Delen vinden we super lief

Het is 2024; we worden ons met z’n allen steeds bewuster van duurzaamheid en milieubewuste trends. Een prefab houten blokhut past perfect in de groene levensstijl van jouw gezin. Misschien lijkt hout op het eerste gezicht geen eco-vriendelijke optie, toch is bewezen dat dit materiaal glansrijk scoort op duurzaamheid. Tegenwoordig worden houten blokhutten veelzijdig ingezet: Als berging voor fietsen en oude spullen, maar zeker ook als woning of aanbouw van je huis. Ontdek snel de groene en slimme voordelen van een prefab houten blokhut!

Voordelen van houtbouw

Een unieke, groene bouwmethode, zo zou je prefab houtbouw kunnen omschrijven. De houten onderdelen van een project worden in een fabriek of werkplek gefabriceerd en vervolgens op locatie in elkaar gezet. Het ideale materiaal om jouw droom blokhut te verwezenlijken is dus hout! Op www.pineca.nl/blokhutten/ vind je alle prefab houten blokhutten en de verschillende opties!

CO2-reductie

Al voor langere tijd is CO2 uitstoot een aanhoudend probleem binnen de bouwindustrie. Gebruik van traditioneel bouwmateriaal als staal en beton dragen bij aan een hogere CO2 uitstoot. Hout daarentegen kan CO2 juist vasthouden en slaat CO2 op tijdens de groei. 

Isolatie

Van nature heeft hout een zeer isolerende eigenschap, dit betekent dat je prefab houten blokhut veel minder energie nodig heeft of warm of koud te worden. Het energieverbruik zal aanduidend lager zijn en dus leiden tot vermindering van fossiele brandstoffen. Lees hier de ervaring van een koppel woonachtig in een houten woning.

Verkorte bouwactiviteit

Langdurige bouwprojecten zorgen uiteraard voor meer CO2-uitstoot. Prefab houten woningen en projecten worden in een rap tempo gerealiseerd. De onderdelen van een prefab houten blokhut worden van te voren gemaakt en zijn aanzienlijk snel verwezenlijkt. Deze bouwmethode is efficient en draagt bij aan een duurzame bouwcultuur.

leuke tuin, trampoline, achtertuin, kindvriendelijke tuin

Voordelen van een houten blokhut

Voor je gemak zetten we enkele voordelen op rij! Naast duurzaamheid zijn er namelijk nog allerlei mooie bijkomstigheden aan een prefab houten blokhut.

Binnen, maar toch buiten

Omringd door de natuur, maar toch lekker wam in een knusse omgeving. Met een houten blokhut ervaar je dat echte binnen, maar toch buiten gevoel. In de winter lekker loungen in de tuin? Met een geïsoleerde houten blokhut zit je goed. Een knusse plek voor het hele gezin, elk seizoen.

Charmante uitstraling

Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Een houten blokhut heeft een romantische uitstraling en zal een echte eyecatcher zijn in jouw tuin. 
De keuze is reuze, ga je voor een modern ontworpen blokhut of een karakteristieke stijl?

Simplistisch wonen

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om te wonen in een houten blokhut! Alles basis benodigdheden zijn aanwezig en het aantal kamers en ruimtes kun je aanpassen aan je eigen wensen. Vooral voor gezinnen die opzoek zijn naar een simplistische levensstijl is dit een ideale uitkomst. Wellicht ben je ook geïnteresseerd in ons artikel over glamping.

Met een prefab houten blokhut draag je dus niet alleen bij aan een duurzamere planeet, je geniet ook van de talloze voordelen voor jou en je gezin! Of je nu op zoek bent naar een extra opslagruimte, een gezellige lounge in je tuin of toch die aanbouw van je huidige woning; met een prefab houten blokhut zit goed!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief