Delen vinden we super lief

Mijn kinderen horen regelmatig: van me: “zorg goed voor je gebit!” En dit is dan ook zeker belangrijk. Met een gepland bezoek aan de tandarts was het wederom onderwerp van gesprek. Maar misschien vraag je je af waarom dat nu eigenlijk het geval is. Als je weet waar je het voor doet, ben je alleen maar meer gemotiveerd om je gebit netjes te onderhouden. Benieuwd hoe het zit? Lees snel verder.

Vol zelfvertrouwen

Allereerst heb je meer zelfvertrouwen als je tevreden bent over je mond en tanden. Daar heb je iedere dag weer iets aan! Merk je dat je maar moeilijk breeduit durft te lachen? Of dat je eigenlijk al niet wilt dat mensen je tanden zien als je praat? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Voor allerlei gebitsproblemen is namelijk een oplossing te vinden. Misschien heb je een spleet tussen je tanden, waar je van af wilt. Hier kun je een moderne, onzichtbare beugel voor dragen: dit is een ideale oplossing om je tanden te corrigeren. En je ziet een transparante beugel nauwelijks zitten! Langzaamaan wordt het spleetje kleiner, en durf je straks weer je gebit te laten zien. Dit geldt ook voor andere problemen, zoals scheve tanden of ontstoken tandvlees. Pak dat stukje zelfvertrouwen weer terug, door aan een oplossing te werken. Je tanden zien er ook schoon uit en je mond ruikt fris als je je tanden dagelijks netjes verzorgt. Ook dat is belangrijk voor een zeker gevoel over je mond. En zoveel tijd hoef je hier niet eens aan kwijt te zijn!

Lang van genieten

Je hebt maar één gebit. Daar kun je dus maar beter zo lang mogelijk van genieten. Waar het vroeger veel gebruikelijker was om tanden snel te trekken, is het vandaag de dag juist meer de bedoeling om je tanden zo lang mogelijk sterk en gezond te houden. En hoe grondiger je je tanden verzorgt, hoe beter dit natuurlijk lukt! Problemen aan het gebit kunnen vervelend en pijnlijk zijn. Dat wil je echt liever voorkomen. Pak grotere verbeterpunten daarom zeker op. Kies voor rechte tanden om je gebit langer mooi en gezond te houden. Zo blijft er namelijk minder eten tussen je tanden zitten. Ook kun je je tandvlees zo sterker houden. Maar lang genieten van je gebit zit ‘m ook in je dagelijkse verzorging. Poets je tanden twee maal per dag: dit is echt het minimum om je aan te houden. Daarnaast is het slim om je tanden aanvullend te verzorgen. Tanden stoken of flossen helpt om voedingsresten weg te krijgen. Vervolgens heb je minder tandplak in je mond, zoals wenselijk is. Blijf tandheelkundige problemen zoveel mogelijk de baas.

Algehele gezondheid

Wist je al dat je gebit in direct contact staat met je algehele gezondheid? Als je dus slecht voor je gebit zorgt, neemt dit mogelijk extra risico’s met zich mee. Zo kunnen aandoeningen aan je tandvlees het risico op onder andere hartziekten, beroertes, diabetes en complicaties tijdens de zwangerschap verhogen. Nou, dat zou al genoeg reden moeten zijn om je tanden en je tandvlees netjes te onderhouden. Je hebt namelijk niet alleen je gebit ermee als je dit laat zitten, maar er kunnen ook hele andere problemen ontstaan.

Minder tandartsbezoekjes

Wie weinig problemen aan het gebit heeft, hoeft ook niet zo vaak de tandarts te bezoeken. Natuurlijk is het wel altijd belangrijk om naar de tandarts te gaan voor preventieve controles, een of twee keer per jaar. De controle is bedoeld om mogelijke problemen al in een vroeg stadium vast te stellen. Maar na zo’n controle kun je vaak gewoon weer gaan. Aanvullend onderhoud is namelijk lang niet altijd nodig bij een sterk gebit! Lig je dus niet graag in de tandartsstoel? Hier heb je minder snel mee te maken als je zelf goed voor je gebit zorgt. Je voorkomt immers de meeste ontstekingen, gaatjes en andere aandoeningen door alles zelf te onderhouden.

Meer zelfvertrouwen, het voorkomen van pijn of zorgen voor je algehele gezondheid: er zijn nogal wat redenen op te noemen. Neem de verzorging van je tanden serieus. Daar doe je jezelf een groot plezier mee, zeker op de lange termijn.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief