapelbare opbergbakjes en een siliconen mat om de spellen op te spelen. Een iPad wordt niet meegeleverd.
  • IPADS WAAR OSMO OP WERKT: Alle iPads, behalve Generatie 1, iPad Pro 11-inch en iPad Pro 12.9-inch. iOS 9 of hoger vereist.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief