Delen vinden we super lief

Comfort is huis is heel belangrijk. Dit is immers dé plek waar je je op je gemak wilt voelen en helemaal tot rust wilt kunnen komen. Kortom: in je huis wil je je thuis voelen. Comfort speelt hier een grote rol in. Dit zijn onze tips!

comfort in huis
De woonkamer is ook wel de plek om samen te zijn en om op de bank te loungen

Comfortabele kleding dragen

Houd je thuis steevast je zakelijke kloffie aan? Het is hoog tijd om daar verandering in te brengen. Kies liever voor comfortabele kleding om te dragen in huis. Dit kun je meteen aantrekken, zodra je thuis komt na een lange dag. Je hebt genoeg opties! Zo is een badjas dames lekker om aan te doen, bijvoorbeeld als je na het thuiskomen eerst gaat douchen. Warm en zacht, zeker op koude dagen biedt een badjas comfort. Je kunt ook aan een trainingspak denken. Of in ieder geval een trainingsbroek, ter vervanging van de spijkerbroek die stiekem eigenlijk niet zo lekker zit. Nog een tip? Een (sport)legging, of in de zomer een bikershort. Strakke schoenen of hoge hakken laat je ook lekker in de gang staan, ruil ze liever in voor pantoffels of slippers.

Comfort in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je echt uit kunnen rusten. Richt daarom een prettige slaapkamer in. Zo is het fijn als het hier stil is: met bijvoorbeeld isolatie verminder je geluid in de kamer. Slaap ook het liefst aan de stille kant van de woning, doorgaans aan de achterzijde en dus niet bij de straatkant. Zorg voor verduisterende gordijnen, zodat je niet direct wakker wordt van de eerste zonnestralen die zich ’s ochtends laten zien. Ook een goed bed is essentieel, met een matras dat aan je wensen voldoet.

Zo ligt een zacht matras heel anders dan een hard matras. Kies voor de perfecte warmte met het beddengoed: of je het nu snel koud of warm hebt bij het slapen. Met mooie nachtmode dames slaap je extra goed, denk aan een pyjama of een nachthemd. Bij guur weer kun je een warme pyjama dragen, bij heet weer juist een luchtig hemd.

comfort in huis , slaapkamer, bank

Perfecte meubels

Ga maar eens na hoeveel tijd je doorbrengt op meubels in je woning. Die meubels kunnen dus maar beter comfortabel zijn. Het bed bijvoorbeeld, waar we het hierboven al over hadden. En er zijn meer meubels om aan te denken. Zo wil je ook dat je bank heerlijk zit. Kies tevens voor een lekkere fauteuil in de zithoek, om een boek op te lezen bijvoorbeeld. Dit zijn toch wel de belangrijkste items om op te loungen. Verder is het wenselijk dat de eetkamerstoelen goed zitten, bij een lang diner kan het zomaar zo zijn dat je hier uren blijft hangen. Let goed op bijvoorbeeld de materiaalsoort: zo zitten stoffen en leren meubels zacht. Ook het zitvlak is van belang. Test meubels vooral uit voordat je deze in huis haalt.

Prettige omgeving

Comfort in huis zit ‘m ook in de omgeving, als het ware het ‘kamergevoel’. Zorg dat je je er prettig voelt. Veel daglicht draagt hier bijvoorbeeld aan bij: mooie lichtinval in huis is wenselijk. In een donkere woning voel je je al gauw wat afgesloten. Is dit het geval in jouw huis? Misschien is het een optie om een dakraam te plaatsen. Richt de woning verder helemaal naar smaak in. Dit zit ‘m in de keuze voor de grote items in huis, zoals de meubels. Maar accessoires maken een interieur compleet. Neem daarom de tijd om leuke decoratiestukken te vinden die een plekje in de woning krijgen. Van wanddecoratie tot planten, veel decoratie is op z’n plek. Of je nu van de landelijke of de industriële stijl houdt, hierin is natuurlijk geen goed of fout. Als jij maar blij wordt van de spullen om je heen!

Zachte kleding dragen, de kamers helemaal naar wens inrichten en goed uit kunnen rusten in de woning: je kunt genoeg doen om je helemaal thuis te voelen in je eigen huis. Gun jezelf dat stuk comfort!

comfort in huis

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief