Delen vinden we super lief

Een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland is een droom van veel mensen. Deze landen staan bekend om de prachtige natuur, een heerlijk klimaat en de geweldige bezienswaardigheden. Het voordeel aan deze landen is dat er veel afwisseling is in de dingen die je kunt doen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat deze landen qua oppervlak groot zijn. Een vakantie naar Australië is niet iets wat je even in 10 dagen doet. Je moet de tijd nemen om alle hoogtepunten mee te kunnen pikken. Zeker als je ook nog naar Nieuw-Zeeland wil. 

Elke reiziger is anders 

Afhankelijk van de mensen waarmee je deze prachtige reis mee gaat maken, heb je bepaalde activiteiten en locaties in gedachten. Als je met kleine kinderen gaat reizen, heb je misschien geen interesse in zware hikes. Dan vind je het leuker om op Bondi Beach zandkastelen te maken en lekker af te koelen in het water. Omdat deze landen zo groot zijn, is het belangrijk om vooraf een plan te hebben over de dingen die je wilt zien. Je moet een goede planning hebben. Zeker voor een Nieuw-Zeeland rondreis moet je weten welke route je gaat nemen, zodat je alles op je lijstje kan afstrepen. 

fietstocht in Frankrijk, reis door Australië
Wandelen en hikes in de natuur is voor ons zeker weggelegd

Schakel een expert in 

Als je voor het eerst naar Australië of Nieuw-Zeeland gaat, of gewoon een stressvrije reis wilt, kan het handig zijn om de hulp van een reisbureau in te schakelen. Er komt veel kijken bij het plannen van zo’n reis en je wilt je tijd natuurlijk optimaal benutten. Door je reis vooraf goed te plannen, zorg je dat je geen tijd verspilt en alles kan zien dat je graag wilt zien. Je kan dit ook zelf doen, maar de kans is groot dat je veel meer tijd kwijt bent en dat je planning niet optimaal is. Daarnaast hebben reisbureaus ook vaak leuke plekjes of tips om je reis nog spectaculairder te maken.

Een goed begin is het halve werk

Als je eenmaal je reis geboekt hebt voor die subliem reis door Australië en de tijd komt om te gaan inpakken, is het belangrijk om goed na te denken over wat je allemaal nodig hebt. Kijk naar de vereiste vaccinaties, de medicatie die je nodig hebt en eventuele speciale benodigdheden voor de geplande activiteiten. Goed voorbereid op reis gaan, scheelt een hele hoop stress als je eenmaal aangekomen bent. Zo kun je volledig gaan genieten van deze prachtige droomreis! 

Begintde wanderlust ook al bij jullie te kriebelen?

wanderlust, reizen, duffle bag, thule, reislust, reizen, er op uit, liefde voor reizen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief