Delen vinden we super lief

Mijn zoontje had een nachtmerrie en ik stond er even flabber guested van te kijken. Afgelopen nacht rond 2 uur, hoorde ik mijn zoontje een paniek kreet slaan, waar ik rechtop van in mijn bed zat. “Mieren” schreeuwde hij in paniek. Allemaal mieren. “Het leek er ook serieus op dat hij ze écht zag”. Alle lampen gingen aan en ik hield hem stevig vast. Zo’n klein mannetje, zo bang. Wat was wijsheid? Op dat moment wist ik het even niet. Ik probeerde hem te kalmeren met wat water om hem vervolgens weer voorzichtig in bed te stoppen. Bij ons laten slapen is geen optie, voor je het weet is het een terugkomend ritueel. Even zitten op de commode hielp ook niet, hij voelde het kriebelen op zijn lijf.

Wat te doen

Hij bleef in de paniek hangen waardoor ik zwichtte en hem tussen ons in legde om rustig te worden en hopelijk  in slaap te kunnen vallen. Met zijn knuffel vastgeklemd kroop hij onder de dekens.  Het water drinken, kletsen en zijn droom te relativeren hielp niet. Hij leek er juist wakkerder van de worden en slapen ho maar. Gelukkig vond hij het goed om terug naar zijn bed te gaan na een uur woelen. Eerlijk is eerlijk ik maakte wel zijn favoriete boterham met appelstroop. Slapen was nu mijn eerste prio.

De volgende ochtend ben ik online gaan kijken of ik het goed heb aangepakt.  Nare dromen komen vaker voor bij koorts, lees ik. Hij voelde wel warm aan, maar in de ochtend was hier niets van te merken. Hij had een enerverend weekend gehad en de middag ervoor heel wat op zijn donder gehad omdat hij zijn zusje steeds pijn deed en speelgoed afpakte. Zou dit de reden zijn geweest?

Betekenis dromen

Op droominfo vindt je een woordenboek met allerlei onderwerpen waarover je kunt dromen en hun diepere betekenis. Een mier staat voor zijn algemene ontevredenheid met het dagelijkse leven, lees ik. “Je voelt je verwaarloosd en onbeduidend.” “Kleine onbelangrijke dingen irriteren je en je zult leren dat samenwerking de enige manier is om je dromen te verwezenlijken”

Tsja…misschien zijn de meeste dromen toch geen bedrog Al vind ik ontevreden, verwaarloosd’ wel heel zwaar klinken, oeffff Samen spelen, samen delen zonder duwen porren en bijten zal ik hem blijven leren,


Delen vinden we super lief