Delen vinden we super lief

Motel One nachtwacht rijksmuseum Hoe tof is het om tussen oude meesters te slapen en je te bevinden in een luxe vlooienmarkt charmante omgeving. Het Motel One persbericht maakte mij nieuwsgierig. Hoe vaak heb ik wel niet logées vanuit het buitenland of verwijs ik zakenklanten naar een mooi en ook betaalbaar hotel?

Hotel Olivette is altijd geopend, maar soms is een hotel praktischer… Vooral nu met drie kids. Bij logées is het bij ons thuis vaak een hele acquisitie om een fijne verblijfplaats voor 2-4 gasten te creëren.

Amsterdam

Ken jij het Motel One keten? Ik ken het vanuit Duitsland, Keulen waar ik tijdens evenementen en congressen vaak verblijf. Voor 89€ incl. ontbijt logeer je in een keurig hotel dat ook qua design aanspreekt. Nu opent het Designhotel keten Motel One een tweede Nederlandse vestiging en wel aan het Waterlooplein in Amsterdam. Dit is een bijzondere plek, met zijn populaire vlooienmarkt en bekende Rembrandt-huis om de hoek. Ideaal voor toeristen, of als je een weekend Amsterdam wil bezoeken. Na het lezen van het persbericht zou ik er ook zelf logeren.

Kunst met een grote K

In samenwerking met ontwerper Piet Hein Eek is er voor gekozen om een lokale touch aan het hotel toe te voegen vanwege de unieke plek. Als je rondkijkt zie je diverse, uitvergrote details van de meest prachtige schilderijen.. Allen geïnspireerd op de werken van Rembrandt en Vermeer in gerecyclede fotoframes van de nabijgelegen vlooienmarkt. Origineel, classy en fun. Er is iemand heel druk geweest om alle vlooienmarkten af te struinen De receptie balie is indrukwekkend en je raakt niet uitgekeken naar al het moois en bijzonders. Ik kan niet wachten om het met eigen ogen net zien. De foto’s zijn absoluut veelbelovend. “Like the price, love the design” Ik ga hier zeker snel overnachten!

Videoimpressie

Weekendje weg met Motel one

Het is nu wel extra aantrekkelijk om een tripje in eigen land te plannen en daarbij te overnachten in een designhotel op een A-locatie en ook nog eens voor een betaalbare prijs! De kamers zijn al te boeken v.a 89€.  De tweede Nederlandse vestiging aan het Waterlooplein in Amsterdam wordt ongetwijfeld een groot succes. Aankomende zomer hebben we weer veel visite vanuit het buitenland en dit is dé plek om te verblijven!

Motel One nachtwacht rijksmuseum

Luxueuze vlooienmarkt charme

In de lounge van het hotel zie je enkele pronkstukken staan. Denk hier bij aan opgepoetste tweedehands ramen, deuren, kasten en houten planken als muurbekleding. Ook vele objecten doen je verwonderen. En wat dacht je van de lampen en de prachtige kroonluchter van antieke vlooienmarktlampen. De unieke stukken geeft het hotel een speciale en lokale touch, dat tegelijkertijd duurzaamheid  ondersteund. 

Oude Meesters versus moderne designers

Naast de oude meesters die in het Motel One hotel worden geëerd, krijgen ook moderne en lokale designers een podium om hun kunsten te laten zien. Bijzonder, gedetailleerde stoelen van Moooi en de barkrukken van Pepe Heykoop, waarin ook gerecyclede materialen zijn verwerkt geven het een extra touch. hier houd ik van. Bijzonder en creatief.Motel One nachtwacht rijksmuseum
Als je een voorkeur hebt voor internationale designerstukken dan kun je je hart hier ook ophalen. Chesterfield sofa van Poltrona Frau en stoelen en fauteuils van het Italiaanse Poliform. Je kijkt je ogen uit bij al het moois. Door het gebruik van oude en moderne elementen is het design van dit nieuwe Motel One hotel aantrekkelijk, bijzonder en een plek waar je graag wilt vertoeven.

High-quality maar toch huiselijk overnachten

De drie kenmerkende thema’s van de One Lounge vind je ook terug in de kamers. Zo zijn hier kleine details van de beroemde Rembrandt schilderijen ingelijst Dit is ook wel met een knipoog naar het nabijgelegen Rembrandthuis museum dat absoluut het bezoeken waard is. Je overnacht hier met klasse.
Zoals je kunt lezen ben ik heel nieuwsgierig geworden. Ik ga heel snel een kijkje nemen en boek dan gelijk een nachtje als getaway met mijn man. Een ideaal valentijn cadeautje denk ik maar zo!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief