Delen vinden we super lief

Als tiener was het makkelijk, ik droeg elke dag mijn favoriete schoen. Stoer, grof, prima voor de winter maar wat mij betrof ook tijdens een snikhete vakantie. Mijn ouders vonden het zo een bizarre keuze dat er zelfs foto’s bestaan van alleen mijn kistjes in de Tunesische zon. In de jaren daarna werd het een stuk stijlvoller. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om een hippe sneaker te dragen of een stijlvol laarsje van Hartjes Schoenen. Dit zijn mijn vijf favoriete schoenen op een rijtje, lees je mee?

1.Dè schoen om lekker op te stappen

schoen

Als ik heel eerlijk ben, ben ik wel blij met het modebeeld van de laatste jaren. Sneakers kunnen prima onder een leuk jurkje of een spijkerbroek. Je hebt ze in alle vormen en maten. Gelukkig lijkt het allang niet meer alsof je net een rondje bent gaan hardlopen. Het maakt je outfit juist sportief en stijlvol tegelijk. Bijvoorbeeld een suede sneaker van Xsensible Stretchwalker. Deze sneakers matchen prima en ze lopen daarnaast ook nog eens ontzettend lekker. Dat krijg je met die unieke zooltjes die teruggaan naar een Japans balanssysteem. Het hoeft helemaal niet in gekke felle kleuren. Het kan ook gewoon in het donkerblauw, wit of zwart.

2.Nog zo een onmisbare schoen: het laarsje

schoen

Als de herfst in het land komt, krijg ik zin in laarsjes. Voor mezelf en voor de meisjes. Voor mijn dochter heb ik super leuke bruine laarsjes gevonden. Die wilde ik zelf ook wel. Als je goede laarsjes koopt, lopen ze ook nog eens heerlijk. Veters, makkelijke instappers of een rits, het kan allemaal. Klassiek of juist heel stoer. Voor iedereen is er wel een geschikt laarsje. Vandaag ben ik voor mijn bruine laarsjes gegaan. Ondertussen zit ik met mijn beentjes omhoog en liggen mijn schoenen onder de tafel.

3,Een tandje harder

schoen hardlopen schoenen

Hardloopschoenen zijn voor mij absolute musthaves. Die dingen wegen niks en als ik een beetje mijn best doe ga ik als een speer;-). Meestal zien ze er niet uit. Ik heb echt super lelijke hardloopschoenen. De kleuren in de schoen zelf, vloeken al met elkaar. Wie dat ooit bedacht heeft? Maar in dit geval ga ik toch voor het doel in plaats van de schoonheid. Ondertussen ligt de zool er half af en nog even en dan steekt mijn teen er uit. Tijd voor nieuwe schoenen! Want hopelijk mogen we volgend jaar weer een mooie run lopen. Eigenlijk zouden we volgende week de 7 heuvelenloop rennen. Nieuw jaar, nieuwe kansen.

4.Springen in de plassen

regenlaars

Onze dreumes wordt ontzettend blij zodra ze haar rode regenlaarsjes ziet. Ze kan nog niet zo veel zeggen maar duidelijk maken dat ze haar laarsjes aan wil, kan ze wel. Lekker door de plassen stampen als je klein bent (of al best oud) en door de bossen wandelen in de herfst. Regenlaarzen zijn ideaal voor kleine uks. Je stapt er zo in en uit. Maar zelf heb ik ondertussen ook een mooi paar.

5.Een echte lady op hakken

schoen hak

Ik zie me nog lopen over het stalen rooster van de Kunsthal. Het zou me niet zo zijn bijgebleven als ik niet op mijn hakken liep. Dat werd op mijn tenen lopen of bij iedere stap een stukje naar beneden zakken. Of de kinderkopjes op de Dam. Ook al zo een succesverhaal. Maar eerlijk is eerlijk, hakken zijn super vrouwelijk. Je gaat er mooier van lopen en het maakt iedere outfit stijlvol. Je moet er wel op kunnen lopen, want laten we wel wezen, het beeld van iemand die bij iedere stap bijna omvalt en ondersteund wordt door een vriend of vriendin en over de stoep wankelt, kent iedereen. Het is soms beter om sneakers erbij te pakken.

En waar loop jij het liefste op? Of pas jij je, net als ons aan, aan de situatie?

“De gouden muiltjes: Give a girl the right shoes and she can conquer the world”

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief