Delen vinden we super lief

Bij het iconische Deense horloge merk Nordgreen werken horlogeliefhebbers pur sang en zijn ze van mening dat al hun horloges de hoogste kwaliteit en het beste ontwerp moeten hebben. In mijn zoektocht naar een stijlvol en authentiek horloge dat bij mijn sieraden past, kwam ik al snel terecht bij dit verfijnde Scandinavische merk. Het zit in het DNA van de Denen om eerlijk en duurzaam te werken, waarbij de klant op de eerste plaats staat. Dat zie je terug in het strakke design met stijlvolle belijningen en de merkwaarden waar Nordgreen voor staat…
Lees je mee?

Verfijnde horloges

Bij Nordgreen konden ze geen betaalbaar horlogemerk vinden dat stijl, kwaliteit en sterke brandvalues belichaamde. Dat is waar het allemaal begon en besloten om het zelf vorm te geven en horloges te gaan maken die haar aan voldoen. En ik verzeker je, als je op de website van dit Scandinavische merk rondstruint, ben je snel verkocht.

Prachtige verfijnde details

Nordgreen

Pascar en Vasilij zijn twee jeugdvrienden, beiden horlogeliefhebbers en geboren en getogen in Denmarken. Samen hebben ze de missie om iedereen echt Scandinavisch design en levensstijl te bieden en begonnen Nordgreen. En deze naam is niet zomaar gekozen….

Nord-

De ‘Nord‘ vertegenwoordigt hun Scandinavische identiteit. Ze streven er niet alleen naar om het verfijnde minimalisme vast te leggen waar we het Scandinavisch design van kennen. Ze streven ernaar om de Deense waarden te integreren in alles wat ze doen. Met dit verfijnde Scandinavische merk werk ik dan ook graag samen. Ze zetten een open en eerlijke omgeving neer voor hun medewerkers, partners en klanten.

-Green

Het “green” legt de nadruk op hun duurzaamheid. Ze nemen op alle fronten de nodige stappen om ervoor te zorgen dat de Nordgreen producten en processen zo duurzaam mogelijk zijn. Denk aan alle recyclebare verpakkingen en samenwerkingen met duurzame fabrikanten dat Nordgreen wil nastreven. Bij het Deense merk staan de Scandinavische waarden van vrijgevigheid en sociale verantwoordelijkheid altijd voorop. Dat is een merk dat ik omarm en is een match met mijn eigen normen en waarden.

Nordgreen staat voor stijl en eenvoud.

Ontwerp

Jakob Wagner is hoofdontwerper van Nordgreen en gebruikt de natuur als zijn grootste inspiratiebron. Hij wilde de oneindigheid verbinden met de evolutie van de natuur en de complexiteit weglaten. Geen poespas, enkel simpele belijningen dat rust creëert om de pols. Door dit in de designs te verwerken is Nordgreen tot pure eenvoud teruggebracht, waarbij alleen de essentie overblijft. Het bandje, het uurwerk en de verfijnde details van de uur markeringen maken het tot een stijlvol horloge.

Verfijnde details

De wijzerplaat vind ik vooral erg mooi en krijg er ook vaak leuke reacties op. Het is licht golvend en de cijfers zijn vervangen door fijne belijningen die tot aan de rand van de wijzerplaat glijden. De bandjes, die direct op het horloge aansluiten, kun je overigens wisselen. Zelf heb ik het rosé gouden metalen bandje gekozen, maar je hebt keuze uit diverse kleuren en materialen. Op deze manier raak je er nooit op uit gekeken.

Doordat Nordgreen samenwerkt met drie wereldwijde NGO’s brengen ze tastbare veranderingen teweeg op het gebied van gezondheid, onderwijs en milieu.

We geven samen terug

Nordgreen respecteert hun roots en de mensen om hen heen die ze als kernwaarde willen uitdragen. Bij het Giving Back-programma kun je als klant namelijk je eigen doel kiezen die je wil supporten. Met het unieke serienummer op de achterkant van elk horloge kunnen je de impact van je donatie volgen. Heel tof bedacht en het geeft het horloge nog meer klasse en een verhaal.

De kwaliteit van het stijlvolle horloge is top en de kwaliteit-prijs verhouding is helemaal prima! Het voelt ook goed om het horloge te dragen en daarmee een deel uit te maken van het verhaal dat ze uitdragen! Well Done Nordgreen! Een fijn gebaar!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief